Följ oss

Nyheter

HANetf tillkännager den första latinamerikanska kunden som utvecklar en UCITS ETF-produkt för mexikansk notering

Publicerad

den

HANetf meddelade i dag att företag i samarbete med den mexikanska mäklaren Casa de Bolsa Finamex, SAB de CV 'Finamex', gemensamt utvecklat en UCITS-börshandlad fond (ETF)för mexikansk notering. ETFen kommer att noteras både på börser i Europa och på Bolsa Mexicana de Valores (BMV) under första halvåret 2022.

HANetf meddelade i dag att företaget i samarbete med den mexikanska mäklaren Casa de Bolsa Finamex, SAB de CV ’Finamex’, gemensamt utvecklat en UCITS-börshandlad fond (ETF) för mexikansk notering. ETFen kommer att noteras både på börser i Europa och på Bolsa Mexicana de Valores (BMV) under första halvåret 2022.

UCITS-omslaget har i allt högre grad blivit det val för latinamerikanska investerare på grund av det lokala erkännandet av robust reglering och styrningsstruktur för branschen. Detaljhandelns efterfrågan tros öka på UCITS-produkter i Latinamerika eftersom investerare föredrar skattebehandlingen av UCITS jämfört med andra alternativa fondomslag såsom US 40 Act-strukturen. Det uppskattas finnas flera miljarder tillgångar under förvaltning som innehas av latinamerikanska investerare i UCITS ETFer. Detta kommer att vara första gången ett mexikanskt finansiellt tjänsteföretag kommer att lista sin egen UCITS ETF på BMV.

En av de ledande leverantörerna till den mexikanska aktiemarknaden

Finamex är en av de ledande leverantörerna av accesstjänster till den mexikanska aktiemarknaden. Företaget erbjuder finansiella tjänster till enskilda, företag eller professionella investerare på de mexikanska penning-, kapital-, derivat- och valutamarknaderna, med olika direktåtkomstprodukter.

HANetf är en oberoende leverantör av UCITS ETFer, som arbetar med kapitalförvaltare och entreprenöriella företag för att tillhandahålla differentierade, moderna och innovativa produkter till europeiska ETF-investerare. HANetf har lanserat över 30 tematiska, krypto- och realtillgångsutbytesprodukter över hela Europa under de senaste tre åren för partners i USA, Kanada, Storbritannien, Europa, Mellanöstern och nu Mexiko. Detta inkluderar Europas första rymd-ETF, cannabis- och flygbolags-ETF. HANetfs utbud av tematiska ETFer är det mest omfattande i Europa. HANetf tillhandahåller en komplett operativ, reglerande, distributions- och marknadsföringslösning för att lansera och hantera UCITS ETFer.

Eduardo Arturo Carrillo Madero, VD för Casa de Bolsa Finamex sa: ”Finamex är mycket glada över att lansera vår första UCITS ETF i samarbete med HANetf. Dessa typer av produkter har vuxit enormt i Mexiko tack vare närvaron av andra globala aktörer och Finamex vill positionera sig som en stor aktör på den mexikanska UCITS ETF-marknaden. Vår lokala distribution är oöverträffad och strävar efter att utveckla fler produkter som hjälper våra kunder att nå sina långsiktiga investeringsmål. Detta kommer att vara den första av många UCITS ETF-produkter från Finamex.”

Hector McNeil, Co-VD för HANetf sa ”Vi är glada över att samarbeta med Finamex för att lansera vår första produkt för mexikansk notering och Latinamerika. Investerarnas efterfrågan ökar alltmer på UCITS-ETFer på grund av stark reglering och robust struktur, tillsammans med stark distribution av produkterna genom mäklare som Finamex. HANetf har haft fantastiska 3 år när vi vuxit till över 3 miljarder USD i AUM och arbetat med 14 fantastiska kunder för att lansera över 30 ETFer.

Finamex kommer att vara det första mexikanska företaget att använda HANetf för att lansera en ETF och utvecklas främst för att säljas till mexikanska investerare. Vi tror att många fler latinamerikanska finansiella tjänsteföretag och kapitalförvaltare kommer att vilja lägga till UCITS ETFer till sin produktportfölj och kommer att inspireras av Finamex framsynthet. ”

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

HANetfs medgrundare om användningen av shariaackreditering

Publicerad

den

HANetfs medgrundare och co-VD Hector McNeil besöker Proactives studio i London för att prata med Thomas Warner om användningen av shariaackreditering på ETF-marknaden och utanför. McNeil lyfter fram överlappningen mellan några av kraven för sharia- och ESG-ackreditering och undersöker vad det hela innebär för investerare.

HANetfs medgrundare och co-VD Hector McNeil besöker Proactives studio i London för att prata med Thomas Warner om användningen av shariaackreditering på ETF-marknaden och utanför. McNeil lyfter fram överlappningen mellan några av kraven för sharia- och ESG-ackreditering och undersöker vad det hela innebär för investerare.

