Följ oss

Nyheter

ETF-lanseringar i USA och Tyskland

Publicerad

den

ETF-lanseringar i USA och Tyskland

Nya ETF-lanseringar i USA och Tyskland – Vi har hela ETF-listan. De senaste veckorna har 14 nya ETF:er noterats. 9 stycken har noterats i Tyskland (XETRA) och 5 stycken i USA (NYSE). Flera av dessa ETF-lanseringar i USA är intressanta. Lyxors sektor-ETF:er på S&P 500 är ett exempel. Sektor-ETF:erna följer indexet S&P 500 Select Sector Capped 20% index. Vikten för respektive aktie baseras på ”free-float” justerat marknadsvärde (”market cap”) och taket för ett enskilt innehav är satt till 20 procent av index.

Övriga lanseringar inkluderar tidsbegränsade high yield-ETF:er (”skräpobligationer”), MLP:s (Master Limited Partnerships) och attraktivt värderade bolag sett utifrån Morningstars analysmetod s.k. ”wide moats”.

[table id=308 /]

Vad är ETF

  • ETF:er är passivt förvaltade fonder, som följer bestämda aktie-, råvaru-, bransch- eller andra index.
  • Den största skillnaden jämfört med en normal fond är just passiviteten, då de normala fonderna är aktiva i portföljförvaltningen.
  • ETF försöker noga följa vissa index medan en normal fond med en aktiv portföljförvaltning strävar efter en överavkastning i förhållande till sitt index. I en ETF finns det alltså ingen möjlighet till överavkastning.
  • ETF:ns pris noteras kontinuerligt så länge börsen är öppen.

Var hittar jag ETF:er

  • ETF:er är noterade på olika börser världen över. De största ETF-marknaderna finns i USA och i Tyskland. En ETF är noterad i Finland.
  • Det bästa sättet att hitta information om enskilda ETF:er är att besöka ETF-emittentens webbsidor.
  • På sina webbsidor berättar emittenten mer ingående om sina produkter, vilka du bör bekanta dig med innan du fattar ett placeringsbeslut.
  • Det bästa sättet att hitta den ETF som du vill handla med i webbanken är att leta efter produkten med emittentens namn eller att leta efter ETF:en direkt med dess ISIN-kod, som du hittar i produktinformationen på emittentens webbsidor.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.