Följ oss

Nyheter

Globala banker: En väg till återhämtning

Publicerad

den

I den här artikeln drar Leverage Shares paralleller mellan nämnda landskap och de globala banker som ligger bakom några av de ETP:er Leverage Shares erbjuder - HSBC (ticker: HSBC), Barclays (ticker: BCS),

Många detaljhandelsinvesterare tycker att det är särskilt skrämmande att bygga en syn på banksektorn: tillskrivning av P & L värdedrivarna kräver att man får en betydande insikt i investeringsbanklandskapet. Det är dock inte omöjligt för en smart investerare att bygga en bred bild från det globala ekonomiska landskapet. I den här artikeln drar Leverage Shares paralleller mellan nämnda landskap och de globala banker som ligger bakom några av de ETP:er Leverage Shares erbjuder – HSBC (ticker: HSBC), Barclays (ticker: BCS), JP Morgan (ticker: JPM), Citi (ticker: C ) och Goldman Sachs (ticker: GS).

Europeiska banker: gradvis förbättring

Europas största bank mätt efter tillgångar, HSBC, redovisade ett resultat före skatt på 8,78 miljarder dollar för 2020, en minskning från 13,35 miljarder dollar ett år tidigare. Bankens kontor i Hong Kong stod för 8,2 miljarder dollar, medan Kina och Indien bidrog med 2,61 miljarder respektive 1,02 miljarder dollar. Detta motverkades av bankens förluster på grund av högre förväntade kreditförluster och andra kreditförluster och lägre intäkter, delvis motverkat av en minskning av rörelsekostnaderna på global nivå.

År 2020 mötte Barclays de lågkonjunktureffekter som företagskunderna upplevde och hjälpte deras överlevnad genom att hjälpa till med att samla in medel för deras räkning på obligations- och aktiemarknaden. Som ett resultat ökade intäkterna från företags- och investeringsbanker med 22 procent till £ 12,5 miljarder, vilket enligt bankens ledning gjorde det till ”bästa året någonsin”. Barclays fortsatte att slå analytikernas konsensusförväntningar genom att förbli lönsamma i varje enskilt kvartal och lägga upp ett årligt resultat före skatt på 3,1 miljarder pund och därmed överprestera FTSE 100 och alla dess främsta brittiska konkurrenter.

Analytiker hävdar dock att bankens detaljhandel, som fick en betydande smäll från lägre marginaler och konsumenter som tog mindre kredit när de betalade ned skulder sedan pandemin började, är en fråga som oroar sig och kommer sannolikt att möta ytterligare motvind 2021.

Båda bankerna har varit tvungna att kämpa med den låga räntemiljön – som hade sänkt ränterelaterade inkomster – och förbjöds att återköpa aktier för att bevara kapital 2020. År 2021 har HSBC beslutat att praktiskt taget stänga sitt kontor i Paris. och flytta fokus till Kina och Indien. Barclays, efter att ha slagit analytikernas uppskattningar tidigare, är fortfarande övertygade om att hålla sig före konkurrenterna.

Amerikanska banker: överträffar förväntningarna

Banker i USA – möjligen den mest drabbade nationen i pandemin – var dystra beredda att ta den fulla bördan av pandemin. I december hade de 236,6 miljarder dollar i totala reserver för kreditförluster i december, nästan dubbelt så höga som innan Coronaviruset spreds över hela världen. Ledande förvaltareär dock enligt uppgift ganska bekväma: ekonomin – även under pandemin – hade överträffat bankernas interna prognoser.

Under fjärde kvartalet 2020 översteg JP Morgans vinst per aktie, i förhållande till analytikernas uppskattningar från Refinitiv, förväntningarna med 45% till 3,79 dollar, med en intäkt som översteg förväntningarna med 5% till 30,16 miljarder dollar. Citigroup överskred den förväntade vinst per aktie med 55% till 2,08 $ medan intäkterna var 1% lägre än förväntningarna på 16,5 miljarder dollar. Goldman Sachs fortsatte att leda gruppen genom att överträffa EPS med 62% till 12,08 dollar per aktie och intäktsförväntningarna med 85% till 11,74 miljarder dollar. Intressant är att några av kostnadsbesparingarna beror på lock downs: bankerna rapporterade att miljarder totalt sparades från sina resor, underhållning och andra sådana kostnadsdrivare.

