Följ oss

Nyheter

Därför misslyckas de flesta daytraders

Publicerad

den

Därför misslyckas de flesta daytraders

Därför misslyckas de flesta daytraders Kanske har Du hört siffrorna förut? Nio av tio som bestämmer sig för att bli en daytrader och leva på sina aktieaffärer misslyckas. Varför gör de det? En av de främsta orsakerna är att de saknar de verktyg som behövs. Nu talar vi inte om en dator, rätt mäklare eller för litet kapital. Detta saker är självklart viktiga, men även om Du har den bästa datorn, den bästa mäklaren eller ett par miljoner att handla för så är det ingen garanti för att Du verkligen kommer att tjäna pengar på börsen. Den goda nyheten är att det verktyg som Du behöver är tillgängligt för alla.

Låt oss förenkla det hela. Anta att du skall anlita en hantverkare för att bygga om Ditt hus. Han kommer till Dig utan utbildning, utan verktyg, utan ritningar och bär dessutom en ögonbindel. Anlitar Du honom? Knappast. Han har inga de verktyg eller förutsättningar som krävs för att kunna göra jobbet. Han skulle garanterat misslyckas och Du skulle vara en idiot som anställde honom.

Ändå är detta vad vi ser dagligen på aktiemarknaden. Vi ser hur folk uppträder som den byggare vi använde i exemplet ovan och vi ser hur de räknar med att de kommer att lyckas tjäna pengar utan rätt verktyg. Vilka är då de verktyg som behövs för att lyckas på aktiemarknaden? I Det verktygsbälte som behövs för att lyckas på aktiemarknaden behövs bland annat utbildning, erfarenhet, diagram, vision, och riskhanteringssystem. Låt oss titta på var och en av dessa verktyg.

Utbildning

Oavsett karriär så är en av de viktigaste förutsättningarna för att lyckas kunskap. Att lära sig att bygga ett hus är inte något som sker över en natt. Samma princip gäller för aktiehandel. Du kan inte bara hoppa in på marknaden och räknar med att veta allt. Du behöver utbildning för att få den kunskapen, såvitt bli en framgångsrik och konsekvent aktör. Ett sätt att öka kunskapen är att läsa.

Erfarenhet

Nu har Du kunskap och utbildning, Du kan saker – i alla fall i teorin. Teoretisk kunskap är ett steg i rätt riktning, men Du vet fortfarande inte hur Du skall använda Din kunskap i verkligheten. En läkare går i skolan i flera år för att få den utbildning som krävs, men de får inte börja med avancerad hjärnkirurgi det första de gör utan de börjar med att lära sig på plats. På aktiemarknaden skulle detta kunna jämföras med ”pappershandel”. Det är ärligt talat vare sig roligt eller glamoröst, men det hjälper till att spara pengar och att lära vem som helst att undvika de mest grundläggande misstagen. Att praktisera dina kunskaper på marknaden utan risk att förlora pengar är avgörande för din långsiktiga framgång.

Diagram och aktiegrafer

Har du någonsin sett en dokumentär eller film när det gäller de finansiella marknaderna? Om så är fallet uppmärksammade Du antagligen de många datorskärmarna i bakgrunden. Du kommer att behöva lära Dig tolka tekniska diagram. Att de stora pengarna på Wall Street använder diagram och aktiegrafer, berättar allt jag behöver veta om deras betydelse för att lyckas. Varför använder de stora pengarna på Wall Street diagram och aktiegrafer? De tillåter dig ett sätt att bilda handelsplaner kring vad du tror en aktie kommer att göra. För att framgångsrikt handla en aktie, option, valuta, råvaror, etc., måste du kunna bilda en handelsplan. Diagram bidra till att forma handelsplaner genom att hjälpa oss som handlare att identifiera mönster och alla typer av trender priset kan ha drabbats. Du måste bli bekväm med diagram innan riskera något kapital.

Visioner

Precis som du aldrig skulle låta någon bygga ett hus eller utföra hjärnkirurgi på dig med en ögonbindel ska du aldrig handla med en ögonbindel. Vad menar jag med det? Tja du behöver för att kunna se vad som händer på marknaden, det är där användningen av orderdjupet kommer in. Med orderdjupet kommer du att kunna se de order släpps ut på marknaden innan de inträffar. Detta ger dig det där lilla extra och vision på marknaden. Jag är förvånad över hur många människor där ute som handlar utan detta avgörande verktyg som ska finnas i alla traders verktygsbälte.

Risk Management System

Oavsett vad vissa experter hävdar så kan ingen tjäna pengar på börsen varje dag i varje affär. På grund av detta måste vi kunna hantera risker. Detta är det överlägset viktigaste verktyget att alla traders måste ha. Visst det går att tjäna pengar en stor del av tiden, men det stora testet kommer när det gäller att behålla dessa vinster. Du måste ha en plan och system på plats för att kontrollera dina affärer och hantera risk. Det sista du vill ha (och det tyvärr händer hela tiden) är att låta en förlustaffär att förvandlas till en katastrof och förstöra värdet på Din depå.

Avslutande tankar

Som jag sade i introduktionen, dessa verktyg är tillgängliga för alla. Några av dem är till och med gratis, du måste bara vara villig att sätta i tid och ansträngning att använda och behärska dem. Börja med din utbildning, lär dig marknaden, och sedan lära dig att tillämpa denna utbildning genom användning av pappershandel med diagram och orderdjupet. Slutligen kommer jag sluta med detta eftersom det är det viktigaste. Om du inte är fokuserad på riskhantering och genomförandet av dessa system, kommer du inte som en trader … detta är ett faktum.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.