Följ oss

Nyheter

Du kommer sannolikt investera i Facebook (även fast du inte vill…)

Publicerad

den

Du kommer sannolikt investera i Facebook (även fast du inte vill...)

Du kommer sannolikt investera i Facebook (även fast du inte vill…). Facebooks börsintroduktion blir en notering på 16 miljarder dollar, motsvarande 115 miljarder kronor. Detta är den största börsintroduktionen av ett teknikbolag någonsin. Att denna notering kommer att få en stor effekt på aktiemarknaden och den amerikanska aktiemarknaden i synnerhet förvånar få. I och med Facebooks höga värdering kommer bolaget inom kort att läggas till i ett flertal olika aktieindex. Detta betyder att du som investerar i en teknologifond, globalfond, nordamerikafond eller i ”soffliggarfonden/7-AP fonden” med en stor sannolikhet kommer att äga en del av Facebook, vare sig du vill eller inte.

Frågan som många ställer sig är när kommer Facebook att läggas till i olika index? För ett bra svar på detta, se nedan video. I denna video diskuteras hur index från MSCI, S&P och Russell kommer att påverkas av Facebook noteringen.

 Vill du få exponering mot Facebook via ETF:er gäller detta:

  • Snabbast. Global X Social Media ETF (ticker SOCL). Underliggande index Solactive Social Media Index. Kommer att investera i Facebook redan efter fem handelsdagar, 25 maj 2012.
  • PowerShares QQQ (ticker QQQ). Underliggande index Nasdaq-100 Index. Justeringar publiceras i början av december. Detta innebär att Facebook tidigast kommer att läggas till i slutet av december 2012.
  • First Trust IPOX 100 Index Fund (ticker FPX). Underliggande index IPOX-100 U.S. Index. Justeringar publiceras kvartalsvis. Informationen är lite oklar om detta kan ske tidigare. Information kring detta kommer därmed att publiceras i slutet av juni 2012.

 Tidigare inlägg gällande Facebook

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.