Följ oss

Nyheter

SPHD ETF satsar på hög utdelning och låg volatilitet

Publicerad

den

Invesco S&P 500 High Dividend Low Volatility ETF (NYSEArca: SPHD ETF) är en högavkastande ETF som följer S&P 500. Den kan sägas likna Xact Norden Högutdelande, men följer det amerikanska indexet S&P 500 istället för OMXS30.

Invesco S&P 500 High Dividend Low Volatility ETF (NYSEArca: SPHD ETF) är en högavkastande ETF som följer S&P 500. Den kan sägas likna Xact Norden Högutdelande, men följer det amerikanska indexet S&P 500 istället för OMXS30.

Även om det är amerikanska aktier i denna börshandlade fond så handlas den i Europa till skillnad från den europeiska motsvarigheten Invesco S&P 500 High Dividend Low Volatility UCITS ETF Dist (HDLV ETF) som handlas på flera börser i Europa. HDLV har en årlig förvaltningskostnad på 0,3 procent och spårar de 50 minst volatila aktierna med högst utdelning som ingår i det amerikanska indexet S&P 500. SPHD är fullt replikerande och köper således samtliga de aktier som ingår i dess referensindex.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra investeringsresultaten (före avgifter och kostnader) för S&P 500® Low Volatility High Dividend Index (”underliggande index”). Fonden investerar i allmänhet minst 90% av dess totala tillgångar i de värdepapper som utgör det underliggande indexet. S&P Dow Jones Indices LLC (”indexleverantören”) sammanställer, underhåller och beräknar strikt i enlighet med sina riktlinjer och föreskrivna förfaranden det underliggande indexet, som är utformat för att mäta prestanda för 50 minst volatila beståndsdelar med hög avkastning S&P 500 Index det senaste året.

Handla SPHD ETF

Invesco S&P 500 High Dividend Low Volatility ETF (NYSEArca: SPHD) är en amerikansk börshandlad fond som endast finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Största innehav

KortnamnFöretagVikt %
IRMIron Mountain Inc3.79
XOMExxon Mobil Corp3.52
LUMNLumen Technologies Inc3.28
KMIKinder Morgan Inc3.11
MOAltria Group Inc2.95
PMPhilip Morris International Inc2.74
CVXChevron Corp2.73
PBCTPeople’s United Financial Inc2.63
TAT&T Inc2.60
IBMInternational Business Machines Corp2.46
FEFirstEnergy Corp2.36
STXSeagate Technology Holdings PLC2.29
PPLPPL Corp2.28
KHCKraft Heinz Co/The2.19
IPGInterpublic Group of Cos Inc/The2.17
DOWDow Inc2.15
PEAKHealthpeak Properties Inc2.11
BENFranklin Resources Inc2.04
OMCOmnicom Group Inc2.03
ORealty Income Corp1.96
WBAWalgreens Boots Alliance Inc1.95
HBIHanesbrands Inc1.90
IPInternational Paper Co1.88
HPEHewlett Packard Enterprise Co1.88
DDominion Energy Inc1.85
GILDGilead Sciences Inc1.80
DUKDuke Energy Corp1.79
NWLNewell Brands Inc1.79
EDConsolidated Edison Inc1.77
ABBVAbbVie Inc1.76
PFEPfizer Inc1.73
WUWestern Union Co/The1.67
SOSouthern Co/The1.65
EVRGEvergy Inc1.64
PNWPinnacle West Capital Corp1.63
VZVerizon Communications Inc1.59
ETREntergy Corp1.59
AMCRAmcor PLC1.58
KKellogg Co1.55
JNPRJuniper Networks Inc1.50
MMM3M Co1.50
GPCGenuine Parts Co1.49
EIXEdison International1.48
CSCOCisco Systems Inc/Delaware1.47
CAHCardinal Health Inc1.43
CFCF Industries Holdings Inc1.41
GISGeneral Mills Inc1.40
SJMJ M Smucker Co/The1.36
KMBKimberly-Clark Corp1.20
AVGOBroadcom Inc1.17
AGPXXInvesco Government & Agency Portfolio0.22
-CASH-Cash/Receivables/Payables0.00

Fondinnehav kan komma att ändras.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Eqonex stänger sitt bitcoincertifikat

Publicerad

den

Den angripna kryptotillgångsförvaltaren och förvaringsinstitutet Eqonex kommer att avnotera sitt bitcoinbörshandlade seddel (ETN) efter att ha misslyckats med att ersätta sin nu stängda interna förvaringsinstitut.

Den angripna kryptotillgångsförvaltaren och förvaringsinstitutet Eqonex kommer att avnotera sitt bitcoinbörshandlade certifikat (ETN) efter att ha misslyckats med att ersätta sin nu stängda interna förvaringsinstitut.

Eqonex Bitcoin ETN (EQ1B) kommer att genomgå en obligatorisk inlösen och avnotering från Deutsche Boerse den 14 december efter lanseringen för fem månader sedan.

Beslutet följer efter en månad av ekonomiska svårigheter och en ”smärtsam vändpunkt” för företaget efter kollapsen av FTX-börsen och dess FTT-token.

Förluster till följd av marknadsvolatiliteten innebar att Eqonex inte kunde uppfylla sina återbetalningsåtaganden till fordringsägare som Bifinity, betalningarna från Binance, vilket innebar att framtida lånebetalningar stoppades.

