Följ oss

Nyheter

En ETF som investerar i blankade aktier

Publicerad

den

En ETF som investerar i blankade aktier

Det är lätt att älska de förutsättningar som finns i samband med lanseringen av Active Alts Contrarian ETF (Nasdaq: SQZZ), En ETF som investerar i blankade aktier. Vi skrev om denna börshandlade fond redan i april 2015, när ETF Issuer Solutions Inc kommunicerade att de började förbereda en ETF som skulle investera i enskilda aktier som är i onåd, aktier som kan dra fördel av den enorma och mytiska kursuppgången som inträffar när köpintresset väcks i blankade aktier. Begreppet kallas ofta för short squeeze.

Tanken som ligger bakom denna börshandlade fond är att blankade aktier kan bli så pass översålda att all form av positiva nyheter kommer att leda till en kursuppgång. Denna uppgång beror på att någon köper, och det utlöser en stop loss (eller kanske en sto buy) vilket medför att blankarna går in och köper aktien och därmed stänger sina korta positioner. Detta kommer att leda till ytterligare kursuppgångar som tvingar in ännu fler köpare vilket i sin tur leder till att aktiekursen stiger ytterligare. Det är alltid kul att vara den som har rätt i detta fall, det är däremot mindre kul att vara den som har fel eftersom det tenderar att gå snabbt när kursutvecklingen i blankade aktier ändrar riktning.

När SQZZ nu har lanserats ansåg vi att det var dags att göra en uppföljning av det som vi skrev för två år sedan och vad denna aktivt förvaltade börshandlade fond gör.

Om short squeeze

Innan vi tittar på denna ETF är det av största vikt att förstå vad en short squeeze är och vilka förutsättningar som behövs för att en sådan skall uppstår.

1. Det finns många personer eller företag som har blankat aktien då de inte tror på de långsiktiga fundamentala förutsättningarna för denna.
2. Ett enda nyhetstillfälle kan komma att utlösa en short squeeze

Det första är relativt enkelt att ta reda på. I Sverige finns det rapporter hos Finansinspektionen som visar antalet utlånade aktier. Nu är emellertid inte alla dessa aktier blankade, men det ger en bra approximation. På de flesta andra utvecklade aktiemarknaderna är det samma sak, det är antingen landets finansinspektion eller den aktuella börsen som tillhandahåller sådana uppgifter. Låt oss se i USA, den marknad som SQZZ verkar på och se hur pass mycket aktier som är blankade.

(klicka för att förstora bilden)

Den andra är hur mycket aktier som är blankade i förhållande till handelsvolymen en genomsnittlig dag:

(klicka för att förstora bilden)

Den senare siffran kallas ibland för ”day-to-trade” vilket ger en bra approximation över hur många dagar det kommer att ta att köpa tillbaka alla de blankade aktierna. Nu är inte detta ett helt korrekt antagande eftersom det alltid kommer finnas köpare som inte har blankat aktier. I fallet med Tootsie Roll ovan ser vi att det kommer att ta cirka 60 börsdagar, eller cirka tre månader, att köpa tillbaka alla de aktier som är blankade.

När en aktie återfinns på båda dessa listor då finns det goda förutsättningar att den kan bli en vinnare när (eller om) en short squeeze inträffar. I tabellerna ovan ser vi Vivint Solar, en aktie som återfinns på båda listorna. 43 procent blankade aktier samt 31 days-to-trade. Om det uppstår en short squeeze i denna aktie är det bäst att inte ha blankade aktier.

Nu kommer nästa fråga, vad är det för nyhet som kan dra igång köpintresset och skapa en short squeeze? Det finns en rad olika faktorer som kan skapa ett köpintresse, bolaget kan rapportera ett resultat som med råge överträffar förväntningarna, det kan komma att bli föremål för ett uppköp etcetera. Ett bra exempel är den dag när Oprah Winfrey meddelade att hon köpte tio procent av aktierna i Viktväktarna, det vill säga det bolag som heter Weight Watchers, i oktober 2015. Inte mindre än 74 procent av de utestående aktierna var blankade vid detta tillfälle. När meddelandet om att Oprah Winfrey köpte in sig nådde skärmarna startade en kursrusning. Aktiekursen steg med över 300 procent när blankarna gjorde vad de kunde för att begränsa sina förluster.

En positiv bieffekt

Att äga blankade aktier, det vill säga äga aktier där många andra har blankat aktien, har en positiv bieffekt. Den som äger en stor andel aktier som alla hatar, vare det är genom en börshandlad fond eller direkt, så går det ofta att skapa ytterligare avkastning genom att låna ut dessa aktier till blankarna.

Det fungerar så här. Den som ägde Weight Watchers lånar ut den till blankarna som emellertid måste lämna säkerhet för detta, vanligen kontanter. Säkerhetskraven brukar vanligen ligga på 110 procent av dagsvärdet.

Inte riskfritt men fristående

I fallet med Weight Watchers var 74 procent av aktierna blankade, det betydde att det fanns en stor efterfrågan på aktier att låna för att kunna blanka dem. Det betydde att den som faktiskt ägde aktierna kunde låna ut dem till mycket höga 10,59 procent. I allmänhet ligger räntan betydligt lägre.

Vid extrema fall kan börshandlade fonder med stora innehav av hatade aktier generera riktiga stora pengar från denna verksamhet. Guggenheim Solar ETF (NYSEArca: TAN) har konsekvent ägt några av de mest hatade aktier på marknaden. Från och med fondens senaste registrering hos den amerikanska Finansinspektionen (augusti 2016), var 39 % av fondens aktier utlånade och fonden tjänade 3,26 % under de 12 månaderna före, förmodligen kom alltsammans från utlåning, eftersom i stort sett inget solföretag betalar en meningsfull utdelning. Under 2012 tjänade de över 7 procent av detta.

SQZZ

Med ovanstående i bakhuvudet ser vi att det finns två sätt som SQZZ kan tjäna pengar på. För det första kan förvaltarna helt enkelt ha rätt i sina antaganden och hitta de aktier som hamnar i en short squeeze innan dess att den börjar. Detta ger en möjlighet till en betydande värdestegring. De kan samtidigt låna ut aktier som de äger till blankare och tjäna pengar på detta. Med allt detta i åtanke, vad är det som fonden faktiskt äger?

(klicka för att förstora bilden)

Ovan finns en tabell som visar vilka innehav som fanns i SQZZ per den 24 mars 2017. Denna ETF hade då cirka 75 procent av sin fondförmögenhet i kontanter. Eftersom denna börshandlade fond är aktivt förvaltad kan förvaltarna ha en så pass stor del av kapitalet utanför aktiemarknaden. Det skall emellertid påtalas att denna ETF började handlas så sent som den 22 mars 2017 vilket kan vara en förklaring till den höga kassan. Det gör emellertid att kunderna i dagsläget betalar en väldigt hög förvaltningsavgift, 1,95 procent av kapitalet, för denna kassa. På sikt bör detta ändras, men om förvaltaren sitter med en så pass hög kassa resten av året kan detta komma att bli väldigt dyrt och dra ned avkastningen.

För det andra, många av de värdepapper som finns i denna ETF uppfyller inte något av kraven för den traditionella definitionen av ”hatade.” Weight Watchers finns med här, men vi har även företag som Oritani Financial, en regionbank med ett marknadsvärde om 750 MUSD i New Jersey, med bara 4 procent blankade aktier, och som för närvarande har en rabatt högre än Disney eller Apple. En förklaring kan vara att förvaltarna anser att aktien varit översåld under det senaste året, men det är svårt att se hur detta skall leda till en short squeeze. Fonden äger även GE, General Electric där endast en procent av aktiestocken är blankad. Det motsvarar två dagars ”day-to-trade”. Detta innehav känns inte särskilt contrarian.

Om förvaltaren

Med alla nya ETF-idéer så kommer beviset i samband med utförandet. I detta fall kan det vara dubbelt upp. Det är inte så att SQZZ är en proxy-handel för kraftigt blankade aktier. Det är inte heller en indexfond som jagar ”korta innehav” som en faktor för investerare att göra rena contrarian satsningar.

I stället är det en aktiv fond som råkar göra contrarian satsningar som kanske eller kanske inte har något att göra med verkliga strukturella blankningarna. Det är dessutom en ETF som innan den har bevisat sin förmåga att kunna skapa en överavkastning förefaller dyr. Förvaltningskostnaden ligger på 1,95 procent vilket gör det till en av de allra dyraste börshandlade fonderna på marknaden. Det är i paritet med, och i vissa fall till och med högre, än vad många traditionella aktiefonder debiterar sina kunder.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Bitcoin’s Volatility and Stablecoin’s Market Viability: What Happened in Crypto This Week?

