Följ oss

Nyheter

LGQM ETF spårar afrikanska aktiemarknader med hjälp av en swap

Publicerad

den

Lyxor Pan Africa UCITS ETF - Acc (LGQM ETF) är en UCITS-kompatibel börshandlad fond som syftar till att spåra jämförelseindexet SGI Pan Africa Index EUR Net TR. SGI Pan Africa Index EUR Net TR försöker fånga utvecklingen för de största 30 aktierna som är noterade i Afrika eller främst undersöker afrikanska tillgångar. Indexet är lika exponerat för tre zoner med de största beståndsdelarna med ett tak på 10 %: Sydafrika, norra Afrika inklusive Marocko, Egypten och söder om Sahara exklusive Sydafrika. SGI Pan Africa Index EUR Net TR beräknas och publiceras av Standard & Poor's med indexbeståndsdelarna granskade av Société Générale var sjätte månad.

Lyxor Pan Africa UCITS ETF – Acc (LGQM ETF) är en UCITS-kompatibel börshandlad fond som syftar till att spåra jämförelseindexet SGI Pan Africa Index EUR Net TR. SGI Pan Africa Index EUR Net TR försöker fånga utvecklingen för de största 30 aktierna som är noterade i Afrika eller främst undersöker afrikanska tillgångar.

Indexet är lika exponerat för tre zoner med de största beståndsdelarna med ett tak på 10 %: Sydafrika, norra Afrika inklusive Marocko, Egypten och söder om Sahara exklusive Sydafrika. SGI Pan Africa Index EUR Net TR beräknas och publiceras av Standard & Poor’s med indexbeståndsdelarna granskade av Société Générale var sjätte månad.

Beskrivning av Lyxor Pan Africa UCITS ETFAcc

Lyxor Pan Africa UCITS ETFAcc investerar i aktier med fokus på Afrika. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,85 % p.a. Fonden replikerar utvecklingen av det underliggande indexet syntetiskt med en swap. Lyxor Pan Africa UCITS ETFAcc är en liten ETF med tillgångar på 29 miljoner GBP under förvaltning. ETF:en är äldre än 5 år och har sin hemvist i Luxemburg.

Investeringsstrategi

SGI Pan Africa-index spårar 30 stora aktier noterade i Afrika eller som främst utforskar afrikanska tillgångar. Indexet är lika exponerat för tre zoner med de största beståndsdelarna med ett tak på 10 %: Sydafrika, norra Afrika inklusive Marocko, Egypten och söder om Sahara exklusive Sydafrika.

Handla LGQM ETF

Lyxor Pan Africa UCITS ETFAcc (LGQM ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana och Deutsche Boerse Xetra. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
gettexEURLGQM
Stuttgart Stock ExchangeEURLGQM
Borsa ItalianaEURLAFRI
XETRAEURLGQM

Största innehav

Denna ETF använder syntetisk replikering för att spåra indexets prestanda. Som sådan kan ETF:ens innehav variera från jämförelseindexets.

NamnValutaVikt %SektorLand
FIRST QUANTUM MINERALS LTDCAD10.55%MaterialsZambia
NASPERS LTD-N SHSZAR7.69%Communication ServicesSouth Africa
ATTIJARIWAFA BANKMAD7.63%FinancialsMorocco
COMMERCIAL INTERNATIONAL BANEGP6.55%FinancialsEgypt
FIRSTRAND LTDZAR5.49%FinancialsSouth Africa
IVANHOE MINES LTD-CL ACAD4.7%MaterialsCanada
ENDEAVOUR MINING PLCCAD4.62%MaterialsMacedonia
MAROC TELECOMMAD4.55%Communication ServicesMorocco
B2GOLD CORPCAD4.44%MaterialsCanada
MTN GROUP LTDZAR3.63%Communication ServicesSouth Africa

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.