Nu 2021 ökar vaccindistributionen i USA och ett stimulanspaket på 1,9 biljoner dollar undertecknades den sista veckan i mars 2021. Det är alltså troligt att både amerikanska konsumenter och företag har undvikit det värsta fallet. Amerikanska banker börjar frigöra en betydande del av sina förlustreserver för cirkulation och deras aktieavdelningar fortsätter att överträffa sina räntebaserade verksamheter, som förväntat.

Det verkade också som att amerikanska banker hade varit försiktiga långivare i sin främsta mäklarverksamhet. Under Archegos-debaclet avslöjades att förlusterna absorberades av Credit Suisse och Nomura – på 4 miljarder respektive 2 miljarder dollar – medan Goldman Sachs och Morgan Stanley har angett att deras förluster kommer att vara minimala, trots att båda har att göra med Bill Hwangs oroliga hedgefond. Men den 15 april 2021 överraskade Morgan Stanley sina investerare genom att rapportera en total förlust på 911 miljoner dollar på grund av Archegos Capital Management kollaps. Goldman Sachs klargjorde att det var bland de första som minskade exponeringen för lån till Archegos.

SPAC: Att göra en snabb vinst

Ledande banker över hela världen har tjänat in på en trend som nyligen drabbat aktiemarknaderna: SPAC. En SPAC – Special Purpose Acquisition Company – är ett ”blankcheck” -skalföretag som är utformat för att börsnotera företag utan att gå igenom den traditionella börsintroduktionen.

Då pandemin skapade osäkerhet på börsintroduktionsmarknaden och – som ett resultat – privata företag (eller, oftare, private equity-fonder) började se på livskraftiga exitmöjligheter, steg SPAC till höjden 2020. Medan SPAC:s nådde rekord 13,6 miljarder USD 2019 – i själv mer än 4X de 3,2 miljarder dollar de samlade in 2016 – detta gick upp till 41,7 miljarder dollar (eller 44% av alla IPOs) bara under de första nio månaderna 2020. Detta berodde på en synergieffekt av möjligheterna på båda sidor av affären: målföretaget kan snabbt offentliggöras medan investerare får högbelönade investeringar med begränsad risk. I USA är IPO-avgifterna nästan dubbelt så stora jämfört med Europa.

De banker som arrangerar den här affären drar också nytta: ett SPAC kan listas med mycket få detaljer (till skillnad från en traditionell börsintroduktion), har väldigt liten balansrisk och flyttar ansvaret för due diligence till investerarna. Dessutom kan avslöjade avgifter för SPAC-börsintroduktioner i genomsnitt uppgå till cirka 5,2% av bruttoresultatet och under hela avtalets livstid netto upp till 50% mer än börsintroduktioner i rådgivande affärer.

Bloomberg-uppgifter avslöjar att fyra av de 5 bankerna Leverage Shares erbjuder ETP i har varit särskilt stora mottagare i SPAC-boomen:

Även om SEC: s beslut att tillåta amerikanska börsnoterade företag att sälja aktier i direkta noteringar – utan att kräva de flesta av investeringsbankernas tjänster – skulle sannolikt bidra till att sänka SPAC-kostnaderna ytterligare, anses det allmänt osannolikt att denna trend kommer att dö ut i närtid.

Sammanfattningsvis

Praktiskt taget alla ekonomer och analytiker i USA och Europa har betonat en nettoåterhämtning i ekonomin då avstängningarna avtar och normaliteten återkommer. Eftersom vaccinationer täcker en ökande del av befolkningen kommer detta sannolikt att påskynda återkomsten till vad som verkar som ett tidigare liv.