Efter att ha misslyckats med att säkra ny aktiefinansiering sa Eqonex i ett aktieägarbrev den 21 november ”vår landningsbana och förmåga att fortsätta köra vår operativa färdplan var allvarligt äventyrad”.

Företaget har ansökt till High Court of Singapore för att gå in i rättslig förvaltning och sätta sina företag, Diginex och Eqonex Capital, i frivillig likvidation för att betala borgenärer.

Eqonex meddelade också att dess depåarm Digivault, som var plånboksleverantör för EQ1B, skulle avveckla sin verksamhet senast den 7 december.

Företaget sa tidigare att det skulle söka en köpare för att rekapitalisera verksamheten eller hitta en ”alternativ lösning”, men båda försöken har visat sig misslyckade.

Det lade till att klienttillgångar skulle ”förbli säkra och tillgängliga för uttag” fram till 7 december.

EQ1B:s säkerhetsförvaltare, Apex Corporate Trustees, sa i en anmälan den 1 december att de hade bett om att få ta tillbaka tillgångar från Digivault och söka en ny förvaringsinstitut före avvecklingsdatumet men inte fått något svar från Eqonex.

Apex noterade också osäkerhet om vad Digivaults avveckling skulle innebära för dess förmåga att upprätthålla säkerhet över investerarnas digitala tillgångar, eller om det skulle kunna dra tillbaka kundtillgångar om ETN:s emittent eller förvaringsinstitut gick i konkurs.

Laurent Kssis, krypto-ETP-specialist på CEC Capital, har tidigare sagt: ”Eqonex skuldebrevsinnehavare kommer att ingå i en köpoption av emittenten och dess säkerhetsagent och den senare kommer att lösa in andelarna och returnera eventuella intäkter minus en avgift, för att sälja underliggande tillgångar, tillbaka till skuldebrevsinnehavarna.

”Det här kommer att vara ett anständigt lackmustest på att ETN-strukturen fungerar och gör precis vad den ska göra. Återigen är säkerhetsagenten en garant för skuldebrevsinnehavarna och kommer att utlösa proceduren för att lösa in ETN tillbaka till kontanter till skuldebrevsinnehavarna.”

Eqonex beslut att stänga sitt första ETN kommer bara en vecka efter att Bitpanda sa att de skulle stänga sitt sortiment av kryptobörshandlade produkter (ETP) för att fokusera på sin kärnverksamhet med tanke på ”marknadens realiteter”.

Fortsätt läsa

Nyheter

Grayscale Investments uppdaterar om Future of Finance

Publicerad

den

Grayscale Investments Global Head of ETFs David Lavalle ansluter sig till Natalie Stoberman från Proactive-studion för att dela företagets senaste månadsrapport över dess Future of Finance ETF.

Grayscale Investments Global Head of ETFs David Lavalle ansluter sig till Natalie Stoberman från Proactive-studion för att dela företagets senaste månadsrapport över dess Future of Finance ETF.

Grayscale Investments är moderholdingbolag för Grayscale Advisors, en SEC-registrerad investeringsrådgivare, samt Grayscale Securities, en SEC-registrerad mäklare/handlare och medlem av FINRA.

Handla GF0F ETF

HANetf Grayscale Future of Finance UCITS ETF (GF0F ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Fortsätt läsa

Nyheter

HANetf stänger oälskad fond

Publicerad

den

HANetf rapporterar att företaget stänger en oälskad fond, har stängt sin iClima Smart Energy ETF (DGEN) eftersom den inte nådde minimifondens storlek. För närvarande har DGEN ETF 4 miljoner USD i tillgångar under förvaltning, enligt uppgifter från Hargreaves Lansdown, efter att ha lanserats i juni 2021.

HANetf rapporterar att företaget stänger en oälskad fond, har stängt sin iClima Smart Energy ETF (DGEN) eftersom den inte nådde minimifondens storlek. För närvarande har DGEN ETF 4 miljoner USD i tillgångar under förvaltning, enligt uppgifter från Hargreaves Lansdown, efter att ha lanserats i juni 2021.

Styrelsen beslutade att stänga fonden eftersom det med nuvarande tillgångsnivåer var ”opraktiskt och olämpligt för fonden att fortsätta sin verksamhet”, heter det i ett uttalande till Londonbörsen. Fondutflödet halverades i oktober till 3,7 miljarder pund

Fonden strävar efter att spåra pris- och avkastningsutvecklingen, före avgifter och utgifter, för iClima Distributed Renewable Energy Index. Indexet har fallit med 23 % under ett år och iClima Smart Energy ETF har faktiskt presterat bättre än sitt index under samma period, även om det fortfarande är ned 9,3 %, enligt FE fundinfo-data. Detta var en betydande underprestation jämfört med Gbl RTF Commodity & Energy-sektorn under den tiden (21,6 %).

Handeln i fonden kommer att upphöra från och med stängningen den 3 januari 2022, då den kommer att avnoteras från de sex börser den är noterad på. Köp och försäljning av andelar i fonden på andrahandsmarknaden får endast ske fram till stängning den 3 januari 2023.

Alla kontanta nettointäkter som härrör från realiseringen av fondens tillgångar kommer att betalas ut till återstående aktieägare senast den 30 januari 2023.

Fortsätt läsa

21Shares

Prenumerera på nyheter om ETFer

* indicates required

Populära