Handla ASWE ETF

HANetf Almalia Sanlam Active Shariah Global Equity UCITS ETF (ASWE ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Fortsätt läsa

Nyheter

Amundi stänger tre europeiska fonder på grund av låg efterfrågan

Publicerad

den

Amundi stänger tre europeiska fonder som spårar europeiska aktier, inklusive multifaktor- och vetenskapliga betastrategier bland låga tillgångar under förvaltning (AUM).

Amundi stänger tre europeiska fonder som spårar europeiska aktier, inklusive multifaktor- och vetenskapliga betastrategier bland låga tillgångar under förvaltning (AUM).

Amundi MSCI Europe Ex UK UCTS ETF (AEKK) kommer att avnoteras från Londonbörsen den 20 april innan den likvideras en vecka senare.

Samtidigt kommer Amundi Europe Equity Multi Smart Allocation Scientific Beta UCITS ETF (SMRE) och Amundi iStoxx Europe Multi-Factor Market Neutral UCITS ETF (MKTN) att avnoteras från Deutsche Boerse och Borsa Italiana samma datum.

MKTN, som har 9,2 miljoner euro i AUM, kommer också att avnoteras från Euronext Paris.

”Med tanke på ETFernas små tillgångar och det faktum att styrelsen inte förutsåg ökat investerarintresse och kommersiella utsikter inom en snar framtid, beslutade styrelsen att likvidera ETFerna”, sa Amundi till aktieägarna i ett marknadsmeddelande.

För närvarande har AEKK tillgångar på 5,8 miljoner euro medan SMRE har 4,9 miljoner euro.

Amundi har gjort en rad förändringar i sitt ETF-sortiment de senaste månaderna då man ser ut att effektivisera sitt produktutbud efter förvärvet av Lyxor i januari förra året.

Den franska kapitalförvaltaren har slagit samman flera ETFer eftersom den ser ut att dra nytta av större stordriftsfördelar i sitt försök att skärpa greppet som Europas näst största ETF-emittent.

Dessutom har Europas största kapitalförvaltare börjat placera ETFer i Irland i ett försök att dra fördel av ett förmånligt skatteavtal i USA.

Förutom att lansera ett nytt fondsortiment med hemvist i Irland i maj förra året, planerar Amundi att duplicera sex befintliga ETFer i Dublin och uteslöt inte möjligheten att slå samman ETFer med säte i Luxemburg till Irland i framtiden.

Fortsätt läsa

Nyheter

Credit Suisse andra försök på ETF-marknaden i Europa

Publicerad

den

Credit Suisse andra försök på ETF-marknaden i Europa 2020 inleddes efter att banken sålde sina 58 ETFer i Europa till BlackRocks iShares 2013. ETFerna hade tillgångar under förvaltning på totalt 18 miljarder USD.

Credit Suisse andra försök på ETF-marknaden i Europa 2020 inleddes efter att banken sålde sina 58 ETFer i Europa till BlackRocks iShares 2013. ETFerna hade tillgångar under förvaltning på totalt 18 miljarder USD.

Per den 28 februari 2023 hade de åtta nya Credit Suisse ETFerna tagit in 6 miljarder euro, rankade 15 efter tillgångar och sjätte i flöden per ETF i Europa. Dessa ETFer kommer troligen att slås samman i UBSs ETF-sortiment, innan de genomgår en rationalisering för att stänga ned eventuella dubbletter av strategier.

Skulle tillägget av Credit Suisse ETFer ske, kommer UBS att klättra bara en plats i den europeiska ETF-ligatabellen, till fjärde i tillgångar från femte, men kommer att vara oförändrad i ranking av flöden och intäkter.

Credit Suisse ETFer skulle ha liten inverkan på UBS ETF verksamhet, vilket ger cirka 8 miljoner euro i årliga bruttointäkter, vilket ökar UBS ETFers bruttointäkter med 4 procent. UBS ETFer tillgångsviktade genomsnittliga kostnadskvot skulle krympa till 0,22 procent från 0,23 procent, vilket återspeglar Credit Suisses lägre prisbild.

Den 28 februari hade UBS 82 miljarder euro i tillgångar fördelat över 131 ETFer.

Credit Suisse ETFer har inte mycket direkt överlappning med UBS ETFer, förutom CSIF IE MSCI USA Blue UCITS ETF (CSY1). Den, liksom UBS ETF MSCI USA SF UCITS ETF (MUUSAS), spårar MSCI USA Net Total Return USD Index (NDDUUS Index). UBS ETF är swappbaserad och tar ut 0,15 procent, mer än CMXUSs 0,09 procent, och har en femtedel av tillgångarna i Credit Suisse ETF.

Fortsätt läsa

Populära