Det är en allmänt beprövad maximal att banksektorn klarar sig bra när ekonomin går bra och går mycket sämre när ekonomin går dåligt. Detta kan ses i amerikanska banker under det senaste året i förhållande till landets ekonomiska resultat och sant för europeiska banker i förhållande till de europeiska ländernas ekonomiska resultat. Barclays förblev en intressant outlier här på grund av sin starka synergi med och fokus på dess amerikanska kontor.

Faktum är att sedan året började har nästan alla banker gått övergripande bättre än när de i stort sett trender med S&P Financial Select Sector Index (IXM) efter att ha diskonterat en dramatisk svängning både uppåt och nedåt i januari, med Goldman Sachs och Barclays i täten och HSBC hack i häl jämfört med riktmärket:

En smart investerare skulle hitta värde i att formulera en strategi kring banksektorn med Leverage Shares ETP:er. Leverage Shares erbjuder en 3X ETP för Barclays (3BAC) och HSBC (3HSB), 2X ETP i JP Morgan (2JPM), Citi (2CIT) och Goldman Sachs (2GS). Leverage Shares erbjuder även shorts (-1X) i Barclays (BCSS), HSBC (HSBS), J.P.Morgan (JPMS), Citi (SCIT) och Goldman Sachs (GSSS).

Att exempelvis investeras i de dollar-denominerade ETP:erna för Goldman Sachs (GS2) och Barclays (BCS3) kontra de underliggande aktierna i dollar eller riktmärket för den första veckan i mars avslöjar goda vinster för investeraren som innehar ETP:erna:

Således lärdomarna dras är ganska enkla: om man försöker investera i banksektorn kan ett hävstångsspel med Leverage Shares single stock ETP:er som ligger till grund för de bäst presterande bankerna i världen tillföra värde till en investerares portfölj.

Handla Leverage Shares produkter

Leverage Shares produkter kan handlas genom till exempel IG, men även på Londonbörsen för den som har ett konto hos en mäklare som erbjuder handel på denna marknad, till exempel DEGIRO. Vidare handlas Leverage Shares Single Stock ETPs på Euronext Amsterdam och Euronext Paris.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

CRPA ETF investerar i företagsobligationer och återinvesterar utdelningen

Publicerad

den

iShares Global Corporate Bond UCITS ETF USD (Acc) (CRPA ETF) investerar i företagsobligationer med fokus på World. ETF:n innehar hela utbudet av obligationsförfall. De underliggande obligationerna har Investment Grade-betyg. Ränteintäkterna (kupongerna) i fonden återinvesteras (ackumuleras).

iShares Global Corporate Bond UCITS ETF USD (Acc) (CRPA ETF) investerar i företagsobligationer med fokus på World. ETF:n innehar hela utbudet av obligationsförfall. De underliggande obligationerna har Investment Grade-betyg. Ränteintäkterna (kupongerna) i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,20 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). iShares Global Corporate Bond UCITS ETF USD (Acc) har tillgångar på 116 miljoner GBP under förvaltning. ETF:en är äldre än 3 år och har sin hemvist i Irland.

Varför CRPA?

Diversifierad exponering mot globala företagsobligationer

Direktinvesteringar i företagsobligationer över sektorer (industri, allmännyttiga och finansiella företag)

Obligationsexponering med investeringsgrad

Investeringsmål

Fonden strävar efter att följa utvecklingen av ett index som består av företagsobligationer av investeringsklass från emittenter på tillväxtmarknader och utvecklade marknader.

Investeringsstrategi

Bloomberg Global Aggregate Corporate-index spårar företagsobligationer i amerikanska dollar utgivna av företag över hela världen. Alla löptider ingår. Betyg: Investment Grade.

