Följ oss

Nyheter

Mexiko vinnare när Trump backar om finansieringen av muren

Publicerad

den

Mexiko vinnare när Trump backar om finansieringen av muren

Börshandlade fonder med fokus på Mexiko steg efter rapporter visade att den amerikanska presidenten Donald Trump skulle kunna backa ner från hans initiala efterfrågan på $ 5 miljarder för att finansiera en föreslagen gränsen mellan USA och Mexiko för att undvika en statlig avstängning. Mexiko vinnare när Trump backar om finansieringen av muren.

”Vi har andra sätt att vi kan få till den 5 miljarder dollar att vi ska arbeta med kongressen,” sade Vita husets presssekreterare Sarah Huckabee Sanders.

”Vi kommer att arbeta med kongressen om de kommer att se till att vi får en proposition som inte bara ger finansiering för muren, men det finns en del lagstiftning som har drivits runt att demokraterna faktiskt röstade 26-5 av utskottet som ger ungefär 26 dollar miljarder för gränssäkerhet inklusive 1,6 miljarder dollar för muren ”, sa hon. ”Det är något som vi skulle kunna stödja så länge vi kan koppla det med andra finansieringsresurser.”

Mexikanska aktier steg

IShares MSCI Mexico Capped ETF (NYSEArca: EWW) ökade med 1,84 procent, medan Direxion Daily MSCI Mexico Bull 3X ShsETF (NYSEArca: MEXX) ökade med 4,21 procent.

Gränsvägsfinansiering har varit ett ämne av tvivel nyligen efter att gränssituationen mellan USA och Mexiko eskalerades, eftersom antalet invandrare som gick in i Mexiko från Centralamerika multiplicerades exponentiellt medan de försökte söka asyl inom USA Antalet asylsökande uppgår juridiskt överstiger antalet av tjänstemän som kan behandla förfrågningarna, vilket orsakar en situation i Mexiko, där landet skulle kunna överskridas av överfulla invandrarläger och skydd.

Förändringen i ståndpunkten kommer som president Trump, betraktad som en obekväm förhandlare, berättade demokratiska ledare förra veckan att han är villig att riskera en statlig avstängning i ett försök att säkra gränsen.

Elddop för Mexikos president

Andrés Manuel López Obrador svärs nyligen som Mexiko 58: e president, som signaliserar en ideologisk regimförändring med valet av brandbrand. Hur Lopez Obrador, känd av sin mer populära moniker ”AMLO”, hanterar gränssituationen mellan USA och Mexiko, och hans utformning av framtida politik kommer säkert att väga tungt på prestandan för dessa ETFs framåt.

Mexikos senaste förändring av ledarskapet såg den kontroversiella vänsterkandidaten AMLO blir sin nästa president för de närmaste sex åren som den 65-årige har kallats landets version av president Trump. Det förhållandet med den personliga han jämfördes med kommer att testas som förhållanden mellan USA och Mexiko om gränssituationen har blivit täta.

AMLO tog sina första steg för att ta itu med situationen genom att teckna ett avtal med tre centralamerikanska länder för att ta itu med det till synes okontrollerade flödet av migranter till Mexiko. Enligt Mexikos utrikesdepartement inkluderade avtalet en plan för att finansiera skapande av arbetstillfällen i de områden där invandrare är oroande, särskilt i gränsstaden Tijuana. Mexiko vinnare när Trump backar om finansieringen av muren.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.