Följ oss

Nyheter

21Shares lanserar ny investeringsprodukt inriktad på Metaverse

Publicerad

den

Metaverse, idén om en uppslukande version av internet som kombinerar teknologier som virtuell verklighet och NFT, har blivit ett av de hetaste ämnena inom krypto- och blockkedjeindustrin de senaste månaderna. Citibank släppte nyligen en rapport som uppskattar den totala adresserbara marknaden inriktad på Metaverse mellan 8-13 biljoner dollar år 2030.

Metaverse, idén om en uppslukande version av internet som kombinerar teknologier som virtuell verklighet och NFT, har blivit ett av de hetaste ämnena inom krypto- och blockkedjeindustrin de senaste månaderna. Citibank släppte nyligen en rapport som uppskattar den totala adresserbara marknaden inriktad på Metaverse mellan 8-13 biljoner dollar år 2030.

De direkta möjligheterna för framtidsinriktade investerare att få exponering mot denna växande industri har dock varit begränsade.

Nu vill en av de äldsta leverantörerna av börshandlade produkter (ETP) inom krypto fylla det gapet. 21Shares, en Schweizbaserad ETP-emittent som lanserar företagets trettionde produkt, en ETP med en enda tillgång baserad på SAND, den ursprungliga symbolen för metaverseprojektet The Sandbox.

The Sandbox är en virtuell värld som liknar ett blockchain-baserat Second Life där användare kan interagera med företag och varandra. Det har registrerat partners i snabb följd, som Adidas, Care Bears och Snoop Dogg.

Snyder säger att detta erbjudande kommer som svar på växande kundefterfrågan på möjligheter att expandera bortom de mer vanliga och större tillgångarna som Bitcoin och Ethereum, samt hennes övertygelse om att branschen har nått en viktig vändpunkt i sin utveckling .

”Konversationen har verkligen flyttats från, Kommer bitcoin att finnas om tre år?, Hur kommer kryptoekosystemet att se ut om tre år? Och det betyder att de typer av diskussioner vi har med institutionella kunder är mycket mer sofistikerade … och metaverse är en av de saker där du börjar se verkliga teman dyka upp i krypto”, säger Snyder.

SAND är bäst presterande bland blue chip metaverse tokens under de senaste sex månaderna, vilket ger 328 procents avkastning till investerare. SAND har emellertid underpresterat konkurrenter som Decentraland (MANA), Axie Infinity (AXS) och Enjin (ENJ) i år som en del av en nedåtgående trend som startade i december förra året och som påverkade hela branschen. Denna nedgång sammanfaller också med ett fallande sökintresse för metaversen i allmänhet, vilket tyder på att den stora hypecykeln som startade när Facebook bytte namn till Meta i oktober förra året kan ha en paus. Snyder satsar dock på att den här nedgången kommer att bli en outlier i den större metavershistorien.

Sandbox är inte 21Shares första metaverse-produkt. Företaget lanserade en produkt fokuserad på MANA i februari i år, som för närvarande har lite över en miljon USD AUM. Detta skulle sätta den till ungefär 50 gånger lägre än Grayscale Decentraland Trust, en sluten fond som erbjuds av Grayscale, som endast är tillgänglig för ackrediterade investerare och institutioner i USA och som har varit tillgänglig sedan februari 2021.

Omvänt handlades 21Shares-produkter fritt på flera europeiska börser, men de är i stort sett otillgängliga för amerikanska investerare tills Securities and Exchange Commission börjar godkänna spotcrypto-ETFer. Hittills har regulatorn bara godkänt en handfull bitcoin-termins-ETFer.

Handla SAND ETP

21Shares The Sandbox ETP handlas i dag på Euronext och BX Swiss. På Euronext är kortnamnet ASAND, medan det på BX Swiss är SAND.

Euronext är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.