Följ oss

Nyheter

ETLQ ETF large caps i utvecklade länder

Publicerad

den

L&G Global Equity UCITS ETF (ETLQ ETF) syftar till att spåra resultatet för Solactive Core Developed Markets Large & Mid Cap USD Index NTR ("Indexet").

L&G Global Equity UCITS ETF (ETLQ ETF) syftar till att spåra resultatet för Solactive Core Developed Markets Large & Mid Cap USD Index NTR (”Indexet”).

Beskrivning av L&G Global Equity UCITS ETF

L&G Global Equity UCITS ETF investerar i aktier med inriktning på ESG large caps i utvecklade länder. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,10 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). L&G Global Equity UCITS ETF är en liten ETF med tillgångar på 48 miljoner GBP under förvaltning. ETLQ ETF är äldre än 3 år och har sin hemvist i Irland.

Ögonblicksbild av fonden

• Syftar till att spåra indexets prestanda
• Investerar i en mångsidig mix av ledande globala utvecklade marknadsföretag från en mängd olika sektorer
• Använder en enkel, låg kostnad och pragmatisk indexreplikeringsmetod

Främjar det hållbarhetsegenskaper?

Fonden främjar en rad miljömässiga och sociala egenskaper som uppfylls genom att följa indexet. Ytterligare information om hur sådana egenskaper uppfylls av fonden finns i fondtillägget.

Solactive Core Developed Markets Large & Mid Cap Index

Indexet är utformat för att vara ett riktmärke för globala aktier på utvecklade marknader och mäter resultatet för börsnoterade stora och medelstora företag från olika utvecklade marknadsländer som uppfyller minimikriterier för likviditet och storlek och utesluter företag:

(a) som är engagerade i rent kolbrytning;

(b) involverad i produktionen av kontroversiella vapen, såsom klustervapen, antipersonella minor eller biologiska och kemiska vapen; eller

(c) som under en sammanhängande period av tre år har klassificerats som brott mot minst en av FN:s Global Compact-principer, som är en uppsättning globalt accepterade standarder för mänskliga rättigheter, arbete, miljö och korruption.

Handla ETLQ ETF

L&G Global Equity UCITS ETF (ETLQ ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Amsterdam och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURLGGL
Euronext AmsterdamEURLGGL
London Stock ExchangeGBXLGGG
London Stock ExchangeUSDLGGL
XETRAEURETLQ

Största innehav

VärdepapperVikt %
Apple4.2
Microsoft4.2
Amazon2.5
Alphabet A1.5
Tesla1.5
Alphabet C1.4
Facebook1.3
Nvidia1.0
JPMorgan Chase0.9
UnitedHealth Group0.7

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.