Följ oss

Nyheter

ETC Group och HANetf lanserar Europas första tematiska Metaverse fond

Publicerad

den

ETC Group och HANetf är glada över att kunna tillkännage, genom sitt partnerskap, Europas första Metaverse fond i form av en ETF. Den nya Metaverse fond kommer att noteras på Londonbörsen under mars 2022 och kommer att passporteras för försäljning över hela Europa.

ETC Group och HANetf är glada över att kunna tillkännage, genom sitt partnerskap, Europas första Metaverse fond i form av en ETF. Den nya Metaverse fond kommer att noteras på Londonbörsen under mars 2022 och kommer att passporteras för försäljning över hela Europa.

Denna första UCITS Metaverse ETF ger europeiska investerare tillgång till denna storskaliga och långsiktiga investeringsmöjlighet megatrend. ETF kommer att följa Solactive ETC Group Global Metaverse Index. Solactive är en banbrytande indexleverantör som använder ledande alternativa data och metoder som artificiell intelligens och toppmoderna beräkningsmotorer för att utveckla anpassade index.

Medan Metaverse fortfarande var i sin linda har Metaverse redan attraherat miljarder dollar i investeringar, med en potential på 8,3 biljoner dollar totala konsumentutgifter bara i USA och en potentiell marknadsstorlek på 12 biljoner dollar globalt – enligt banker som Morgan Stanleyoch Goldman Sachs. Metaverse ETF kommer att tillhandahålla ren exponering för Metaverse-industrin, som består av företag verksamma inom VR/AR, 3D-grafik, halvledare, trådlös höghastighetskommunikation, onlinespel, videostreaming, blockchain-teknik inklusive NFT:er och digital mark, och uppkopplade moln-, fil- och datalagring.

Detta är den andra tematiska UCITS ETF från ETC Group i samarbete med HANetf, efter ETC Group Digital Assets & Blockchain Equity UCITS ETF (ticker: KOIN). Denna ETF ger ren exponering för digitala tillgångar och blockchain-ekosystemföretag som gruvarbetare för kryptovaluta och handel med kryptovalutor och börser. ETC Group och HANetf har också tidigare arbetat tillsammans för att lansera 100 procent fysiskt uppbackade kryptovaluta börshandlade produkter (ETC) till Europas stora börser.

Bradley Duke, grundare och co-VD för ETC Group sa: ”Metaverse har varit svårt för investerare att undvika. Det har gått från en obskyr, teoretisk idé till att på olika sätt beskrivas som allt från utvecklingen av virtuell verklighet till nästa iteration av internet. Vår ETF kommer att tillåta investerare att få exponering för denna spännande investeringsmöjlighet.”

Hector McNeil, med-VD och medgrundare av HANetf kommenterade: ”Vi är stolta över att ha arbetat med ETC Group för att tillhandahålla ytterligare en europeisk marknad först, denna gång i form av en Metaverse ETF. Som Europas mest omfattande tematiska ETF-emittent är detta en spännande fond att lägga till vår lista. Vårt partnerskap med ETC Group har haft en bra meritlista hittills, med lanseringen av Digital Assets & Blockchain Equity UCITS ETF och några av Europas mest likvida och mest framgångsrika kryptofysiskt uppbackade ETC.

Timo Pfeiffer, Chief Markets Officer på Solactive, sa: ”Låttgående teknologi och ökande beräkningskraft omformar våra dagliga liv. Vi börjar se ofattbara världar i virtuella utrymmen, och Metaverse är nästa steg i detta landskap. Med vår innovationsanda strävar vi efter att leverera de senaste trenderna inom investeringar till våra kunder och vi är glada över att ETC Group och HANetf delar detta tänkesätt med oss och lanserade en sådan spjutspetsprodukt.”

Produktinformation

BörsValutaKortnamn
LSEUSDTBA
LSEGBPTBA

Handla ETC Groups Metaverse ETF

ETC Groups Metaverse ETF kommer initialt att noteras på London Stock Exchange, en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Vanligtvis noterar HANetf sina börshandlade fonder på tyska Xetra och Milanobörsen ett par veckor efter det att de har noterats på London Stock Exchange.

Det betyder att det kommer att gå att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.