Publicerad

den

Bullish, Bearish, or Both? Macro Mayhem Leads to Bitcoin Volatility Beyond Borders and Banks: Stablecoins Proving their Market Viability

• Bullish, Bearish, or Both? Macro Mayhem Leads to Bitcoin Volatility

• Bitcoin’s Institutional Embrace is Accelerating

• Beyond Borders and Banks: Stablecoins Proving their Market Viability

Macro Mayhem Leads to Bitcoin Volatility

Last week, Bitcoin navigated a wave of conflicting U.S. macroeconomic events. The FOMC press conference last Wednesday confirmed the Fed will sustain high interest rates at 5.25-5.5% as the challenge of achieving the inflation target persists. As shown in Figure 1, this initially triggered Bitcoin’s price to drop by 5.9% as investors sought the safety of fixed-income assets. Friday’s U.S. Jobs report reversed the negative sentiment from the FOMC meeting. The report revealed a disappointing labor market, with only 175,000 non-farm jobs added, as unemployment rose to 3.9%. This data fueled hopes for rate cuts, which bodes well for risk-on assets, which led to Bitcoin rebounding by 6.7% to ~$63,000 by week’s end.

Figure 1: Bitcoin 1 Week Price Performance (April 29, 2024 – May 6, 2024)

Source: TradingView

Looking ahead, several developments could provide tailwinds for Bitcoin. The upcoming Treasury buyback program, the first since 2002, is launching on May 29 and has several implications for the broader financial landscape. By conducting weekly bond buybacks of up to $2 billion, outstanding debt is reduced while liquidity is increased, which could allow capital to flow into riskier assets. The reduced bond supply also puts downward pressure on yields, potentially making Bitcoin more attractive.

The recent Treasury refinancing announcement also looks promising for Bitcoin. A lower target balance for the Treasury General Account (TGA) suggests the government needs to borrow less, which frees up capital. The impact could be compared to quantitative easing, instead of withdrawing liquidity from the market by selling new bonds, the Treasury effectively injects liquidity by not needing to borrow as much. This additional liquidity eventually reaches the banking system, potentially leading to easier access to credit and lower interest rates. As we have voiced throughout, this environment would benefit riskier assets like Bitcoin.

Despite the initial price drop triggered by the Fed’s hawkish stance on interest rates, Bitcoin’s resilience was evident in its subsequent rebound driven by a weakening labor market and the potential prospect of a dovish shift. As illustrated below, Bitcoin’s funding rate is now similar to when it was trading at around $29,000, which signals a healthy market adjustment, shedding excess leverage. Looking ahead, the upcoming Treasury actions will undoubtedly affect U.S. liquidity and interest rate levels, which are key to Bitcoin’s performance and will be closely monitored in the coming weeks.

Figure 2: Bitcoin’s Funding Rate

Source: Glassnode

Bitcoin’s Institutional Embrace is Accelerating

Fueled by the U.S. Bitcoin ETF launch, the institutional adoption of Bitcoin is accelerating. A staggering $175 billion is estimated to be held by ETFs, countries, and public and private companies, representing roughly 15% of the total Bitcoin supply. While miniscule compared to the U.S. launch, Hong Kong’s Bitcoin ETFs further exemplify this trend, accumulating 4.2K BTC, or nearly $270 million, within their first week of trading. This showcases the growing appetite for the asset, however the hunger for Bitcoin is not limited to Hong Kong. Ovata Capital Management’s $60 million allocation into the U.S. spot ETFs underscores this trend, which is set to continue as the May 15 deadline for 13F filings approaches, which may reveal previously undisclosed positions held by institutions.

Recent disclosures by BNY Mellon and BNP Paribas, along with Swiss funds Bellecapital International and Lugano Financial Advisors, provide further evidence of Bitcoin’s institutionalization. Moreover, according to BlackRock, the world’s largest sovereign wealth funds (SWFs), including Norway’s $1.6 trillion fund, Saudi Arabia’s Public Investment Fund, and Kuwait’s Investment Authority, are re-initiating discussions around Bitcoin. The SWF industry is valued at $11.6 trillion, therefore even a moderate allocation into the asset could see demand catapult to new levels, and provide a tipping point for broader adoption. Importantly, it is becoming more difficult to discount the asset – Bitcoin’s unique profile as both a risk-on and risk-off asset is becoming increasingly relevant given the complex macroeconomic landscape.

