Följ oss

Nyheter

Tre lågvolatilitetsinvesteringsstrategier för en volatil aktiemarknad

Publicerad

den

Tre lågvolatilitetsinvesteringsstrategier för en volatil aktiemarknad
S & P 500 Index föll 3,3% den 7 oktober 2018, den första förlusten på mer än 3% sedan 8 februari 2018. Lågvolatilitetsinvesteringsstrategier. Hur saker förändras. I september och oktober var den genomsnittliga dagliga volatiliteten (hög till låg) i referensindexet 0,34%. För närvarande är den genomsnittliga dagliga flytten 1,72% (baserat på 20 dagars enkla glidande medelvärde) och var så hög som 2,13%. Diagrammet nedan sätter nuvarande volatilitet i långsiktigt sammanhang.
Ironiskt nog kan det faktum att volatilitetsindexet (VIX) är relativt dämpat tala för att det värsta är kan komma. Om den typen av volatilitet orsakar ont i magen, illamående, svettiga handflator eller krympning av portfölj, kan det vara dags att titta på några strategier med låg volatilitet.

Strategi nr 1: Outsource volatilitetshantering till ETFs

Börsnoterade fonder (ETF) är ett enkelt, billigt alternativ för att minska volatiliteten. Det finns ett antal ETF-enheter med låg volatilitet, var och en använder sin egen metodik. Beta, som är ett mått på volatilitet i förhållande till sitt riktmärke, är ett viktigt antal när man handlar för ETF med låg volatilitet. Betavärden över 1 betyder mer volatilitet än motsvarande referensindex; avläsningar under det betyder mindre volatilitet. IShares Edge MSCI Minimum Volatility USA ETF Den största ETF med låg volatilitet består av en portfölj av amerikanska large- och mid-cap-aktier och har ett beta på 0,67%. Andra ETF-investeringsfonder med låg volatilitet fokuserar på utdelningsposter (Legg Mason Low Volatility High Dividend ETF, tillväxtmarknader (iShares MSCI Minimum Volatility Emerging Markets ETF) eller amerikanska småbolag, O’Shares FTSE US Small Cap Quality Dividend ETF. I allmänhet har ETF med låg volatilitet minskad volatilitet. I investeringsvärlden betyder lägre volatilitet vanligtvis lägre avkastning.

Strategi nr 2: Gör det själv-volatilitetsminskning

ETFer med låg volatilitet bygger på en portfölj av lågvolatilitetsaktier och sektorer. Nuförtiden är det enkelt att skärpa aktier baserat på dina individuella parametrar och bygga en portfölj i enlighet därmed. Populära aktörer med låg volatilitet inkluderar Coca-Cola och Pfizer. opulära sektorer inkluderar konsumentvaror, hälso- och sjukvård och verktyg. Till och med en enkel tweak, som att ersätta Nasdaq eller Russell 2000 med en bred marknads ETF som Vanguard Total Stock Market ETF eller Dow Jones Industrial Average ETF, kan minska volatiliteten i portföljen.

Strategi nr 3: Tidsplan för common sense

Oavsett strategi handlar det om timing. Även den bästa ETF som köps kan i värsta fall kommer att leda till förluster. Lågvolatilitetsinvesteringsstrategier

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

SXRY ETF följer de 40 största aktierna i Italien

Publicerad

den

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) investerar i aktier med fokus på Italien. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) investerar i aktier med fokus på Italien. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,33 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) har tillgångar på 144 miljoner euro under förvaltning. SXRY ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Varför SXRY?

Exponering mot brett diversifierade italienska företag

Direktinvestering i 40 italienska företag

Exponering för enskilda länder och stora företag med börsvärde

Investeringsmål

Fonden strävar efter att följa resultatet för ett index som består av 40 av de största och mest likvida italienska företagen

Investeringsstrategi

FTSE MIB-index följer de 40 största italienska företagen.

