Följ oss

Nyheter

ETFer för aggressiva och spekulativa placerare

Publicerad

den

ETFer för aggressiva och spekulativa placerare

ETFer för aggressiva och spekulativa placerare. Med tanke på det senaste årets globala börsutveckling har det kommit att bli allt mer populärt att agera mer spekulativt i aktier som rör sig snabbt och sedan ta hem vinsterna.

Eftersom flertalet breda index verkar ha nått sitt tak tidigt under 2014, har aggressiva investerare börjar se någon annanstans för att fylla sitt lystmäte för en snabb avkastning. Det har därför uppstått ett intresse för ETFer för aggressiva och spekulativa placerare .

Bränslecellstillverkaren Plug Power Inc (PLUG) är den senaste företaget vars aktier gett sina ägare stratosfäriska vinster de senaste veckor. Aktien inledde året under $ 2,00 per aktie och handlades så högt som $ 11,72 innan aktien steg med 40 procent på enda dag vilket tog många med överraskning. Företaget har blivit en media älskling för dess snabba prisrörelser, enorma volym spikar, och förskjutning från traditionell fundamental analys.

Stora möjligheter men också stora risker

Det finns ett antal risker att beakta för den som investerar i små spekulativa företag och det är därför de så ofta leder till stora vinster och fasansfulla förluster. Ett av de bästa sätten att minska affärsrisken för ett enskilt företag eller en koncentration av en enda sektor är att överväga ett mer diversifierad investeringsinstrument såsom en börshandlad fond.

ETF: er är transparenta, likvida, har en låg kostnad, och är på samma gång också diversifierade. Många av de mest kända börshandlade fonderna, som till exempel SPDR S & P 500 ETF (SPY), är inriktade mot konservativa investerare som vill hålla jämna steg med ett index eller specifik sektor. Men det finns några aggressiva alternativ för mer spekulativa investerare.

En relativ nykomling på ETF-marknaden är Renaissance IPO ETF (IPO), som är utformad för att ge investerare exponering mot nyemitterade aktier innan de går upp i de mer traditionella breda indexen, till exempel S & P 500. IPO marknaden har verkligen varit het upp under de senaste åren eftersom fler företag utnyttjar hausseinvesterares lust att investera i nya företag för att stärka sina balansräkningar.

Regelverket tillåter denna ETF att köpa in sig i ett nytt företag redan efter det att denna har handlats publikt en vecka. Det gör att den som är delägare i IPO får tillgång till nya affärsmodeller, och potentiellt och ekonomiskt betydelsefulla företag mycket snabbt efter att de kommer till marknaden. IPO har för närvarande 60 aktier spridda över en mängd olika branscher och marknadssegment.

Ett annat alternativ för den mer riskvillige placeraren är Ytterligare en ETF som är perfekt för aggressiva investerare är iShares Micro-Cap ETF (IWC), som har över 1 miljard dollar investerade i 1 300 företag vars marknadsvärde pendlar mellan 50 och 550 MUSD. Under 2013 steg denna ETF med mer 45 procent, avsevärt bättre än både SPY och Small Cap iShares Russell 2000 ETF (IWM). Under samma period steg SPY med 32,15 procent och IWM med 38,8 procent.

Den breda diversifiering i en börshandlad fond som IWC kan antingen vara en välsignelse eller en förbannelse, beroende på din syn på risk. Med 1 300 aktier kommer placerarna aldrig att kunna glädjas åt den där aktien som rusar flera hundra procent på kort tid, men å andra sidan kommer de att vara undantagna den risk som en placerare tar när denne sätter alla sina pengar i en och samma aktie som sedan rasar.

Just nu tittar vi på ett annat alternativ att ta en position i en sektor är just börshandlade fonder. Under 2013 steg Guggenheim Solar ETF (TAN) med 127,82 procent, och har under 2014 stigit med mer än 35 procent. Den typen av värdeökning ser vi sällan i en enskild börshandlad fond, inte ens om de har en så kallad hävstångsmekanism. TAN äger aktier i 29 företag, viket gör att denna ETF är mer koncentrerad i sina innehav än de flesta andra börshandlade fonderna. Dessa företag är verksamma inom produktion och installation av sol-produkter.