Handla CRPA ETF

iShares Global Corporate Bond UCITS ETF USD (Acc) (CRPA ETF) är en europeisk börshandlad produkt som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
gettexEURSXRB
London Stock ExchangeUSDCRPA

Största innehav

EmittentVikt (%)
BANK OF AMERICA CORP1.83
JPMORGAN CHASE & CO1.63
GOLDMAN SACHS GROUP INC/THE1.29
MORGAN STANLEY1.15
CITIGROUP INC1.13
WELLS FARGO & COMPANY1.12
VERIZON COMMUNICATIONS INC0.97
AT&T INC0.95
APPLE INC0.84
HSBC HOLDINGS PLC0.78

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

Timely and concise insights on Bitcoin & Cryptoasset Markets

Publicerad

den

• Growing Mainstream Adoption of Digital Assets: Institutional investors and major asset managers are increasingly incorporating digital assets like Bitcoin into their portfolios, as evidenced by recent filings and the launch of Bitcoin ETFs in the U.S. Despite their current small market share, these investments reflect a broader trend towards mainstream acceptance

• Growing Mainstream Adoption of Digital Assets: Institutional investors and major asset managers are increasingly incorporating digital assets like Bitcoin into their portfolios, as evidenced by recent filings and the launch of Bitcoin ETFs in the U.S. Despite their current small market share, these investments reflect a broader trend towards mainstream acceptance

• Impact on Portfolio Performance: The inclusion of Bitcoin in portfolio optimizations, using strategies such as Maximum Sharpe Ratio and Risk Parity, has shown to improve the risk-adjusted returns compared to traditional portfolios. Portfolios optimized with Bitcoin not only offer higher returns for the additional risk taken but also present a wider range of efficient risk-return combinations

• Optimal Allocation Recommendations: Empirical studies suggest that even a small allocation to digital assets, specifically between 2% to 3% in broader asset mixes and up to 4% to 6% in more focused digital asset portfolios, significantly enhances portfolio performance without adversely impacting overall risk profiles

Gradually, then suddenly, as they say, digital assets are becoming mainstream.

The biggest asset managers in the world have launched spot Bitcoin ETFs in the US this year and adoption among institutional investors is rising rapidly.

Major financial institutions like Franklin Templeton themselves have just recently disclosed significant investments into Bitcoin ETFs via their latest 13F filings.

Institutional hedge funds that manage money for Ivy League university endowments have disclosed multi-million Dollar holdings. Stanford university’s Blyth Fund has recently disclosed that they hold around 7% allocation in Bitcoin ETFs.

Nonetheless, at the time of writing, US Bitcoin ETFs only account for approximately 0.6% of the overall size of the US ETF market based on data provided by ICI.

In Europe, Bitcoin ETPs also only comprise a tiny fraction of the 11 trn EUR UCITS market of only 0.05%, according to our calculations based on Bloomberg data.

In general, we expect the relative size of digital assets to increase further as even small allocations to digital assets are bound to increase portfolio risk-adjusted returns significantly as demonstrated in our latest deep dive on Bitcoin.

But what is the optimal allocation to Bitcoin and digital assets in general?

What is the optimal allocation to digital assets?

Most empirical portfolio studies usually look at how a classical 60/40 portfolio comprising of 60% allocation in stocks and 40% allocation in bonds responds to a gradual increase in digital asset allocation.

In our previous digital asset study, we did a similar exercise by investigating the effect of increases in digital asset allocation on overall portfolio risk and return metrics.

Since digital assets generally exhibit a higher risk-adjusted return (“Sharpe Ratio”) than other traditional asset classes, a marginal increase in allocation usually leads to an increase in overall portfolio risk-adjusted returns.

However, most institutional asset managers don’t employ a 60/40 portfolio in the first place because of high portfolio volatility and the dominance of the equity allocation for the whole portfolio’s risk-return profile.

In fact, most institutional asset managers in practice allocate based on optimized risk metrics such as portfolio Sharpe Ratio or portfolio volatility which is why we perform a similar exercise here.

In a first step, we looked at optimized multiasset portfolios comprising of global stocks (MSCI World AC), global bonds (Bloomberg Global Aggregate USD-hedged), and commodities (Bloomberg Commodity Index).