Handla SXRY ETF

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Amsterdam och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXCMB1
gettexEURSXRY
Stuttgart Stock ExchangeEURSXRY
Borsa ItalianaEURCSMIB
Euronext AmsterdamEURCMIB
London Stock ExchangeEURCMIB
SIX Swiss ExchangeEURCSMIB
XETRAEURSXRY

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
ENELENELUtilities11.24IT0003128367EUR
ISPINTESA SANPAOLOFinancials7.98IT0000072618EUR
ENIENIEnergy7.86IT0003132476EUR
STLASTELLANTIS NVConsumer Discretionary7.09NL00150001Q9EUR
RACEFERRARI NVConsumer Discretionary6.78NL0011585146EUR
STMSTMICROELECTRONICS NVInformation Technology6.10NL0000226223EUR
GASSICURAZIONI GENERALIFinancials5.64IT0000062072EUR
UCGUNICREDITFinancials5.29IT0005239360EUR
ATLATLANTIAIndustrials3.36IT0003506190EUR
CNHICNH INDUSTRIAL NVIndustrials3.16NL0010545661EUR

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

HANetf om AIs inverkan på råvaror

Publicerad

den

HANetfs analyschef Tom Bailey diskuterar effekten av AIs inverkan på råvaror med Proactives Stephen Gunnion. Han noterade att sedan 2023 har AI avsevärt påverkat marknadsinvesteringar, särskilt genom stora teknikföretag som Microsoft.

HANetfs analyschef Tom Bailey diskuterar effekten av AIs inverkan på råvaror med Proactives Stephen Gunnion. Han noterade att sedan 2023 har AI avsevärt påverkat marknadsinvesteringar, särskilt genom stora teknikföretag som Microsoft.

Bailey betonade att AIs ökande energibehov, särskilt för AI-datacenter, nödvändiggör en övergång till mer robusta kraftgenereringsmetoder, inklusive kärnenergi. Han påpekade att kärnenergi ses som en hållbar lösning på grund av dess låga koldioxidutsläpp.

Bailey diskuterade den växande efterfrågan på råvaror som uran och koppar. Han förklarade att AI-datacenter och den bredare energiomställningen, inklusive elfordon och förnybar energi, driver denna efterfrågan.

HANetf har utvecklat ETFer fokuserade på uran- och koppargruvarbetare, genom vilka investerare kan utnyttja dessa trender. Den bredare Sprott Uranium Miners UCITS ETF, som lanserades för två år sedan, inkluderar stora och mindre aktörer, medan en nyare Sprott Junior Uranium Miners UCITS ETF fokuserar på mindre företag.

Dessutom har Copper Miners ESG ETF, som betonar ren kopparbrytning och inkluderar ett ESG-screeningselement, presterat bra.

Bailey avslutade med att notera de starka resultaten för dessa ETFer, med Copper Miners ESG ETF upp 35 % hittills i år och den breda Uranium Miners ETF upp 15 %. Han uttryckte optimism om den pågående råvarans supercykel som drivs av olika faktorer, inklusive energiomställningen och industripolitiska förändringar.

Fortsätt läsa

Nyheter

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP spårar priset på ICP

Publicerad

den

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en börshandlad produkt som spårar priset på ICP, den inhemska token som används för att driva Internet Computers ekosystem.

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en börshandlad produkt som spårar priset på ICP, den inhemska token som används för att driva Internet Computers ekosystem.

Internet Computer är ett blockchain-projekt som syftar till att skapa en decentraliserad och skalbar internetinfrastruktur genom att låta smarta kontrakt köras direkt på dess nätverk, vilket eliminerar behovet av traditionella serverbaserade arkitekturer. Det strävar efter att möjliggöra ett nytt paradigm för webbutveckling, där applikationer lagras på blockkedjan, vilket ger större säkerhet, effektivitet och tillgänglighet.

Produktdetaljer

EmittentValour Inc.
NamnValour Internet Computer (ICP) SEK
ISINCH1213604510
Valoren121360451
BasvalutaSEK
Underliggande tillgångINTERNET COMPUTER (ICP/USD)
FörfallodagOpen-ended
Förvaltningsavgift1,9 %

Handla Valour Internet Computer (ICP) SEK

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en europeisk börshandlad produkt som handlas på bland annat Nordic Growth Market.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETP genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsKortnamnValuta
Nordic Growth MarketVALOUR INTERNET COMPUTER (ICP) SEKSEK

Fortsätt läsa

Populära