Följ oss

Nyheter

ETC Group lanserar tematisk aktie-ETF med inriktning på kryptoekosystem

Publicerad

den

Crypto ETP-emittenten ETC Group fördjupar sig i världen av tematiska ETFer med lanseringen av sin första aktie-ETF med inriktning på kryptoekosystem, det vill säga digitala tillgångar och blockchain.

Crypto ETP-emittenten ETC Group fördjupar sig i världen av tematiska ETFer med lanseringen av sin första aktie-ETF med inriktning på kryptoekosystem, det vill säga digitala tillgångar och blockchain.

ETC Group Digital Assets & Blockchain Equity UCITS ETF (KOIN) kommer att noteras på London Stock Exchange, Borsa Italiana och Deutsche Boerse med en total kostnadskvot (TER) på 0,60 %.

Genom att spåra Solactive ETC Group Digital Assets and Blockchain Equity-index erbjuder KOIN exponering för 30 företag som är involverade i kryptovalutautvinning, blockkedje- och blockkedjebaserade tjänster, kryptovalutahandel och tillverkning av hårdvara relaterad till digitala tillgångar och blockchain.

Värdepapper i det underliggande jämförelseindexet justeras kvartalsvis. De måste också ha ett lägsta börsvärde på $100 miljoner, en minsta daglig handelsvolym på $1m och måste ha sin primära notering på en reglerad börs inom Solactives ”relevanta lista” över utvecklade marknader.

Det första indexuniversumet är konstruerat med hjälp av Solactives naturliga språkbehandlingsalgoritm, ARTIS, som sållar igenom finansiella nyheter, affärsprofiler och företagspublikationer för att hitta kandidater med potentiellt betydande exponering för dess underliggande tema.

Pure play

Ur detta väljs 30 aktier klassade som ”pure play” som uppfyller kraven på storlek och likviditet som beståndsdelar. Om det finns färre än 30 företag i pure play-universumet, läggs icke-pure play värdepapper till tills 30 komponenter uppnås.

HANetf, som samarbetar med ETC Group vid lanseringen, sa att KOIN kommer att fungera som ett alternativ för investerare som inte kan få direkt tillgång till kryptovalutor. Det lade till forskning från ETC Group visade att KOINs underliggande index har en korrelation på 0,7 till bitcoin.

Bradley Duke, VD för ETC Group, kommenterade lanseringen: ”Digitala tillgångar och blockchain har börjat bestå i nästan alla sektorer och branscher över hela världen.

”På grund av dess säkra data, transparens och effektivitet förvandlar blockkedjor och distribuerade ledger-teknologier en mängd olika branscher, från bank och finansiella tjänster till hälsovård och life science.”

Hector McNeil, medgrundare och co-VD på HANetf, tillade: ”Investerare letar alltmer efter alternativa sätt att få tillgång till både underliggande kryptomarknader och blockchain-teknologin som ligger till grund för denna högtillväxtindustri, och de kan göra detta både genom ETC-produkter som t.ex. BTCetc Bitcoin Exchange Traded Cryptocurrency (BTCE) och nu genom KOIN.

”Detta liknar sättet som investerare får tillgång till guld både genom att investera i råvaran direkt och även genom guldgruvföretag eller guldgruvarbetare-ETF.”

Ankomsten av KOIN, en tematisk aktie-ETF med inriktning på kryptoekosystem, kommer sex månader efter lanseringen av VanEck Vectors Digital Assets Equity UCITS ETF (DAVV) i maj och en vecka efter Rize Digital Payments Economy UCITS ETF (PMNT). En bitcoin-aktiestrategi var den första ETF som lanserades av den nya emittenten Melanion Capital i oktober, Melanion BTC Equities Universe UCITS ETF (BTC).

Det kommer också mindre än fjorton dagar efter HANetfs senaste lansering, SparkChange Physical Carbon EUA ETC (CO2), i samarbete med SparkChange.

Handla KOIN ETF

ETC Group Digital Assets & Blockchain Equity UCITS ETF (KOIN) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *