Följ oss

Nyheter

Så här går börsen i dag 20150220

Publicerad

den

Så här går börsen i dag 20150220

Så här går börsen i dag 20150220 Denna analys kommer från Axiers analysarkiv och skrevs den 20/2-2015. Analyserna i arkivet är tillgängliga för Axiers betalande prenumeranter.

Våra OMX-analyser  kan fungera som ett av flera beslutsstöd för den som handlar med börshandlade fonder, ETFer, som följer Stockholmsbörsens index, till exempel XACT OMX eller SpotR, nedan finner Ni Så här går börsen i dag 20150220.

OMX

OMXS30 öppnade dagen något nedåt men återhämtade sig strax och vi såg en stigande trend under dagen där index åter avslutade starkt vid dagshögsta. Totalt sett blev det en uppgång om +0.61% vilket var en stängning på 1662.24.

Index har nu kommit upp till 1664-1667 vilket är en möjlig målzon för index där vi kan se att det blir en rekyl som i tid och pris kan bli större än vad vi har sett de senaste veckorna.

Trenden är i stort fortsatt uppåt och högre nivåer än så här är det som är det väntade.

Tidsmässigt har vi den 19 februari +/- 1 dag och därefter den 25 februari +/- 1 dag. Den stora tidscykeln pekar upp till mitten av mars. Dessa tidpunkter kan även peka ut en accelererad rörelse för index.

De amerikanska terminerna är blandade där SP500 är på -0.05%, Nasdaq på +0.02% samt Dow Jones på -0.03%. Det föreslår en neutralt till positiv öppning av dagen.

McClellan Oscillator: vände nedåt trots att index steg. Just detta utseende föreslår att vi kan vara nära en tillfällig topp och att investerarna börjar bli benägna att hämta hem vinster.

McClellan Summations Index: pekar upp och säger att vi kan ta fullstora positioner vid köpsignaler.

Spread (skillnad mellan Nasdaq 100 och S & P 500) är dagsbaserat positiv och pekar upp. Veckospreaden är positiv och pekar upp.

VIX fortsätter med att ha ett utseende där vi i stort bör förvänta oss att det blir lägre VIX nivåer i det stora hela vilket kommer att innebära att vi kommer att se att börsen fortsätter att stiga men att det kommer att komma tillfälliga rekyler.

Du kan få exponering mot OMXS30 med följande Mini Futures BEST:

Uppgång: B LONGOMX OI CBK med en hävstång 9,2 och en finansieringsnivå på 1481,519 SEK

Nedgång: B SHRTOMX MY CBK med en hävstång 11,7 och en finansieringsnivå på 1 799,870 SEK

Läs mer om Mini Futures och Warranter på Commerzbanks hemsida

Slutsats: OMXS30 är i tid och pris vid nivåer där det nu skulle kunna komma en rekyl som är större än vad vi har varit vana vid de senaste veckorna. I rekyler skall vi vara köpare och vi skall reagera på köpsignaler.

OMX

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.