Slutsats

Aggressiva ETF: er erbjuder ett sätt att få en taktisk exponering för teman och branscher och minskar samtidigt risken för att ett enskilt företag kommer att ha en negativ effekt på värdet på portföljen. ETFer för aggressiva och spekulativa placerare

Även om aggressiva ETF: er inte är för alla, erbjuder de unika strategier som kan komma att bidra till att ge en bättre tillgångsallokering i en värdepappersportfölj.  De aggressiva ETF: erna kan vara perfekta för att komma åt ett målområde eller skapa ett alfa över ett mer traditionellt jämförelseindex.

Den som väljer att placera i en aggressiv ETF bör arbeta med en riskhanteringsmodell som tar hänsyn till risken för en ökad volatilitet. Att ha en disciplinerad handelsstrategi med en stop loss-strategi kan bidra till att minska risken för en betydande drawdown om marknaden bestämmer sig för att gå lägre i år. ETFer för aggressiva och spekulativa placerare

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Tillgång till obligationsmarknaden för företagsobligationer från utvecklade marknader

Publicerad

den

Sedan i fredags handlas en ny börshandlad fond utgiven av Invesco på Xetra och via Börse Frankfurt. Denna ETF ger tillgång till obligationsmarknaden för företagsobligationer från utvecklade marknader.

Sedan i fredags handlas en ny börshandlad fond utgiven av Invesco på Xetra och via Börse Frankfurt. Denna ETF ger tillgång till obligationsmarknaden för företagsobligationer från utvecklade marknader.

Invesco Global Corporate Bond ESG UCITS ETF (GLBD) ger investerare tillgång till en brett diversifierad portfölj av skattepliktiga företagsobligationer utgivna av industriföretag, allmännyttiga företag och finansiella företag baserade på utvecklade marknader.

Obligationerna med fast ränta ska ha en investment grade rating och en återstående löptid på minst ett år. Emissionsvalutan kan vara CAD, EUR, GBP och USD. En emittents viktning är begränsad till 5 procent. De utvalda obligationerna måste också ha en solid ESG-profil.

Det är en utdelande andelsklass i fondvalutan, US-dollar.

NamnISINAvgiftUtdelnings-
policy
Referens-
index
Invesco Global Corporate Bond ESG UCITS ETFIE000FVQW7E70,15 %UtdelandeBloomberg MSCI Global Liquid Corporate ESG Weighted SRI Bond Index

Produktutbudet i Deutsche Börses XTF-segment omfattar för närvarande totalt 2 151 ETFer. Med detta urval och en genomsnittlig månatlig handelsvolym på mer än €14 miljarder är Xetra den ledande handelsplatsen för ETFer i Europa.

Fortsätt läsa

Nyheter

IUKP ETF investerar i brittiska fastighetsbolag

Publicerad

den

iShares UK Property UCITS ETF (IUKP ETF) med ISIN IE00B1TXLS18, strävar efter att spåra FTSE EPRA/NAREIT Storbritanniens index. FTSE EPRA/NAREIT Storbritanniens index följer brittiska börsnoterade fastighetsbolag och Real Estate Investment Trusts (REITS).

iShares UK Property UCITS ETF (IUKP ETF) med ISIN IE00B1TXLS18, strävar efter att spåra FTSE EPRA/NAREIT Storbritanniens index. FTSE EPRA/NAREIT Storbritanniens index följer brittiska börsnoterade fastighetsbolag och Real Estate Investment Trusts (REITS).

Den börshandlade fondens TER (total cost ratio) uppgår till 0,40 % p.a. iShares UK Property UCITS ETF är den enda ETF som följer FTSE EPRA/NAREIT Storbritanniens index. ETFen replikerar det underliggande indexets prestanda genom full replikering (köper alla indexbeståndsdelar). Utdelningarna i denna ETF delas ut till investerarna (kvartalsvis).

iShares UK Property UCITS ETF är en stor ETF med tillgångar på 742 miljoner euro under förvaltning. Denna ETF lanserades den 16 mars 2007 och har sin hemvist i Irland.