Further, Bitcoin’s adoption is transcending passive investment strategies. For instance, fintech giant Nubank, housing 80 million users, now offers crypto deposits and withdrawals, aiming to bridge the gap between traditional finance and crypto in Latin America. Lastly, Microstrategy, synonymous with their commitment to Bitcoin, are pushing the boundaries further by building an identity solution on the Ordinals network. This exemplifies the use of Bitcoin beyond a decentralized payment system, a notion we have echoed in the past weeks as Bitcoin continues to evolve beyond its original purpose.

Finally, the coming weeks promise further clues on the US economic trajectory and Bitcoin institutional adoption. There are eight Fed speaker events this week, and while they don’t directly address crypto, they often offer valuable insights into the current economic conditions. This, coupled with the turbulence expected during Q1 earnings season, could create volatility in equity markets, which may spill over to crypto as investors react accordingly.

Beyond Borders and Banks: Stablecoins Proving their Market Viability

After a six-year hiatus, Stripe is re-entering the crypto industry by enabling customers to accept stablecoins for online payments. Stripe was among the pioneers in integrating Bitcoin back in 2014. However, they ceased support in 2018 due to Bitcoin’s prolonged processing times and high transaction costs, which didn’t present a significant improvement over its traditional counterpart. Since then, the industry has undergone a major transformation, with the emergence of numerous smart-contract platforms and scaling efforts, enhancing the potential of crypto’s infrastructure to offer a superior user experience.

For instance, Stripe’s co-founder showcased a $100 USDC payment using Solana at the company’s annual conference. The demo corroborated how the payment was processed in less than a second instead of days while incurring $0.0037 in network fees, a cost reduction of almost 800-fold compared to a credit card. This is a testament to the advancements achieved by the latest generation of platforms, such as Solana, which addressed some of the drawbacks, like high transaction costs and lengthy processing times, while demonstrating their efficacy for use cases requiring a high volume of interactions, such as payments.

To that end, Stripe will begin supporting USDC payments through Ethereum, Solana, and Polygon. This integration marks a significant milestone, given Stripe’s substantial 35% market share in the payments industry. However, it’s even more crucial as users can seamlessly leverage the efficiencies of crypto’s infrastructure, ensuring reduced transaction costs and notably swifter processing times while remaining unaware of the use of blockchain technology in the backend. This mirrors how users are often unaware of the payment infrastructure their preferred fintech apps utilize. At 21Shares, we firmly believe that this kind of seamless integration is imperative for the widespread adoption of crypto.

That said, while Tether leads by market capitalization with $110 billion compared to USDC’s $33 billion, USDC actually dominates in terms of usage when looking at transaction volume. According to Visa’s latest on-chain analytical dashboard aiming to dissect the growth of the stablecoin sector, USDC is now responsible for more than 70% of all stablecoin payments, as illustrated below. As we’ve emphasized for years, exemplified by our own work on Dune, on-chain analytics represents the future of capital markets. It offers unparalleled transparency and real-time data access, unlike traditional industries reliant on periodic disclosures of quarterly financials. Therefore, Visa’s active engagement in on-chain analytics marks a watershed moment, reaffirming our long-held belief that this is the path forward.

Figure 3: Stablecoins Monthly Transaction Volume

Source: Alluvium X Visa

Despite USDC’s widespread adoption, Tether has achieved remarkable financial success in Q1. The company raked in a staggering $4.52B in profits by strategically deploying user deposits into U.S. treasury and repurchase agreements. The exposure to debt, coupled with rising Bitcoin and Gold prices, has proven to be a lucrative formula. As a result, Tether’s net profit now eclipses that of financial giants like Citibank, Goldman Sachs, and Morgan Stanley, highlighting the burgeoning business potential of the fiat-backed stablecoin model.

Further, characterized by its disintermediated structure and emphasis on user experience, stablecoins have proven themselves as a viable alternative within the financial landscape. They are arguably one of crypto’s most compelling use cases right now. Its significance becomes even more apparent in regions facing economic instability, where users turn to stablecoins as a swift means to access the U.S. dollar, safeguarding themselves against currency devaluation. Turkey serves as a notable case study, stablecoin transactions account for a remarkable 4% of the nation’s GDP, the highest proportion globally, at a time when the Turkish Lira lost more than 75% of its value against the U.S. dollar over the last 5 years.

