Följ oss

Nyheter

En knapptryckning till bättre aktieaffärer

Publicerad

den

Vikingen gör det möjligt för alla att dra nytta av möjligheterna på aktiemarknaden. Vikingen är ett börsprogram för dig som vill göra bättre börsaffärer.

Vikingen gör det möjligt för alla att dra nytta av möjligheterna på aktiemarknaden. Vikingen är ett börsprogram för dig som vill göra bättre börsaffärer.

Köp- och säljsignaler hämtas från betrodda handelssystem som har utvecklats och testats under många år. Dessutom paketerar Vikingen kunskap och marknadsinformation på ett attraktivt och informativt sätt. Detta för att göra det enkelt och spännande att få information från aktiemarknaden och göra din egen handel och investeringsbeslut lättare. Långsiktig satsning på aktiemarknaden har varit det bästa sättet för att öka nettoförmögenheten. Vikingen möjliggör för en bred publik att dra nytta av dessa möjligheter från aktiemarknaderna runt om i världen.

Historia

Det första steget mot den nuvarande versionen av trendanalysprogrammet kan spåras tillbaka till 1986, då programvaran Vikingen släpptes från Delphi Economics. Till en början kördes utskrivna kurslistor från Stockholms fondbörs med motorcykel till Uppsala, där det manuellt knappades in börskurser. Kunderna kunde via 2400 Bauds modem hämta hem börskurserna. Detta var innan Internet var allmänt tillgängligt.

Vikingen låter användarna analysera aktiemarknader, aktier, fonder mm. genom fundamental och teknisk analys. Vikingen lanserades först för PC med operativsystemet DOS, därefter utvecklades det för Windows 3.11 och även för Apple MAC datorer. Under 2000-talet har Vikingen fortsatt att utvecklats för nya moderna plattformar som Windows 7, 8,10, 11 och MAC OS. (Alla MAC-OS men ej M2 processorn, då går det att köra med tilläggsprogrammet Crossover som kostar 74 dollar)

Konkurrenter har kommit och gått och är nu ett av de få analysprogram som överlevt. Från att börjat med 400 aktier hanterar programmet idag cirka 200 000 objekt. Programmet passar främst till dem som har pengar över, har god ekonomisk kännedom, kan börsen och är road av diagram och teknisk analys. Vikingen måste köras på en dator. Många köper programmet för att det har gått dåligt på börsen och vill att ska gå bättre.

Det låter användare screena marknaden för intressanta aktier och handelssignaler med fördefinierade kriterier. Dessutom har användarna frihet att överblicka marknaden. Majoriteten av börsmäklare och investerare har, för det mesta, svårt att hantera ett avancerat verktyg. Dock behöver de slutresultatet som kan uppnås med ett sådant verktyg.

Funktioner

Huvudfunktionen är köp- och säljsignaler för aktiemarknaden som presenteras tydligt i diagram och listor.

Vikingen är byggd kring väl testade börssignaler som historiskt genererat en bra avkastning.
Användaren är dock fortfarande själv ansvarig och kommer att göra sina egna val om handel eller försäljning på marknaden. Köp- och säljsignaler presenteras på ett användarvänligt och tilltalande sätt. För att göra en komplex process enkel.

Vikingen ger sina användare ett verktyg som hjälper dem att göra beslut om handel för aktiemarknaden, oavsett var användaren är vid den tidpunkten. Allt presenteras på ett visuellt tilltalande sätt.

Signaler

Vikingen erbjuder signaler från de största nordiska aktierna i olika prisvärda paket. Dessa paket kan kompletteras det med aktier från NASDAQ, NYSE, fonder, ETF:er, derivat, Danmark, Norge, Finland, Island.

Tack vare utförliga tester och kunskap om hur inbyggda handelssystem fungerar, kan användare kunna välja de aktier som har störst potential för lönsam handel på signaler med hanterad risknivå.

Vad är det som gör Vikingen unikt?

Framförallt är det kombinationen av beprövade goda signaler presenterat på ett enkelt och snyggt sätt.

Goda signaler

Aktivt handlande med 15 aktier under 2 års tid genom att använda främst modellen BEST i Vikingen för köp och vecko-trendbrott för sälj, gav rejält mycket bättre resultat än vad svenska börsen kunde ge i genomsnitt dec 2019 – nov 2021.

Det går inte att lova att det blir samma goda resultat i framtiden, men metoden fungerar fortfarande.

Kursdata från Norden och USA

Vikingen erbjuder signaler från några av världens börser. Det går att komplettera med ETF:er, fonder, optioner, fundamentaldata, NGM, certifikat, krypto.

Lokala språk och engelska

Vårt mål är att applikationerna ska finnas på varje lands språk. Nu finns Vikingen på svenska, danska, norska, engelska.

Vikingens smarta filter ger dig förslag dagligen förslag på de bästa aktierna just nu

Testa Vikingen till halva priset!! Fungerar på PC och MAC:ar.
(Alla MAC-OS fungerar men ej M2 processorn, då går det att köra med tilläggsprogrammet Crossover som kostar 74 dollar.)

Beställ på Vikingen.se och uppge rabattkoden ”Sentinel”. Gäller 2 veckor. Passa på nu.

