Följ oss

Nyheter

Cybersäkerhet en sektor med stora möjligheter

Publicerad

den

Cybersäkerhet en sektor med stora möjligheter Cyberattacker mot myndigheter och företag är mer eller mindre ständigt förekommande i nyhetsflödena. Vi kommer till exempel

Cybersäkerhet en sektor med stora möjligheter Cyberattacker mot myndigheter och företag är mer eller mindre ständigt förekommande i nyhetsflödena. Vi kommer till exempel ihåg den uppmärksammade cyberattacken mot Sony Pictures Entertainment förra året som underströk den typ av mycket fruktade datoriserade hot som finns. Förutom stora ekonomiska förluster så har cyberattacker har förmågan att störa de finansiella marknaderna, invadera affärsvillkor, och stänga av eller manipulera energiinfrastruktur, vapen försvarssystem, medicinsk utrustning, och transportsystem. Som ett resultat har försvar mot cyberattacker blivit en mycket stor affär.

Att hitta de företag som kommer att vara vinnare i den snabbrörliga it-säkerhetssektorn är som att leta efter en nål i en höstack, men det finns en börshandlad fond som gör jobbet åt placerarna, PureFunds ISE Cyber Security ETF (NYSEArca: HACK) som vi skrev om första gången i december 2014. HACK omfattar en korg om trettio globala företag fokus på mjukvarusystem och andra lösningar som försvarar mot cyberattacker.

Den 21 april bröt HACK över $ 30 per aktie och är nu bland de mest framgångsrika sektor ETF i år. Diagrammet nedan visar hur HACK har överträffat både SPDR S & P 500 ETF (NYSEArca: SPY) och Nasdaq-100 (NasdaqGM: QQQ) med en kursuppgång på mer än 13% under de senaste fyra månaderna.

Bland HACKs topp 10 innehav finns Infoblox (NYSE: BLOX), KEYW Holding Corp (NasdaqGS: KEYW), Proofpoint (NasdaqGM: PFPT), och FireEye (NasdaqGS: FEYE). Dessa företag erbjuder cyber säkerhetslösningar inklusive hårdvara, mjukvara och tjänster.

HACK replikerar utvecklingen av ISE Cyber Security Index och ombalanseras halvårsvis. Indexet använder en modifierad lika viktningsmetod som innebär att ingen enskild aktie står för mer än 20 procent av vikten i indexet. Dessutom gör den kumulativa vikten av alla komponenter med en individuell vikt av 5 procent eller mer inte i den sammanlagda står för mer än 50 % av vikten av indexet.

Amerikanska företag står för nästan 70 procent av vikten i HACK, medan Israel och Nederländerna står för 13 respektive 5 procent.
När världen blir allt mer sammankopplade och beroende av datoriserade nät, kommer sannolikt att öka frekvensen och omfattningen av cyberattacker. HACK är här för att stanna.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.