Följ oss

Nyheter

Handelskriget mellan USA och Kina kan fortfarande väga tungt

Publicerad

den

Handelskriget mellan USA och Kina kan fortfarande väga tungt

Handlare som köper Direxion Daily Japan Bull 3X ETF (NYSEArca: JPNL) får ta del av landets förbättrade ekonomi. Handelskriget mellan USA och Kina kan fortfarande väga tungt på den hävstångs-ETF.

Mitt i pratet mellan USA och Kina har diskussionerna mellan Japans premiärminister Shinzo Abe och USA: s president Donald Trump om handel i stor utsträckning varit positiva. Båda ledarna har lyckats undanröja de fram och tillbaka hål som president Trump och Kinas president Xi Jinping har utbytt på ämnet handel. JNPL-handlare sova lätt och veta att regeringen har rapporterat att ekonomin förbättras.

Ekonomin återhämtar sig i en måttlig takt

”Kabinettet behöll sin bedömning att ekonomin” återhämtar sig i en måttlig takt” i novemberupplagan av sin månadsekonomiska rapport och höll sina synpunkter på nyckelelement, inklusive privat konsumtion, kapitalutgifter och export”, enligt en Japan Times-rapport.

JPNL ETF söker dagliga investeringsresultat motsvarande 300 % av det dagliga resultatet av MSCI Japan Index. Indexet självt är utformat för att mäta prestanda för large och mid cap segmenten på den japanska aktiemarknaden. Dessa täcker cirka 85% av det fria fluktuerade marknadsvärdet för japanska emittenter.

I slutet av en tumultfull oktober månad för investerare i amerikanska aktier hittills har JPNL fått 3,2%. Medan amerikanska aktier har blivit backat, skulle en flykt till japanska aktier kunna materialiseras, eftersom USA börjar visa tecken på att den marknaden slutar stiga medan Japans ekonomi börjar rallya.

Handelskriget kommer att vara en viktig drivkraft

Ännu kommer handelskriget att vara en viktig drivkraft för JPNL och som sådan bör handlare ta itu med när förhandlingarna mellan Förenta staterna och Kina utvecklas. ”Att uppmärksamma risker inklusive effekterna av situationer rörande handelsfrågor på världsekonomin, osäkerheten i utomeuropeiska ekonomier och effekterna av fluktuationer på finans- och kapitalmarknaderna, säger Japans kabinett.

En ökning av marknadsperspektivet kan bränna mer japanska utländska investeringar, vilket framgick under en september som uppvisade en markant ökning av amerikanska obligationsinköp. Investerare köpte upp en nettoskuld på 2,28 biljoner dollar (20 miljarder dollar) enligt betalningsdata från Japans Finansdepartementet. Obligationsuppköp var inte bara hänskjutet till Förenta staternas statsobligationer, eftersom japanska investerare också var stora köpare av skulder i europeiska länder som TysklandSpanien och Frankrike. Handelskriget mellan USA och Kina kan fortfarande väga tungt på den hävstångs-ETF, men Japan garderar sig genom att köpa andra länders obligationer.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.