Följ oss

Nyheter

Tre lågvolatilitetsinvesteringsstrategier för en volatil aktiemarknad

Publicerad

den

Tre lågvolatilitetsinvesteringsstrategier för en volatil aktiemarknad
S & P 500 Index föll 3,3% den 7 oktober 2018, den första förlusten på mer än 3% sedan 8 februari 2018. Lågvolatilitetsinvesteringsstrategier. Hur saker förändras. I september och oktober var den genomsnittliga dagliga volatiliteten (hög till låg) i referensindexet 0,34%. För närvarande är den genomsnittliga dagliga flytten 1,72% (baserat på 20 dagars enkla glidande medelvärde) och var så hög som 2,13%. Diagrammet nedan sätter nuvarande volatilitet i långsiktigt sammanhang.
Ironiskt nog kan det faktum att volatilitetsindexet (VIX) är relativt dämpat tala för att det värsta är kan komma. Om den typen av volatilitet orsakar ont i magen, illamående, svettiga handflator eller krympning av portfölj, kan det vara dags att titta på några strategier med låg volatilitet.

Strategi nr 1: Outsource volatilitetshantering till ETFs

Börsnoterade fonder (ETF) är ett enkelt, billigt alternativ för att minska volatiliteten. Det finns ett antal ETF-enheter med låg volatilitet, var och en använder sin egen metodik. Beta, som är ett mått på volatilitet i förhållande till sitt riktmärke, är ett viktigt antal när man handlar för ETF med låg volatilitet. Betavärden över 1 betyder mer volatilitet än motsvarande referensindex; avläsningar under det betyder mindre volatilitet. IShares Edge MSCI Minimum Volatility USA ETF Den största ETF med låg volatilitet består av en portfölj av amerikanska large- och mid-cap-aktier och har ett beta på 0,67%. Andra ETF-investeringsfonder med låg volatilitet fokuserar på utdelningsposter (Legg Mason Low Volatility High Dividend ETF, tillväxtmarknader (iShares MSCI Minimum Volatility Emerging Markets ETF) eller amerikanska småbolag, O’Shares FTSE US Small Cap Quality Dividend ETF. I allmänhet har ETF med låg volatilitet minskad volatilitet. I investeringsvärlden betyder lägre volatilitet vanligtvis lägre avkastning.

Strategi nr 2: Gör det själv-volatilitetsminskning

ETFer med låg volatilitet bygger på en portfölj av lågvolatilitetsaktier och sektorer. Nuförtiden är det enkelt att skärpa aktier baserat på dina individuella parametrar och bygga en portfölj i enlighet därmed. Populära aktörer med låg volatilitet inkluderar Coca-Cola och Pfizer. opulära sektorer inkluderar konsumentvaror, hälso- och sjukvård och verktyg. Till och med en enkel tweak, som att ersätta Nasdaq eller Russell 2000 med en bred marknads ETF som Vanguard Total Stock Market ETF eller Dow Jones Industrial Average ETF, kan minska volatiliteten i portföljen.

Strategi nr 3: Tidsplan för common sense

Oavsett strategi handlar det om timing. Även den bästa ETF som köps kan i värsta fall kommer att leda till förluster. Lågvolatilitetsinvesteringsstrategier

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.