Följ oss

Nyheter

Indien kommer snart att få börshandlade fonder för Bitcoin och Ethereum

Publicerad

den

Månader efter att USA godkände Bitcoin Exchange Traded Funds (ETF), kan Indien följa efter och kommer sannolikt att få börshandlade fonder för Bitcoin och Ethereum under de kommande dagarna, hävdar flera rapporter.

Månader efter att USA godkände Bitcoin Exchange Traded Funds (ETF), kan Indien följa efter och kommer sannolikt att få börshandlade fonder för Bitcoin och Ethereum under de kommande dagarna, hävdar flera rapporter.

Enligt en rapport från The Financial Express har Torus Kling Blockchain IFSC, ett joint venture mellan Cosmea Financial Holdings och Kling Trading India, undertecknat ett samförståndsavtal (MoU) med India INX för att lansera landets första kryptovaluta-ETF. Enligt MoU kommer India INX att vara handelsplattform och Cosmea Financial Holdings kommer att göra distributionen, medan Kling Trading kommer att vara teknikpartner.

För den oinvigde är Indien INX Indiens första internationella börs och dotterbolag till Bombay Stock Exchange. En krypto-ETF är ett investeringsinstrument som tillåter investerare att diversifiera sina investeringar utan att faktiskt vara skyldig tillgången. En ETF håller reda på prisfluktuationerna för en underliggande tillgång som Bitcoin eller Ethereum, vilket ger människor ett alternativ att extrahera vinster från pristrenden utan att egentligen äga ens en enhet av kryptotillgången.

Till exempel kommer en Bitcoin ETF-innehavare inte att investeras direkt i själva Bitcoin, så de behöver inte oroa sig för de komplexa lagrings- och säkerhetsprocedurerna som krävs av investerare i kryptovaluta.

”India INX på GIFT IFSC tittar på att utforska lanseringen av Digital Asset-baserade produkter och har redan gjort en ansökan till IFSCA under Regulatory Sandbox. Detta är en del av vårt produktinnovationsinitiativ för att jämföra erbjudanden med andra internationella finanscentra. Vi kommer att lansera produkter i dessa nya tillgångar i enlighet med gällande lagar efter att ha fått alla nödvändiga godkännanden efter regulatoriska godkännanden, säger Mr. V.Balasubramaniam, verkställande direktör och VD för India INX.

Samtidigt var det inte så lätt att lansera den första Bitcoin ETF i USA. Anledningen var att Bitcoin, den största kryptovalutan i världen, fortfarande är oreglerad och är känslig för extrem volatilitet. Dessutom var US Securities and Exchange Commission (SEC) tveksamma till att låta en ETF fokuserad på den då nya och i stort sett oprövade kryptovalutamarknaden ta sig in i samhället.

Men efter 8 långa år av kamp inlämnades den första ansökan om handel med Bitcoin ETF, på New York Stock Exchange (NYSE), i USA:s första Bitcoin ETF i USA började handlas den 19 oktober 2021. Nu, Indien kan eskalera sitt spel genom att tillåta lanseringen av inte bara Bitcoin ETF utan även Ethereum futures ETF.

”Kryptotillgångar kommer att vara stora i framtiden. Gift City ser på att vara ledande inom dollartillgångar. Ansökan har gjorts tillsammans med INX och vi förväntar oss ett godkännande i mars i år. Detta är en ny tillgångsklass och kommer att skapa en möjlighet för inhemska och internationella investerare att investera i digitala tillgångar. Vi vill överbrygga gapet mellan marknaden för digitala tillgångar och reglerade marknader, säger Krishna Mohan Meenavalli, VD, Torus Kling Blockchain IFSC.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.