Varför IUKP?

  • Diversifierad exponering mot brittiska fastighetsbolag
  • Direktinvestering i börsnoterade fastighetsbolag och REITS
  • Enstaka landsexponering med fokus på tillväxt

Investeringsmål

Fonden strävar efter att följa resultatet för ett index som består av brittiska börsnoterade fastighetsbolag och Real Estate Investment Trusts (REITS).

Handla IUKP ETF

iShares UK Property UCITS ETF (IUKP ETF) är en börshandlad fond (ETF) som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
gettexEUR2B7U
London Stock ExchangeGBXIUKP
Borsa ItalianaEURIUKP
SIX Swiss ExchangeCHFIUKP

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
SGROSEGRO REIT PLCReal Estate21,41GB00B5ZN1N88GBP
LANDLAND SECURITIES GROUP REIT PLCReal Estate8,75GB00BYW0PQ60GBP
LMPLONDONMETRIC PROPERTY REIT PLCReal Estate6,93GB00B4WFW713GBP
BLNDBRITISH LAND REIT PLCReal Estate6,58GB0001367019GBP
UTGUNITE GROUP PLCReal Estate6,09GB0006928617GBP
BBOXTRITAX BIG BOX REIT PLCReal Estate5,34GB00BG49KP99GBP
DLNDERWENT LONDON REIT PLCReal Estate4,32GB0002652740GBP
BYGBIG YELLOW GROUP PLCReal Estate3,67GB0002869419GBP
GRIGRAINGER PLCReal Estate3,50GB00B04V1276GBP
SHCSHAFTESBURY CAPITAL PLCReal Estate3,46GB00B62G9D36GBP

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

HANetf presenterar investeringscase för uran

Publicerad

den

Tom Bailey, chef för ETF Research på HANetf, presenterar investeringscase för urans ljusa framtid och han diskuterade Sprott Junior Uranium Miners UCITS (U8NJ) under Proactive One2One Investor Forum. HANetf, en white label ETF-emittent, samarbetar med tredje parter som Sprott Asset Management (TSX: SII) för att skapa, hantera och distribuera ETFer i Europa.

Tom Bailey, chef för ETF Research på HANetf, presenterar investeringscase för uran och han diskuterade Sprott Junior Uranium Miners UCITS (U8NJ) under Proactive One2One Investor Forum. HANetf, en white label ETF-emittent, samarbetar med tredje parter som Sprott Asset Management (TSX: SII) för att skapa, hantera och distribuera ETFer i Europa.

Bailey betonade den växande globala efterfrågan på el, särskilt i Asien, och sambandet mellan stigande BNP per capita och ökad energianvändning. Han betonade vikten av kärnkraft för att möta denna efterfrågan, med tanke på energisäkerhet och klimatförändringsutmaningar.

Kärnkraftens tillförlitlighet, låga driftsbränslekostnader och minimala koldioxidutsläpp gör den till en tilltalande källa för ren, säker energi. Med 22 länder som siktar på att tredubbla kärnkraftskapaciteten till 2050, förväntas efterfrågan på uran öka, vilket skapar ett utbudsunderskott.

Bailey noterade den nuvarande och framtida konstruktionen av kärnreaktorer över hela världen, särskilt i Kina, som sannolikt kommer att överträffa USA i kärnkraftskapacitet till 2030. Han hävdade att detta underskott på uranmarknaden signalerar en ny uran-tjurmarknad, där priserna har stigit avsevärt under det senaste året.

Presentationen avslutades med en översikt över HANetfs uranfokuserade ETFer, särskilt juniorversionen som fokuserar på små gruvbolag, vilket ger investerare exponering för den potentiella uran-supercykeln.

Handla U8NJ ETF

Sprott Junior Uranium Miners UCITS ETF (U8NJ) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnetAktieinvest och Avanza.

Fortsätt läsa

Populära