Följ oss

Nyheter

FLMX ETF ger en billig exponering mot mexikanska aktier

Publicerad

den

Franklin FTSE Mexico ETF (NYSEArca: FLMX ETF) ger tillgång till den mexikanska aktiemarknaden, vilket gör det möjligt för investerare att exakt få exponering mot Mexiko till en låg kostnad.

Franklin FTSE Mexico ETF (NYSEArca: FLMX ETF) ger tillgång till den mexikanska aktiemarknaden, vilket gör det möjligt för investerare att exakt få exponering mot Mexiko till en låg kostnad.

• Ger exponering mot Mexiko inom din exponering för tillväxtmarknader

• Ger målinriktad exponering för stora och medelstora företag i Mexiko

• Försöker ge investeringsresultat som nära motsvarar, före avgifter och kostnader, resultatet av FTSE Mexico Capped Index

FLMX är verkligen billiga. Den har en årlig förvaltningskostnad på 0,19 procent. Detta skall ställas mot iShares MSCI Mexico ETF (EWW) vars årliga förvaltningskostnad ligger på 0,51 procent. Det kan emellertid vara värt att titta på respektive ETFs förvaltade kapital också. EWW har mer 1,2 miljarder dollar under förvaltning, medan FLMX när detta skrivs har knappt sex miljoner dollar AUM. FLMX äger aktier i 36 mexikanska företag, medan EWW har aktier i 49 mexikanska bolag. Ingen av dessa börshandlade fonder ger emellertid exponering mot oljeföretag trots att denna råvara har stor betydelse för den mexikanska ekonomin.

FLMX Factset Analytics Insight

FLMX är en fond som följer stora och medelstora mexikanska aktier. Fonden är generellt representativ för utrymmet med två eftergifter: små bolag är undantagna och positioner i de största företagen är begränsade för RIC-efterlevnad. Genom att göra detta använder fonden en avgränsningsmetod kvartalsvis så att ingen enskild beståndsdel har en vikt större än 20% och den totala vikten av beståndsdelar med över 4,5% vikt begränsas till 48% av portföljen. Indexbeståndsdelarna är marknadsviktade och granskas halvårsvis.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att ge investeringsresultat som nära motsvarar, före avgifter och kostnader, resultatet för FTSE Mexico RIC Capped Index (FTSE Mexico Capped Index). Under normala marknadsförhållanden investerar fonden minst 80% av sina tillgångar i komponentpapper i FTSE Mexico Capped Index och i depåbevis som representerar sådana värdepapper. FTSE Mexico Capped Index är baserat på FTSE Mexico Index och är utformat för att mäta resultatet för mexikanska stora och medelstora aktier. Fonden är icke-diversifierad.

Handla FLMX ETF

Franklin FTSE Mexico ETF (NYSEArca: FLMX ETF) erbjuder exponering mot mexikanska aktier, men den börshandlade fonden handlas i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Innehav

KortnamnAktieSektorVikt 
AMXLAMERICA MOVIL SAB DE C SER LCOMMUNICATION SERVICES11.60%
WALMEX*WALMART DE MEXICO SAB DE CVCONSUMER STAPLES9.28%
GFNORTEOGRUPO FINANCIERO BANORTE OFINANCIALS9.27%
FEMSAUBDFOMENTO ECONOMICO MEXICA UBDCONSUMER STAPLES8.18%
GMEXICOBGRUPO MEXICO SAB DE CV SER BMATERIALS8.15%
CEMEXCPOCEMEX SAB CPOMATERIALS4.71%
TLEVICPOGRUPO TELEVISA SAB SER CPOCOMMUNICATION SERVICES4.29%
ELEKTRA*GRUPO ELEKTRA SAB DE CVFINANCIALS3.30%
BIMBOAGRUPO BIMBO SAB SERIES ACONSUMER STAPLES3.03%
FUNO11FIBRA UNO ADMINISTRACION SAREAL ESTATE3.03%
GAPBGRUPO AEROPORT DEL PACIFIC BINDUSTRIALS2.79%
ASURBGRUPO AEROPORT DEL SURESTE BINDUSTRIALS2.70%
ORBIA*ORBIA ADVANCE CORP SAB DE CVMATERIALS2.52%
KOFUBLCOCA COLA FEMSA SAB DE CVCONSUMER STAPLES2.19%
AC*ARCA CONTINENTAL SAB DE CVCONSUMER STAPLES2.13%
GRUMABGRUMA S.A.B. BCONSUMER STAPLES2.09%
IENOVA*INFRAESTRUCTURA ENERGETICA NUTILITIES1.93%
OMABGRUPO AEROPORTUARIO DEL CENTINDUSTRIALS1.87%
GFINBUROGRUPO FINANCIERO INBURSA OFINANCIALS1.84%
PINFRA*PROMOTORA Y OPERADORA DE INFINDUSTRIALS1.55%

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.