More specifically, we optimized these portfolios based on the following approaches:
• Minimum Variance/Volatility
• Maximum Sharpe Ratio
• Equal risk contribution (Risk parity)

The Minimum Variance approach tries to minimize the average portfolio volatility.
The Maximum Sharpe Ratio approach tries to maximize the ratio between average portfolio return (minus a risk-free return) and the corresponding average volatility. The Equal risk contribution or Risk Parity approach varies the respective portfolio weights until every asset has an identical relative contribution to the overall portfolio volatility.

In a second step, we added Bitcoin to the set of potential assets into the optimization. Our period of investigation (July 2010 – May 2024) was constrained by the fact that reliable market prices for Bitcoin only exist since 2010 as it is still a relatively young asset.

Here are the results for the different optimizations. The upper panel excludes Bitcoin while the lower panel includes Bitcoin in the optimization:

Several observations are in order:

Firstly, the minimum variance approach excludes Bitcoin completely since Bitcoin generally exhibits a higher level of volatility than the other assets.

Secondly, the maximum Sharpe Ratio approach excludes commodities in the traditional portfolio but includes Bitcoin in the new portfolio. The Bitcoin allocation is made largely at the expense of the stock allocation.

Lastly, the risk parity approach also includes Bitcoin at the expense of all other asset classes.

Furthermore, a comparison between the historical performances of the traditional portfolios that exclude Bitcoin and those that include Bitcoin reveals that the max Sharpe Ratio and the Risk Parity (ERC) portfolio were able to significantly outperform the Minimum Variance portfolio which didn’t allocate to Bitcoin at all.

It is also important to highlight that the Risk Parity portfolio with Bitcoin even exhibited a smaller maximum drawdown than the Minimum Variance portfolio without Bitcoin. In other words, the increase in portfolio volatility was largely due to an increase in positive upside volatility.

Moreover, investors are over-proportionately rewarded with higher returns for unit of additional risk as the risk-adjusted returns (“Sharpe Ratio”) increase significantly by adding Bitcoin.

The Sharpe Ratios for optimized portfolios with Bitcoin are even significantly higher than for optimized portfolios without Bitcoin.

In fact, by including Bitcoin and digital assets into their portfolio optimization, the universe of potential multiasset portfolios increases vastly.

Asset managers are not only enabled to provide investors with more efficient portfolios, i.e. higher risk-adjusted returns, but also provide investors with a much larger set of risk-return combinations compared to traditional portfolios that only include stocks, bonds, and commodities.

So far so good. What about other digital assets?

We also applied the same portfolio optimization approaches to a basket of the top 20 digital assets based on the MSCI Global Digital Assets Select 20 Capped Index.

–> The optimal % allocation is even higher in case of the Maximum Sharpe Ratio and Risk Parity portfolio optimization.

It is important to note that the period of investigation (November 2019 – May 2024) is much smaller due to the fact that younger digital assets within the top 20 digital assets like Solana or Ethereum have a smaller track record than Bitcoin.

All in all, the abovementioned results imply that even a small allocation to digital assets can have very positive effects on risk-adjusted returns without compromising the risk characteristics of the portfolios.

While highly risk-averse investors should probably avoid digital assets, the optimal allocation based on the Max Sharpe Ratio and Risk Parity approach appears to be between 2% and 3% for the full sample with bitcoin and between 4% and 6% for the smaller sample with a basket of the top 20 digital assets.

The results generally support our previous findings that we presented here.

Most portfolio optimization approaches also include digital assets within the optimal portfolio allocation which demonstrates that any modern portfolio approach that doesn’t include digital assets like Bitcoin is probably sub-optimal.

