Följ oss

Nyheter

De bästa Vietnam ETF:erna

Publicerad

den

De bästa Vietnam ETF:erna

De bästa Vietnam ETF:erna. Vietnam är en av de bästa börserna i världen i år. Utvecklingen i de båda största Vietnamindexen är 31,5 procent för Ho Chi Minh index och 32,8 procent för Vietnam HSTC index. Det finns två noterade ETF:er som följer Vietnam, en är noterad i Tyskland och en i USA.

– db X-trackers FTSE Vietnam ETF (ticker DXS7*)

Market Vectors Vietnam ETF (ticker VNM)

(*Finns även parallel noterad i Sverige under tickerkoden XFVT)

Bäst i år har det gått för db X-trackers Vietnam ETF med en uppgång om 41,1 procent, se även nedanstående graf. Market Vectors ETF har utvecklats väldigt snarlikt med en uppgång med 37,2 procent. Market Vectors ETF handlas dock mer än db X-trackers Vietnam ETF. De bästa Vietnam ETF:erna,

Trots att det är samma underliggande exponering finns det många skillnader mellan dessa två ETF:er. Några exempel. db X-trackers tillämpar syntetisk replikering (swap-baserad) och Market Vectors använder sig av fysisk replikering (köper underliggande). db X-trackers följer indexet FTSE Vietnam TRI index medan Market Vectors har tagit fram sitt egna Vietnam index. Gällande kostnader/förvaltningsavgiften är det fördel för Market Vectors. Deras ETF kostar 0,76 procent per år medan db X-trackers kostar 0,85 procent per år.

De bästa Vietnam ETF:erna

ETF-tabell

[table id=317 /]

Källa: Factset, 24 april 2012, all avkastning i SEK

För ytterligare information om db X-trackers Vietnam ETF

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.