Vikingen Börs för 185 kr per månad eller 1 850 kroner för ett år. Det är fem kronor om dagen för att slippa se börsen rusa utan att du är med på tåget.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

SXRY ETF följer de 40 största aktierna i Italien

Publicerad

den

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) investerar i aktier med fokus på Italien. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) investerar i aktier med fokus på Italien. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,33 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) har tillgångar på 144 miljoner euro under förvaltning. SXRY ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Varför SXRY?

Exponering mot brett diversifierade italienska företag

Direktinvestering i 40 italienska företag

Exponering för enskilda länder och stora företag med börsvärde

Investeringsmål

Fonden strävar efter att följa resultatet för ett index som består av 40 av de största och mest likvida italienska företagen

Investeringsstrategi

FTSE MIB-index följer de 40 största italienska företagen.

Handla SXRY ETF

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Amsterdam och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXCMB1
gettexEURSXRY
Stuttgart Stock ExchangeEURSXRY
Borsa ItalianaEURCSMIB
Euronext AmsterdamEURCMIB
London Stock ExchangeEURCMIB
SIX Swiss ExchangeEURCSMIB
XETRAEURSXRY

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
ENELENELUtilities11.24IT0003128367EUR
ISPINTESA SANPAOLOFinancials7.98IT0000072618EUR
ENIENIEnergy7.86IT0003132476EUR
STLASTELLANTIS NVConsumer Discretionary7.09NL00150001Q9EUR
RACEFERRARI NVConsumer Discretionary6.78NL0011585146EUR
STMSTMICROELECTRONICS NVInformation Technology6.10NL0000226223EUR
GASSICURAZIONI GENERALIFinancials5.64IT0000062072EUR
UCGUNICREDITFinancials5.29IT0005239360EUR
ATLATLANTIAIndustrials3.36IT0003506190EUR
CNHICNH INDUSTRIAL NVIndustrials3.16NL0010545661EUR

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

HANetf om AIs inverkan på råvaror

Publicerad

den

HANetfs analyschef Tom Bailey diskuterar effekten av AIs inverkan på råvaror med Proactives Stephen Gunnion. Han noterade att sedan 2023 har AI avsevärt påverkat marknadsinvesteringar, särskilt genom stora teknikföretag som Microsoft.

HANetfs analyschef Tom Bailey diskuterar effekten av AIs inverkan på råvaror med Proactives Stephen Gunnion. Han noterade att sedan 2023 har AI avsevärt påverkat marknadsinvesteringar, särskilt genom stora teknikföretag som Microsoft.

Bailey betonade att AIs ökande energibehov, särskilt för AI-datacenter, nödvändiggör en övergång till mer robusta kraftgenereringsmetoder, inklusive kärnenergi. Han påpekade att kärnenergi ses som en hållbar lösning på grund av dess låga koldioxidutsläpp.

Bailey diskuterade den växande efterfrågan på råvaror som uran och koppar. Han förklarade att AI-datacenter och den bredare energiomställningen, inklusive elfordon och förnybar energi, driver denna efterfrågan.

HANetf har utvecklat ETFer fokuserade på uran- och koppargruvarbetare, genom vilka investerare kan utnyttja dessa trender. Den bredare Sprott Uranium Miners UCITS ETF, som lanserades för två år sedan, inkluderar stora och mindre aktörer, medan en nyare Sprott Junior Uranium Miners UCITS ETF fokuserar på mindre företag.

Dessutom har Copper Miners ESG ETF, som betonar ren kopparbrytning och inkluderar ett ESG-screeningselement, presterat bra.

Bailey avslutade med att notera de starka resultaten för dessa ETFer, med Copper Miners ESG ETF upp 35 % hittills i år och den breda Uranium Miners ETF upp 15 %. Han uttryckte optimism om den pågående råvarans supercykel som drivs av olika faktorer, inklusive energiomställningen och industripolitiska förändringar.

Fortsätt läsa

Nyheter

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP spårar priset på ICP

Publicerad

den

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en börshandlad produkt som spårar priset på ICP, den inhemska token som används för att driva Internet Computers ekosystem.

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en börshandlad produkt som spårar priset på ICP, den inhemska token som används för att driva Internet Computers ekosystem.

Internet Computer är ett blockchain-projekt som syftar till att skapa en decentraliserad och skalbar internetinfrastruktur genom att låta smarta kontrakt köras direkt på dess nätverk, vilket eliminerar behovet av traditionella serverbaserade arkitekturer. Det strävar efter att möjliggöra ett nytt paradigm för webbutveckling, där applikationer lagras på blockkedjan, vilket ger större säkerhet, effektivitet och tillgänglighet.

Produktdetaljer

EmittentValour Inc.
NamnValour Internet Computer (ICP) SEK
ISINCH1213604510
Valoren121360451
BasvalutaSEK
Underliggande tillgångINTERNET COMPUTER (ICP/USD)
FörfallodagOpen-ended
Förvaltningsavgift1,9 %

Handla Valour Internet Computer (ICP) SEK

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en europeisk börshandlad produkt som handlas på bland annat Nordic Growth Market.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETP genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsKortnamnValuta
Nordic Growth MarketVALOUR INTERNET COMPUTER (ICP) SEKSEK

Fortsätt läsa

Populära