Följ oss

Nyheter

HANetf utökar sina white label krypto-ETC- och ETP-möjligheter

Publicerad

den

HANetf, Europas första ”white label” UCITS ETF-emittent med full service, planerar att utöka sin white label-produktplattformskapacitet till krypto-ETC. Hittills har företaget fokuserat på UCITS-ETF:er och fysiskt uppbackade guld- och koldioxid-ETCer. Den nuvarande plattformen har cirka 20 kunder och över 40 ETFer och ETPer.

HANetf, Europas första ”white label” UCITS ETF-emittent med full service, planerar att utöka sin white label-produktplattformskapacitet till krypto-ETC. Hittills har företaget fokuserat på UCITS-ETF:er och fysiskt uppbackade guld- och koldioxid-ETCer. Den nuvarande plattformen har cirka 20 kunder och över 40 ETFer och ETPer.

HANetf distribuerar för närvarande ETC-utbudet med enstaka mynt på uppdrag av ETC Group, som är bland de mest likvida tillgängliga i Europa. HANetfs nya ETP-produktplattform kommer att möjliggöra tillverkning och hantering av krypto-ETCer inom HANetf-plattformen. På samma sätt som HANetf har flera kunder för UCITS-ETFer, förväntar sig företaget att ha en liknande modell för krypto-ETPer som branschen utvecklas över tiden.

Erbjudandet syftar till att bygga vidare på den marknadsledande white label-positionen utvecklad tillsammans med våra flera UCITS-kunder, råvaru-ETP-kunder och ETC Groups krypto-ETCer, och att bygga ut utbudet och expertis för att tillhandahålla ett av de mest omfattande erbjudandena globalt.

HANetf avser att fortsätta arbeta nära ETC Group för att utöka sitt erbjudande och förväntar sig att produkter från nya kunder ska förbättra kryptoerbjudandet som finns tillgängligt på HANetf-plattformen. Målet kommer att vara att tillhandahålla den mest omfattande krypto-ETP-plattformen som finns tillgänglig i Europa och utanför.

HANetf tror att kryptovalutamarknaden fortfarande är i sin linda, med millennials och den yngre generationen som fortfarande är ”stora troende”. Även om mycket uppmärksamhet riktas mot fallet i marknadsvärdet för kryptovaluta från 3 biljoner dollar i slutet av 2021 till under 1 biljon dollar idag, låg det på 57 miljarder dollar för bara fem år sedan, vilket tyder på att den långsiktiga trenden för tillgångsklassen fortfarande är en av tillväxt. HANetf tror att krypto är en tillgångsklass som kommer att fortsätta att utvecklas, växa och bli mer mainstream med tiden.

Den nya ETP-plattformen kommer att tillåta kunder att välja mellan en ”full service”-modell eller en mer grundläggande modell som kan vara av intresse för chefer med befintliga distributionsnätverk eller särskilda målmarknader i åtanke. Avgörande är att det kommer att vara helt integrerat med HANetfs befintliga UCITS-plattform, dra nytta av ett djupt ekosystem av 60+ distributionsnätverk, 28 likviditetsleverantörer och en pan-europeisk räckvidd som ackumulerats under de senaste fyra åren. HANetfs ETC-klienter kommer att ha full tillgång till detta från dag ett, vilket minskar deras effektiva lanseringstidslinje till bara ett par månader och en delad kostnadsmodell jämfört med en fullkostnadsmodell för att sätta upp en egen plattform.

Under det senaste året har HANetf fått 53 förfrågningar angående skapandet av nya kryptorelaterade ETCer och sådana förfrågningar fortsätter trots marknadsvolatilitet. HANetf anser att, med den nuvarande tillbakadragningen på marknaden, nu är det dags för kapitalförvaltare att investera och dra nytta av utvecklingen i tillgångsklassen.

HANetf fortsätter att utöka sitt ETC- och kryptovaluta-produktteam med Torsten Dueing som ansluter till HANetf som chef för ETC-strukturering tidigare under 2022. Torsten övervakar utvecklingen och tillväxten av våra befintliga ETC-produkter som inkluderar råvaror och koldioxidkompensationer.

Torsten kommer med Owen Rees i ETC Product Development-teamet. Owen började på HANetf i september 2021 från IHS Markit (S&P), där han var global co-head för EBS (ETFs & Benchmark Solutions), och är mest känd som en medlem av teamet som lanserade Europas första gulduppbackade Exchange Traded Fund och GLD, världens största guldbaserade ETF i USA.

Nik Bienkowski, Co-CEO och medgrundare av HANetf kommenterar: ”På HANetf har vi legat i framkant av innovativa nya ETP-lanseringar. Bland vårt omfattande utbud av tematiska fonder finns flera nybörjare, såsom Europas första Metaverse, rymdekonomi och UCITS ETF:er för medicinsk cannabis. Men vi har också skapat ett utrymme i världen av kryptovalutor och råvaru-ETC. Med tanke på vår historia av att skapa världens första ETC-, råvaru- och valuta-ETC i guld, är det en naturlig förlängning av vårt erbjudande att expandera till att tillhandahålla white label ETC- och ETP-lösningar. Vi vill vara en one-stop-shop för alla tillgångsklasser och produktstrukturer!

”Vår nya krypto-ETC-plattform fortsätter i denna riktning. Det är tydligt för oss att många, trots den senaste försäljningen, ser kryptovalutor som en avgörande roll i vår digitala framtid. För investeraren som försöker få exponering mot kryptovalutor, tror vi att det inte råder några tvivel om att ETC-omslaget är ett av de bästa sätten att göra det. Med denna nya plattform kommer vi att kunna tillhandahålla innovativa nya ETC:er till den europeiska marknaden.

”Vi tror också att många vanliga kapitalförvaltare och produktleverantörer som investeringsbanker har regulatoriska, operativa och infrastrukturutmaningar med krypto och en outsourcad lösning via HANetf är mycket vettigt.”

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.