Följ oss

Nyheter

GXC ETF en bred satsning på den kinesiska aktiemarknaden

Publicerad

den

SPDR S&P China ETF (GXC ETF) följer ett brett, börsvärdevägt index av kinesiska aktier som kan investeras. Fondens innehav sträcker sig över alla börsvärden. SPDR S&P China ETF (GXC ETF) som noteras på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,59 procent.

SPDR S&P China ETF (GXC ETF) följer ett brett, börsvärdevägt index av kinesiska aktier som kan investeras. Fondens innehav sträcker sig över alla börsvärden. SPDR S&P China ETF (GXC ETF) som noteras på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,59 procent.

GXC Factset Analytics Insight

GXC spårar ett index som försöker göra det heltäckande när det gäller investeringar i kinesiska aktier. Det underliggande indexet har investerarbara kinesiska aktier i alla börsstorlekar. Detta inkluderar stora aktieklasser som A, B, H, Red Chips, P-Chips och utländska noteringar. Indexet är också ”float-justerat”, vilket innebär att endast de aktier som är offentligt tillgängliga för investerare ingår i indexberäkningen. Vikterna bestäms också av floatjusterat börsvärde.

Ombalansering görs årligen i september med aktieförändringar och börsintroduktionsuppdateringar i mars, juni och december. Sammantaget erbjuder GXC en bred exponering mot den totala kinesiska marknaden.

Nyckelfunktioner

SPDR® S&P® China ETF strävar efter att tillhandahålla investeringsresultat som, före avgifter och utgifter, generellt motsvarar den totala avkastningen för S&P® China BMI Index (”Indexet”)

Syftar till att tillhandahålla det investerarbara universum av börsnoterade företag med hemvist i Kina som är tillgängliga för utländska investerare

Kan även inkludera Kina A-andelar tillgängliga via Shanghai-Hong Kong Stock Connect eller Shenzhen-Hong Kong Stock Connect Facilities


Om detta benchmark

S&P® China BMI Index är ett börsvärdesviktande index som är utformat för att definiera och mäta det investerarbara universum av börsnoterade företag med hemvist i Kina tillgängligt för utländska investerare. Indexet kan också inkludera värdepapper utgivna av företag som är registrerade i Kina och som är denominerade och för närvarande handlas i Renminbi på Shanghai- eller Shenzhenbörserna via Shanghai-Hong Kong Stock Connect- eller Shenzhen-Hong Kong Stock Connect-faciliteterna (allmänt känd som ”A Aktier” eller ”Kina A-aktier”). Indexkomponentvärdepapper är en delmängd, baserad på region, av komponentvärdepapper som ingår i S&P Global BMI (Broad Market Index).

S&P Global BMI är ett regelbaserat index som mäter den globala aktiemarknadens utveckling. Ett land kommer att vara kvalificerat för inkludering i S&P Global BMI om det klassificeras som antingen en utvecklad eller en tillväxtmarknad av S&P Global Equity Index Committee.

Landsklassificeringen granskas årligen och bestäms utifrån kvantitativa kriterier och feedback från marknadsaktörer via en allmänt tillgänglig marknadskonsultation, som sammanfattas i fondens prospekt. Indexet är ”float-justerat”, vilket innebär att endast de aktier som är offentligt tillgängliga för investerare ingår i indexberäkningen. Alla aktier vägs proportionellt mot deras floatjusterade börsvärde och indexet rekonstrueras årligen i september. Dessutom balanserar indexet om kvartalsvis för att tillåta förändringar i utestående aktier och inkludering av godkända börsintroduktioner.

Fondsammanfattning

Investeringen eftersträvar investeringsresultat som, före avgifter och utgifter, generellt motsvarar den totala avkastningen för S&P China BMI Index. Fonden investerar i allmänhet i stort sett alla, men minst 80 %, av sina totala tillgångar i värdepapper som ingår i indexet och i depåbevis baserade på värdepapper som ingår i index. Indexet är ett börsvärdevägt index som är utformat för att definiera och mäta det investeringsbara universum av börsnoterade företag med hemvist i Kina som är tillgängliga för utländska investerare.

Handla GXC ETF

SPDR S&P China ETF (GXC ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. CMC Markets erbjuder emellertid handel i GXC ETF.

Även AvaTrade erbjuder handel med SPDR S&P China ETF (GXC ETF) i form av CFDer. Till AvaTrade.

Även IG erbjuder emellertid handel i SPDR S&P China ETF (GXC ETF) . Till IGs ETF Screener.

Största innehav

NamnVikt %
Tencent Holdings Ltd.11.48%
Alibaba Group Holding Ltd. Sponsored ADR7.91%
Meituan Class B3.57%
China Construction Bank Corporation Class H2.45%
JD.com Inc. Sponsored ADR Class A2.06%
Ping An Insurance (Group) Company of China Ltd. Class H1.52%
Baidu Inc Sponsored ADR Class A1.43%
NIO Inc. Sponsored ADR Class A1.37%
Industrial and Commercial Bank of China Limited Class H1.30%
Xiaomi Corp. Class B1.28%

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.