Följ oss

Nyheter

Global X lanserar tre nya kryptoprodukter

Publicerad

den

Global X lanserar chainlink, uniswap och aave krypto-ETP vilket gör att dessa dessa tre nya kryptoprodukter tar emittentens krypto-ETP-intervall till fem. Global X Aave ETP (AVMX), Global X Chainlink ETP (LI0X) och Global X Uniswap ETP (UNIX) är noterade på Deutsche Boerse med totalkostnadskvoter (TERs) på 1,00 %.

Global X lanserar chainlink, uniswap och aave krypto-ETP vilket gör att dessa dessa tre nya kryptoprodukter tar emittentens krypto-ETP-intervall till fem. Global X Aave ETP (AVMX), Global X Chainlink ETP (LI0X) och Global X Uniswap ETP (UNIX) är noterade på Deutsche Boerse med totalkostnadskvoter (TERs) på 1,00 %.

De nya ETPerna är de billigaste på marknaden och underskrider 21Shares som ger tillgång till de tre kryptovalutorna med en TER på 2,5 %. I oktober 2021 lanserade Valour sin Valour Uniswap ETP med en TER på 1,9 %.

Alla tre ETPer är fysiskt backade. LI0X ger tillgång till ett decentraliserat nätverk av orakel som gör det möjligt för smarta kontrakt att på ett säkert sätt interagera med verkliga data och tjänster som existerar utanför kedjan.

UNIX kommer att spåra uniswap, en ledande decentraliserad digital tillgångsbörs som underlättar handel utan behov av mellanhänder.

Samtidigt kommer AVMX att tillåta investerare att investera i aave, en decentraliserad finansplattform som tillåter användare att låna ut och låna digitala tillgångar, även utan mellanhänder.

De nya ETP:erna tar Global X:s kryptosortiment till fem efter att ha lanserat bitcoin- och etheruem-produkter i mars förra året.

Global X Bitcoin ETP (BT0X) och Global X Ethereum ETP (ET0X) har $2 respektive 1,8 miljoner USD under förvaltning (AUM).

Global X har blivit den första emittenten att lansera en krypto-ETP i år efter att 2022 visat sig vara ett dystert år för tillgångsklassen.

I december förra året stängde ETC Group fyra krypto-ETP inklusive sin ETC Group Physical Uniswap ETP (USWA) på grund av låg efterfrågan.

Det finns dock tecken på att kryptovintern kan tina upp med priset på bitcoin upp 46% sedan årsskiftet på tecken på att centralbanker kan börja lätta på räntehöjningar.

Den 12 mars stängde amerikanska tillsynsmyndigheter Signature Bank, en av de största långivarna i kryptobranschen på grund av de ökande riskerna för systemfel efter kollapsen av Silicon Valley Bank.

Bara en vecka tidigare kollapsade en annan kryptobank, Silvergate Bank, med hänvisning till ”den senaste tidens industri- och regelutveckling”.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

XAD2 ETC spårar priset i silver och valutasäkras till euro

Publicerad

den

Xtrackers Physical Silver EUR Hedged ETC (XAD2 ETC) investerar i silver. Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,75 % p.a.. ETC replikerar utvecklingen av det underliggande indexet med en skuldförbindelse med säkerheter som backas upp av fysiska innehav av ädelmetallen. Xtrackers Physical Silver EUR Hedged ETC har tillgångar på 116 miljoner euro under förvaltning. ETC är äldre än 5 år och har sin hemvist i Jersey.

Xtrackers Physical Silver EUR Hedged ETC (XAD2 ETC) investerar i silver.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,75 % p.a. Denna ETC replikerar utvecklingen av det underliggande indexet med en skuldförbindelse med säkerheter som backas upp av fysiska innehav av ädelmetallen. Xtrackers Physical Silver EUR Hedged ETC har tillgångar på 116 miljoner euro under förvaltning. ETC är äldre än 5 år och har sin hemvist i Jersey.

Investeringsstrategi

Silverspotpriset är priset på silver i amerikanska dollar. Valutasäkrad till euro (EUR).

Handla XAD2 ETC

Xtrackers Physical Silver EUR Hedged ETC (XAD2 ETC) är en europeisk börshandlad produkt. Denna ETC handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade produkt.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETC genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
XETRAEURXAD2
gettexEURXAD2
Borsa ItalianaEURXAD2
Stuttgart Stock ExchangeEURXAD2
London Stock ExchangeEUROXA2
SIX Swiss ExchangeEURXAD2

Fortsätt läsa

Nyheter

IGWD ETF en globalfond som valutasäkras i brittiska pund

Publicerad

den

iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) (IGWD ETF) investerar i aktier med fokus på World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) (IGWD ETF) investerar i aktier med fokus på World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,55 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) har tillgångar på 205 miljoner GBP under förvaltning. IGWD ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Varför IGWD?

  1. Diversifierad exponering mot utvecklade företag
  2. Direktinvesteringar i ett brett spektrum av industriföretag
  3. Internationell marknadsexponering och exponering utanför GBP säkras tillbaka till GBP månadsvis

Investeringsmål

Fonden strävar efter att spåra resultatet för ett index som består av företag som också säkrar varje valutaexponering i indexet tillbaka till GBP på månadsbasis.

Investeringsstrategi

MSCI World (GBP Hedged)-index spårar aktier från 23 utvecklade länder över hela världen. Valutasäkrad till brittiska pund (GBP).

Handla IGWD ETF

iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) (IGWD ETF) är en börshandlad fond (ETF) som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXIGWD
gettexEUR2B73

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
AAPLAPPLE INCInformation Technology4.58US0378331005USD
MSFTMICROSOFT CORPInformation Technology3.73US5949181045USD
AMZNAMAZON COM INCConsumer Discretionary2.01US0231351067USD
GOOGLALPHABET INC CLASS ACommunication1.38US02079K3059USD
GOOGALPHABET INC CLASS CCommunication1.31US02079K1079USD
TSLATESLA INCConsumer Discretionary1.25US88160R1014USD
UNHUNITEDHEALTH GROUP INCHealth Care0.98US91324P1021USD
JNJJOHNSON & JOHNSONHealth Care0.95US4781601046USD
NVDANVIDIA CORPInformation Technology0.82US67066G1040USD
XOMEXXON MOBIL CORPEnergy0.79US30231G1022USD

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

Förvaltare beskriver de senaste trenderna på AI-marknaden

Publicerad

den

Anthony Ginsberg från HAN-GINS Cloud Technology ETF ansluter sig till Natalie Stoberman i Proactive-studion för att diskutera hur molnteknikindustrin har tagit ny fart, till stor del till den artificiella intelligensbranschens blomstring. Han pratar bland annat om de senaste trenderna på AI-marknaden.

Anthony Ginsberg från HAN-GINS Cloud Technology ETF ansluter sig till Natalie Stoberman i Proactive-studion för att diskutera hur molnteknikindustrin har tagit ny fart, till stor del till den artificiella intelligensbranschens blomstring. Han pratar bland annat om de senaste trenderna på AI-marknaden.

HAN-GINS Cloud Technology Equal Weight UCITS ETF (5XYE) är en UCITS-kompatibel börshandlad fond med hemvist i Irland. Fonden följer Solactive Cloud Technology Equal Weight Index och strävar efter att ge likaviktad tillgång till företag med betydande exponering mot moln datorteknik. Detta kommer att omfatta företag från tre underteman, infrastructure as a service, platform as a service och software as a service.

Handla 5XYE ETF

HANetf HAN-GINS Cloud Technology Equal Weight UCITS ETF (5XYE ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Fortsätt läsa

Populära