Finally, Tether is intensifying its efforts by launching USDT on the TON blockchain, which is closely linked to Telegram. Despite TON’s recent rise in popularity with approximately 1.74M users, it aims to tap into Telegram’s vast 900M user base through its deep integration. This move could significantly expand the market for stablecoins, currently serving around 25M users. Moreover, this integration is a pivotal step in simplifying crypto usage, concealing its complexities, and paving the way for mass adoption.

This Week’s Calendar

Source: Forex Factory, 21Shares

Research Newsletter

Each week the 21Shares Research team will publish our data-driven insights into the crypto asset world through this newsletter. Please direct any comments, questions, and words of feedback to research@21shares.com

Disclaimer

The information provided does not constitute a prospectus or other offering material and does not contain or constitute an offer to sell or a solicitation of any offer to buy securities in any jurisdiction. Some of the information published herein may contain forward-looking statements. Readers are cautioned that any such forward-looking statements are not guarantees of future performance and involve risks and uncertainties and that actual results may differ materially from those in the forward-looking statements as a result of various factors. The information contained herein may not be considered as economic, legal, tax or other advice and users are cautioned to base investment decisions or other decisions solely on the content hereof.

Fortsätt läsa

Nyheter

Endast en tredjedel av brittiska privatinvesterare har hört talas om ansvarsfulla investeringar eller ESG

Publicerad

den

AXA IM Select-undersökning visar att endast 33 % har hört talas om "ansvarsfulla investeringar" och bara 32 % om "ESG"
  • AXA IM Select-undersökning visar att endast 33 % har hört talas om ”ansvarsfulla investeringar” och bara 32 % om ”ESG”
  • Fler investerare (46 %) hade hört talas om ”hållbara” eller ”etiska” investeringar (43 %)
  • High-Net-Worth-investerare har med största sannolikhet hört talas om nyckelord som ”ESG” (58 %)
  • AXA IM kräver att fler åtgärder vidtas för att utbilda investerare och förbättra finansiell kompetens för att hjälpa till att hantera förvirring och kunskapsluckor

Endast en tredjedel av de brittiska investerarna har hört termen ”ansvarsfulla investeringar” eller ”ESG”, enligt forskning från AXA IM Select.

I resultat som avslöjar en stor medvetenhetsklyfta i Storbritannien, hade bara 33 % av de tillfrågade i undersökningen av 840 investerare hört talas om ansvarsfulla investeringar, och endast 32 % av ESG.

Medan ett större antal respondenter var medvetna om ”hållbara investeringar” (46 %) och ”etiska investeringar” (43 %), hade mindre än en femtedel (18 %) hört talas om ”effektinvesteringar”.

Ålder och kön visade sig ha liten betydelse för investerarnas medvetenhet om termer som ESG och ansvarsfulla investeringar, även om äldre investerare var mer benägna att vara bekanta med ”etiska investeringar” och ”gröna investeringar”.

Investerare med större portföljer var den grupp som befanns ha störst medvetenhet om nyckelbegrepp. Nästan två tredjedelar (63 %) av High-Net-Worth-investerarna i undersökningen hade hört talas om ”hållbara investeringar” medan 59 % hade hört talas om ”etiska investeringar” och 58 % ”ESG”.

Bertrand Penverne, Global Head of ESG på AXA IM Select, säger att forskningen avslöjar det avgörande behovet av utbildning för att driva på den hållbara övergången och säkerställa att investerare helt kan anpassa sina portföljer med sina värderingar och mål.

”I denna tid är det lätt att anta att vardagliga branschtermer som ansvarsfulla investeringar och ESG är allmänt kända och förstådda av de flesta investerare, men forskningen visar att det är långt ifrån fallet”, säger Penverne.

”I en tid då det aldrig har funnits ett mer pressande behov av att kanalisera kapital till de investeringar som vill göra en positiv skillnad för världen, är det ett stort bekymmer att de flesta investerare inte ens är medvetna om vilka typer av fonder som gör detta.

”AXA Group började nyligen erbjuda utbildning om utmaningarna med klimatförändringar till sina enskilda aktieägare, genom AXA Climate School, som ett sätt att utbilda så många människor som möjligt om de miljöhot som vi alla står inför. Och på branschnivå går organisationer som Pensions for Purpose, där AXA IM är medlem, långt för att överbrygga kunskapsluckor inom området ESG, hållbarhet och påverkan. Dessutom stödjer AXA IM-team underliggande investerare genom RI-utbildningsprogram.