We recommend that agile asset managers familiarise themselves with this emerging asset class for the benefit of their clients and to remain competitive.
Bottom Line

• Growing Mainstream Adoption of Digital Assets: Institutional investors and major asset managers are increasingly incorporating digital assets like Bitcoin into their portfolios, as evidenced by recent filings and the launch of Bitcoin ETFs in the U.S. Despite their current small market share, these investments reflect a broader trend towards mainstream acceptance

• Impact on Portfolio Performance: The inclusion of Bitcoin in portfolio optimizations, using strategies such as Maximum Sharpe Ratio and Risk Parity, has shown to improve the risk-adjusted returns compared to traditional portfolios. Portfolios optimized with Bitcoin not only offer higher returns for the additional risk taken but also present a wider range of efficient risk-return combinations

• Optimal Allocation Recommendations: Empirical studies suggest that even a small allocation to digital assets, specifically between 2% to 3% in broader asset mixes and up to 4% to 6% in more focused digital asset portfolios, significantly enhances portfolio performance without adversely impacting overall risk profiles

To read our Crypto Market Compass in full, please click the button below:

Fortsätt läsa

Nyheter

Valour Inc. lanserar världens första avkastningsbärande Bitcoin (BTC) ETP

Publicerad

den

I samarbete med Core Foundation lanserar Valour Inc världens första avkastningsbärande Bitcoin (BTC) ETP, Valour Bitcoin Staking (BTC) SEK ETP, och erbjuder investerare exponering för Bitcoin med en avkastning på 5,65 %

I samarbete med Core Foundation lanserar Valour Inc världens första avkastningsbärande Bitcoin (BTC) ETP, Valour Bitcoin Staking (BTC) SEK ETP, och erbjuder investerare exponering för Bitcoin med en avkastning på 5,65 %

Lansering av världens första avkastningsbärande Bitcoin (BTC) ETP: Valour Inc. och Core Foundation samarbetar för att introducera världens första avkastningsbärande Bitcoin (BTC) ETP på Nordic Growth Market (NGM) börsen med en förvaltningsavgift på 1,9 %, erbjuder investerare exponering mot Bitcoin med en avkastning på 5,65 %.

Powering Valour Bitcoin Staking (BTC) SEK ETP med Core Blockchain: Core blockchain-nätverket, som drivs av Bitcoin, utgör grunden för Valour Bitcoin Staking (BTC) SEK ETP (ISIN: CH1213604536), vilket ger Ethereum Virtual Machine (EVM) kompatibilitet och den innovativa Satoshi Plus konsensusmekanismen för att förbättra säkerheten och skalbarheten.

Förenklad investering med Valour Bitcoin Staking (BTC) SEK ETP: Valour Bitcoin Staking (BTC) SEK ETP effektiviserar Bitcoin-investeringar genom att delegera Bitcoins till Core-validerare, avkastningen tillskrivs nettotillgångsvärdet (NAV) på daglig basis. Denna innovativa produkt säkerställer förvaringskontroll och säkerhet samtidigt som den erbjuder investerare betydande avkastning utan att de behöver sälja eller handla med sina Bitcoin-innehav.

Valour, en ledande emittent av börshandlade produkter (”ETPs”) som ger förenklad tillgång till digitala tillgångar, har lanserat världens första avkastningsbärande Bitcoin (BTC) ETP i samarbete med Core Foundation, en organisation dedikerad till utvecklingen av Core blockchain-nätverk (”Core Chain”). Detta erbjudande ger investerare exponering för Bitcoin med en avkastning på 5,65 % på Nordic Growth Market (NGM)-börsen.

Core blockchain-nätverket är en Bitcoin-driven lager-ett blockkedja för EVM-kompatibla smarta kontrakt. Med 50 % av Bitcoin-mining-hashkraften som bidrar till Cores säkerhet i utbyte mot att låsa upp Bitcoin-verktyg och belöningar, är Core Chain den mest Bitcoin-anpassade EVM-blockkedjan (BTCfi, Bitcoin staking och mer).

Handeln med Valour Bitcoin Staking (BTC) SEK ETP (ISIN: CH1213604536) började den 10 maj 2024 med en förvaltningsavgift på 1,9 %, vilket markerar ett historiskt ögonblick som världens första i sitt slag avkastningsbärande Bitcoin ETP. Detta innovativa erbjudande tillåter investerare att få exponering mot Bitcoin samtidigt som de får en anmärkningsvärd avkastning på 5,65 %, allt utan att behöva sälja eller handla Bitcoin direkt.

