Följ oss

Nyheter

ETF:erna som har bäst momentum

Publicerad

den

ETF:erna som har bäst momentum - ETF

ETF:erna som har bäst momentum – ETF. Av samtliga ETF:er noterade i USA (exkl. hävstångs-ETF:er) är det några som klarat sig betydligt bättre i år och speciellt under den senaste veckans ras. Nedanstående ETF:er är utvalda efter högst momentum sett utifrån 50-dagars glidande medelvärde (”den korta trenden”). Ett värde för 50 eller 200-dagars glidande medelvärden (SMA) överstigande 1 tyder på positiv trend och allt under 1 tyder på en negativ trend. De som handlar utifrån en momentumstrategi säljer därmed när värdet går under 1 och köper när det går över 1.

De tre ETF:erna med starkast momentum i dagsläget är:

– iShares MSCI Philippines Investable Market Index Fund (ticker EPHE)

– Market Vectors Vietnam ETF (ticker VNM)

– Market Vectors Biotech ETF (ticker BBH)

Nedan presenteras 50 och 200-dagars glidande medelvärden i relation till gårdagens stängningskurser samt utveckling den senaste veckan och i år för de tio ETF:erna med högst momentum.

[table id=309 /]

Källa: Factset, 24 april, all avkastning i SEK (inkl. utdelning)

15 500 000

86 procent
Momentum är en anglicism som i svenskan har kommit att användas i överförd mening inom ekonomi, sport, organisationssammanhang med flera områden. I engelskan är ordets bokstavliga betydelse ett mekaniskt begrepp, rörelsemängd, och syftar oftast på en ”tröghetsprincip” i de sammanhang en rörelse fortsätter i samma riktning när den väl kommit igång. I överförd bemärkelse handlar det om att få upp farten och behålla farten

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.