Följ oss

Nyheter

Argentarius lanserar första börshandlade produkten enligt Maltas Securitization Act

Publicerad

den

Argentarius lanserar första börshandlade produkten enligt Maltas Securitization Act

Det första börshandlade instrumentet (ETI) utfärdat enligt Maltas Securitization Act har börjat handlas på European Wholesale Securities Market (EWSM).

The Dynamic Trading Strategies ETI är kopplat till och stöds av en prestationslänkad obligation utfärdad av ett specialförvärvsverktyg tillåtet enligt Securitization Act of Malta med det enda syftet att hålla förvaltade konton hos Interactive Brokers och Sensus Capital Markets.

EWSM är ett joint venture mellan Malta-börsen och den irländska börsen och fungerar som en EU-reglerad marknad för arrangörer och emittenter av grossistskuldprodukter. Argentarius ETI Management är arrangören för denna ETI som utfärdas av ETI Securities, ett av specialverktyg (SPV) som ingår i Securitization Act på Malta.

Andreas Woelfl, VD för Argentarius, säger ”Detta är verkligen en första för Malta och visar tydligt fördelarna med Malta som hemvist för utfärdande av ETI:er som stöds av och kopplas till resultatet av alternativa investeringar.”

Denna specifika produkt är den första i sitt slag på Malta eftersom ETI är kopplat genom en prestationsobligation till de underliggande tillgångarna och dess resultat härrör från ett förvaltningskonto som består av råvaruterminskontrakt. Resultatet är att ETI är en kvalificerad tillgångsklass för en fondföretagsfond trots att råvaruterminkontrakt inte kvalificerar som godtagbara tillgångar enligt fondföretagets direktiv.

För UCITS-fondförvaltaren innebär detta att Argentarius kan erbjuda en diversifiering till ytterligare tillgångsslag, särskilt alternativa investeringstillgångsklasser med en rimlig kostnadsstruktur.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.