Valour Bitcoin Staking (BTC) SEK ETP förenklar investeringar i världens mest kända digitala tillgång, vilket gör det enklare och säkrare för investerare att ta del av Bitcoins potentiella uppsida. Avkastningen tillskrivs nettotillgångsvärdet (NAV) på daglig basis, vilket ger investerare avkastning utan att behöva sälja eller handla med sina Bitcoin-innehav.

Valour Bitcoin Staking (BTC) SEK ETP genererar avkastning genom att delegera Bitcoins till en validator på Core Chain genom icke-depåbelagd, infödd Bitcoin-insats. Insatta Bitcoins får insatsbelöningar i form av CORE-tokens, som sedan återinvesteras i produkten.

Core Chain, den underliggande blockkedjan, är en Bitcoin-driven, decentraliserad, säker och skalbar lager 1-blockkedja som är kompatibel med Ethereum Virtual Machine (EVM). Det stöds av Bitcoins Proof of Work (PoW) genom en unik konsensusmekanism känd som ”Satoshi Plus”. Denna mekanism gör det möjligt för Bitcoin-gruvarbetare att delegera sina PoW (DPoW) till Core-validerare utan att påverka deras framtida Bitcoin-belöningar, och därigenom låsa upp potentialen för Bitcoin-säkrade decentraliserade applikationer.

Trots att man engagerar sig i Bitcoin-insats, förblir säkerheten kompromisslös. Förvarskontroll upprätthålls medan avkastning genereras. Bitcoins satsas genom en specifik typ av inbyggd Bitcoin-transaktion som kallas en ”insatstransaktion”, som inkluderar en låsningsperiod och Core Chain-insatsdetaljer som Core Validator och Core-belöningsadressen. Under låsningsperioden kan Bitcoins inte överföras eller skäras ned. Endast ägaren kan överföra Bitcoins när låsningsperioden löper ut.

”Vi är glada över att introducera världens första avkastningsbärande Bitcoin ETP, som erbjuder investerare en oöverträffad möjlighet att få exponering mot Bitcoin samtidigt som de tjänar en betydande avkastning”, säger Olivier Roussy Newton, VD för DeFi Technologies. ”Valour Bitcoin Staking (BTC) ETP förkroppsligar vårt engagemang för innovation i det digitala tillgångsutrymmet, vilket ger investerare ett sömlöst och säkert sätt att delta i Bitcoins tillväxtpotential samtidigt som det erbjuder en ny investeringsväg för att engagera sig med världens främsta kryptovaluta.”

”Core Foundation är glada över att samarbeta med Valor Inc. för att lansera världens första avkastningsbärande Bitcoin ETP. Denna banbrytande produkt ger BTCfi till en bredare publik och hållbar avkastning till Bitcoin-innehavare. Investerare kan nu tjäna avkastning samtidigt som de behåller exponeringen mot Bitcoin. Detta möjliggörs av icke-depåbelagd Bitcoin-insats som hjälper till att säkra Core-blockkedjan. Core Foundation är stolta över att vara det första och mest pålitliga ekosystemet som driver dessa nya erbjudanden, vilket understryker Core Chains position som den mest Bitcoin-justerade blockkedjan, säger Core-bidragsgivaren Brendon Sedo.

Om Core Chain

Core blockchain-nätverket är en Bitcoin-driven lager-ett blockkedja för EVM-kompatibla smarta kontrakt. Med 50 % av Bitcoin-mining-hashkraften som bidrar till Cores säkerhet i utbyte mot att låsa upp Bitcoin-verktyg och belöningar, är Core den mest Bitcoin-justerade EVM-blockkedjan (BTCfi, Bitcoin staking och mer). Detta genombrott har samlat en massiv community av 2,2 miljoner Twitter-anhängare och 250 000 Discord-medlemmar, vilket har översatts till miljontals Core-användare, över 15 miljoner unika adresser och 230 miljoner transaktioner sedan huvudnätets lansering i januari 2023.

Fortsätt läsa

Populära