”Men det är uppenbart att vi som bransch har mycket mer att göra för att öka medvetenheten och förståelsen för de olika investeringstermerna för RI mer allmänt om vi ska förbättra finansiell kunskap och påskynda övergången till en koldioxidsnål, dygdig värld.”

Fortsätt läsa

Nyheter

C3AE ETF spårar det kinesiska A 300 Swap indexet

Publicerad

den

Invesco S&P China A 300 Swap UCITS ETF Acc (C3AE ETF) med ISIN IE000K9Z3SF5, försöker följa S&P China A 300-indexet. S&P China A 300-indexet följer de 300 största och mest likvida kinesiska A-aktierna, denominerade i Renminbi ("RMB") och noterade på börserna i Shenzhen och/eller Shanghai.

Invesco S&P China A 300 Swap UCITS ETF Acc (C3AE ETF) med ISIN IE000K9Z3SF5, försöker följa S&P China A 300-indexet. S&P China A 300-indexet följer de 300 största och mest likvida kinesiska A-aktierna, denominerade i Renminbi (”RMB”) och noterade på börserna i Shenzhen och/eller Shanghai.

Den börshandlade fondens TER (total cost ratio) uppgår till 0,35 % p.a. Invesco S&P China A 300 Swap UCITS ETF Acc är den enda ETF som följer S&P China A 300-index. Denna ETF replikerar resultatet för det underliggande indexet syntetiskt med en swap. Utdelningarna i ETFen ackumuleras och återinvesteras.

Invesco S&P China A 300 Swap UCITS ETF Acc är en mycket liten ETF med tillgångar på 12 miljoner euro under förvaltning. Denna ETF lanserades den 5 maj 2022 och har sin hemvist i Irland.

Översikt

Invesco S&P China A 300 Swap UCITS ETF Acc syftar till att tillhandahålla den totala nettoavkastningen för S&P China A 300 Index (”referensindexet”), minus avgifternas inverkan.

Referensindexet är utformat för att mäta utvecklingen för de 300 största och mest likvida aktierna, mätt som totalt börsvärde, på den kinesiska A-aktiemarknaden, samtidigt som det representerar sektorbalansen på den breda marknaden, beroende på likviditet och vinst per aktie. (“EPS”) skärmar. Referensindexet balanseras om halvårsvis.

Fonden strävar efter att uppnå sitt mål genom att inneha en korg av aktier, som vanligtvis levererar det mesta av fondens avkastning men som vanligtvis inte skulle vara densamma som i referensindexet. Fonden kommer också att använda ofinansierade swappar, som är kontrakt där en eller flera godkända motparter går med på att utbyta med fonden eventuella skillnader mellan avkastningen på referensindex och korgen med aktier. Syftet är att uppnå en närmare och mer konsekvent prestation i förhållande till referensindex än vad som generellt skulle vara möjligt genom enbart fysisk replikering.

Obs: Swapavgiften är det belopp som fonden betalar till swapmotparten. Om detta värde är negativt representerar detta ett belopp som betalas av swapmotparten till fonden utöver referensavkastningen (dvs. en positiv överavkastning som fonden erhållit).

Denna ETF hanteras passivt.

En investering i denna fond är ett förvärv av andelar i en passivt förvaltad indexföljande fond snarare än i de underliggande tillgångarna som ägs av fonden.

Handla C3AE ETF

Invesco S&P China A 300 Swap UCITS ETF Acc (C3AE ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
gettexEURC3AE
Borsa ItalianaEURC300
London Stock ExchangeGBXCA3S
London Stock ExchangeUSDC300
SIX Swiss ExchangeUSDC300
XETRAEURC3AE

Största innehav

NamnISINVikt %
MOUTAI ORD ACNE0000018R86,2%
MERCHANTS BANK ORD ACNE000001B332,7%
AMPEREX TECH ORD ACNE1000036622,5%
CN PING AN ORD ACNE000001R842,5%
MIDEA GROUP ORD ACNE100001QQ51,9%
YANGTZE POWER ORD ACNE000001G871,7%
IND BANK ORD ACNE000001QZ71,7%
WULIANGYE ORD ACNE000000VQ81,6%
AGRI BANK OF CN ORD ACNE100000RJ01,5%
CITIC ORD ACNE000001DB61,2%

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Populära