Följ oss

Nyheter

E-handeln levererade till kunderna i december och till investerarna i januari

Publicerad

den

E-handeln levererade till sina kunder under julen och kommer att leverera till sina investerare under det första kvartalet eftersom resultatrapporterna är på väg att överträffa de initiala förväntningarna, tror Global Online Retail ETF (ticker: IB0Y).

E-handeln levererade till sina kunder under julen och kommer att leverera till sina investerare under det första kvartalet eftersom resultatrapporterna är på väg att överträffa de initiala förväntningarna, tror Global Online Retail ETF (ticker: IB0Y).

Data visar USA:s e-handelsförsäljning ökade med 11 % jämfört med föregående år den här julsäsongen och är 61,4 % högre än pre-pandemin 2019 med e-handel som står för 21 % av den totala semesterförsäljningen jämfört med 14,6 % 2019.

Det är inte bara USA som ser stark tillväxt – Amazon som är väletablerat som den ledande e-handelsappen i USA har halkat ner på fjärde plats i globala shoppingappar bakom Singapores Shopee, Kinas SHEIN och Indiens Meesho. Alla tre som Amazon är internationella varumärken som lockar kunder från hela världen.

Global Online Retail UCITS ETF (IB0Y) säger att den extra bekvämligheten med onlineshopping fortsätter att driva på utgifterna med shoppare som också förlitar sig mer på e-handel julen 2021 eftersom det minskade risken att få covid-19 i butiker och att behöva isolera sig själv.

Leveransproblemen förväntas lätta

Analytiker förutspår problem med leveranskedjorna förväntas lätta och vara tillbaka till det normala under andra halvåret, men varnar för att inflation och stigande priser kommer att skapa problem för återförsäljare. Onlinebutiker gynnades av bekymmer om leveranskedjor och produkttillgänglighet med kunder som var villiga att betala mer för att säkerställa att de fick sina beställningar.

Jane Edmondson, chef för Global Online Retail UCITS ETF (IB0Y) sa: ”Med begränsade försörjningskedjor var produkttillgänglighet ett stort bekymmer för semestershoppare med 71 % av onlinesemesterköpare som citerade det som en faktor som påverkar deras onlineköpbeslut enligt eMarketer . Med konsumenter som var villiga att betala för varor, översattes det till färre rabatter och högre onlinebutiksmarginaler.

”Medan många online-återförsäljare drabbades av intäktsbortfall förra kvartalet eftersom de inte lyckades navigera efter topptillväxtförhållanden, kommer siffrorna för första kvartalet sannolikt att bli bättre än de ursprungliga förväntningarna på grund av decembers oväntade covid-ökning.”

Global Online Retail ETF (IB0Y), som har en TER på 0,69 %, följer EQM Global Online Retail Index försöker spåra den kombinerade utvecklingen för en korg med globala aktier som får betydande intäkter från online- och virtuell detaljhandel, inklusive online-detaljhandeln och onlinemarknaden. Indexet är intäktsvikt med maximalt 20 % av exponeringen mot tillväxtmarknader.

Handla IB0Y ETF

HANetf Global Online Retail UCITS ETF Acc (IB0Y ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.