Följ oss

Nyheter

HANetf tillkännager den första latinamerikanska kunden som utvecklar en UCITS ETF-produkt för mexikansk notering

Publicerad

den

HANetf meddelade i dag att företag i samarbete med den mexikanska mäklaren Casa de Bolsa Finamex, SAB de CV 'Finamex', gemensamt utvecklat en UCITS-börshandlad fond (ETF)för mexikansk notering. ETFen kommer att noteras både på börser i Europa och på Bolsa Mexicana de Valores (BMV) under första halvåret 2022.

HANetf meddelade i dag att företaget i samarbete med den mexikanska mäklaren Casa de Bolsa Finamex, SAB de CV ’Finamex’, gemensamt utvecklat en UCITS-börshandlad fond (ETF) för mexikansk notering. ETFen kommer att noteras både på börser i Europa och på Bolsa Mexicana de Valores (BMV) under första halvåret 2022.

UCITS-omslaget har i allt högre grad blivit det val för latinamerikanska investerare på grund av det lokala erkännandet av robust reglering och styrningsstruktur för branschen. Detaljhandelns efterfrågan tros öka på UCITS-produkter i Latinamerika eftersom investerare föredrar skattebehandlingen av UCITS jämfört med andra alternativa fondomslag såsom US 40 Act-strukturen. Det uppskattas finnas flera miljarder tillgångar under förvaltning som innehas av latinamerikanska investerare i UCITS ETFer. Detta kommer att vara första gången ett mexikanskt finansiellt tjänsteföretag kommer att lista sin egen UCITS ETF på BMV.

En av de ledande leverantörerna till den mexikanska aktiemarknaden

Finamex är en av de ledande leverantörerna av accesstjänster till den mexikanska aktiemarknaden. Företaget erbjuder finansiella tjänster till enskilda, företag eller professionella investerare på de mexikanska penning-, kapital-, derivat- och valutamarknaderna, med olika direktåtkomstprodukter.

HANetf är en oberoende leverantör av UCITS ETFer, som arbetar med kapitalförvaltare och entreprenöriella företag för att tillhandahålla differentierade, moderna och innovativa produkter till europeiska ETF-investerare. HANetf har lanserat över 30 tematiska, krypto- och realtillgångsutbytesprodukter över hela Europa under de senaste tre åren för partners i USA, Kanada, Storbritannien, Europa, Mellanöstern och nu Mexiko. Detta inkluderar Europas första rymd-ETF, cannabis- och flygbolags-ETF. HANetfs utbud av tematiska ETFer är det mest omfattande i Europa. HANetf tillhandahåller en komplett operativ, reglerande, distributions- och marknadsföringslösning för att lansera och hantera UCITS ETFer.

Eduardo Arturo Carrillo Madero, VD för Casa de Bolsa Finamex sa: ”Finamex är mycket glada över att lansera vår första UCITS ETF i samarbete med HANetf. Dessa typer av produkter har vuxit enormt i Mexiko tack vare närvaron av andra globala aktörer och Finamex vill positionera sig som en stor aktör på den mexikanska UCITS ETF-marknaden. Vår lokala distribution är oöverträffad och strävar efter att utveckla fler produkter som hjälper våra kunder att nå sina långsiktiga investeringsmål. Detta kommer att vara den första av många UCITS ETF-produkter från Finamex.”

Hector McNeil, Co-VD för HANetf sa ”Vi är glada över att samarbeta med Finamex för att lansera vår första produkt för mexikansk notering och Latinamerika. Investerarnas efterfrågan ökar alltmer på UCITS-ETFer på grund av stark reglering och robust struktur, tillsammans med stark distribution av produkterna genom mäklare som Finamex. HANetf har haft fantastiska 3 år när vi vuxit till över 3 miljarder USD i AUM och arbetat med 14 fantastiska kunder för att lansera över 30 ETFer.

Finamex kommer att vara det första mexikanska företaget att använda HANetf för att lansera en ETF och utvecklas främst för att säljas till mexikanska investerare. Vi tror att många fler latinamerikanska finansiella tjänsteföretag och kapitalförvaltare kommer att vilja lägga till UCITS ETFer till sin produktportfölj och kommer att inspireras av Finamex framsynthet. ”

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.