Följ oss

Nyheter

Onlinemäklaren eToro går till börsen med en värdering om 10 miljarder dollar

Publicerad

den

Onlinemäklaren eToro har träffat en överenskommelse om att gå till börsen till en värdering på 10,4 miljarder dollar efter att ha fusionerats med ett noterat blankcheckföretag.

Onlinemäklaren eToro har träffat en överenskommelse om att gå till börsen till en värdering på 10,4 miljarder dollar efter att ha fusionerats med ett noterat blankcheckföretag. Investeringsplattformen försöker dra nytta av den senaste digitala handelsboomen. EToro, som har mer än 20 miljoner registrerade användare, kommer att fusioneras med Fintech Acquisition Corp V, ett SPAC företag som grundats av banktycoonen Betsy Cohen, i en av de största Spac-erbjudandena 2021 hittills.

Enligt villkoren i affären kommer eToro att få 250 miljoner dollar från potten som Cohen’s Spac tog upp i december och 650 miljoner dollar från en grupp institutionella investerare, som inkluderar SoftBank Vision Fund 2 och Fidelity, för att hjälpa plattformen att växa. Affären kommer när Spac-insamling i USA – den största marknaden för dessa instrument – redan håller på att nå 78 miljarder dollar som nåddes förra året.

Allt större företag

SPACs riktar sig mot allt större företag när de slår affärer i en frenetisk takt. Den israeliska aktiemäklings- och spreadbettingplattformen har mer än 20 miljoner registrerade användare och rapporterade mer än 275 procent tillväxt i finansierade konton 2020, vilket tillförde mer än 5 miljoner nya användare under året.

Plattformen har ökat i popularitet bland unga investerare – den genomsnittliga användaren är 34 år – genom att erbjuda möjligheten att köpa fraktioner av aktier, vilket gör det möjligt för handlare att komma igång på marknader med små mängder kapital samt handel med kryptovalutor.

eToro användare är fortfarande överväldigande manliga, cirka 85 procent, även om eToro rapporterade en ökning med mer än 360 procent av antalet kvinnliga användare på sin plattform 2020. EToro, som konkurrerar med andra online-mäklare som Robinhood, har gynnats av den senaste tidens ökade investeringsaktivitet i detaljhandeln, eftersom handeln med nollprovision lockade unga investerare med mer ledig tid och kapital till aktiemarknaderna. Handelsvolymerna i detaljhandeln har ökat sedan pandemin började, och mer än dubbelt 20 procent av alla handelsvolymer på marknaden uppskattas vara mindre, enligt UBS Equity Research, mer än dubbla nivåer före pandemin.

Cohen, som har haft en färgstark karriär som en av de tidigaste kvinnliga entreprenörerna i den kommersiella bankbranschen, har varit en serie-Spac-investerare under det senaste året. Grundaren av Jefferson Bank, som hon startade 1974, har nyligen använt blankcheckföretag för att köpa och lista en serie privata företag, inklusive New Yorks boutiquebank Perella Weinberg Partners, CardConnect och Intermex Wire Transfer.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *