Följ oss

Nyheter

H4ZU ETF för taiwaneiska aktier

Publicerad

den

HSBC MSCI TAIWAN CAPPED UCITS ETF (H4ZU ETF) syftar till att så nära som möjligt följa avkastningen för MSCI Taiwan Capped Index (”Indexet”). Fonden kommer att investera i eller få exponering mot aktier i företag som utgör indexet.

HSBC MSCI TAIWAN CAPPED UCITS ETF (H4ZU ETF) syftar till att så nära som möjligt följa avkastningen för MSCI Taiwan Capped Index (”Indexet”). Fonden kommer att investera i eller få exponering mot aktier i företag som utgör indexet.

Investeringspolicy

Indexet består av de största börsnoterade företagen i Taiwan, enligt definitionen av indexleverantören. Fonden kommer att förvaltas passivt och kommer att sträva efter att investera i bolagens aktier i generellt sett samma proportion som i indexet. Det kan dock finnas omständigheter då det inte är möjligt eller praktiskt för fonden att investera i alla beståndsdelar i indexet. Om fonden inte kan investera direkt i de företag som utgör indexet kan den få exponering genom att använda andra investeringar såsom depåbevis, derivat eller fonder.

Fonden kan investera upp till 35 % av sina tillgångar i värdepapper från en enda emittent under exceptionella marknadsförhållanden. Fonden kan investera upp till 10 % av sina tillgångar i totalavkastningsswappar och differenskontrakt. Fonden kan investera upp till 10 % av sina tillgångar i andra fonder, inklusive HSBC-fonder.

Beskrivning av HSBC MSCI Taiwan Capped UCITS ETF USD

HSBC MSCI Taiwan Capped UCITS ETF USD investerar i aktier med fokus på Taiwan. Utdelningen i fonden delas ut till investerarna (halvårsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,50 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). HSBC MSCI Taiwan Capped UCITS ETF USD är en liten ETF med tillgångar på 36 miljoner GBP under förvaltning. H4ZU ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Handla H4ZU ETF

HSBC MSCI Taiwan Capped UCITS ETF USD (H4ZU ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXHTWN
Borsa ItalianaEURHTWN
London Stock ExchangeUSDHTWD
SIX Swiss ExchangeUSDHTWN
XETRAEURH4ZU

Största innehav

VärdepapperVikt %
ASE INDUSTRIAL HLDG CO24.56% 
ASUSTEK ORD18.82% 
AU OPTRONICS ORD11.76% 
ADVANTECH CO ORD10.42% 
ACCTON ORD9.30% 
AIRTAC ORD8.70% 
ASIA CEMENT CORP ORD7.32% 
ACER ORD5.70% 
ASMEDIA ORD3.42%

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.