Följ oss

Nyheter

Banco de Mexicos chef till toppjobb

Publicerad

den

Banco de Mexicos chef till toppjobb

Under flera veckor har det ryktats att Agustin Carstens, chef för Banco de Mexico, varit en av de ledande kandidaterna till att leda Bank for International Settlements, och Reuters rapporterar nu att det är en färdig uppgörelse för juli 2017 och att Banco de Mexicos chef får toppjobbet på BIS.

Carstens tidigare nästan landat toppjobbet på IMF, men slogs i sista stunden ut av Christine Lagarde.

Hans nya jobb kommer med en stor löneuppgradering – nästan $ 750K per år jämfört med ca $ 150K som han hade i lön för att leda den mexikanska centralbanken.

iShares MSCI Mexico Capped (NYSEArca: EWW)

EWW ETF har som mål att replikera investeringsresultat från MSCI Mexico Invest Market Index (IMI) 25/50. Den börshandlade fonden kommer alltid att investera minst 80 procent av sina tillgångar i värdepapper i dess underliggande index och i depåbevis som representerar värdepapper i dess underliggande index. MSCI Mexico Invest Market Index (IMI) 25/50 är ett free float-justerat marknadsvärdesviktat index med en skyddande metod som tillämpas för att emittenten vikter så att ingen enskild aktie kan ha en vikt som överstiger 25% av det underliggande indexet, och alla emittenter med vikt på över fem (5) begränsas så att de inte kan ha en kumulativt vikt som överstiger 50 procent av portföljvärdet.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.