Följ oss

Nyheter

EWW ETF för den som tror på mexikanska aktier

Publicerad

den

EWW ETF för den som tror på mexikanska aktier

iShares MSCI Mexico ETF (NYSEArca: EWW ETF) är en börshandlad fond som ger exponering mot den mexikanska ekonomin. Det är värt att notera att även om Mexikos ekonomi är starkt kopplad till oljepriset så har EWW ingen exponering mot oljesektorn.

EWW hanteras passivt för att ge vaniljsexponering till den mexikanska aktiemarknaden. Fonden har en koncentrerad portfölj av mexikanska företag med marknadsvärde. Indexet vägs efter marknadsvärde och syftar till att uppfylla kraven för reglerat investeringsföretag (RIC) genom att använda en begränsningsmetod så att ingen enskild beståndsdel överstiger 25% av indexvikt och den sammanlagda vikten för beståndsdelar med över 5% vikt i indexet begränsas till 50% av portföljen. Medan fonden behåller koncentrerad exponering lutar denna begränsningsprocess fonden något mindre och leder till mindre sektorlutningar. Indexbalanseringen sker kvartalsvis.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra investeringsresultaten för MSCI Mexico IMI 25/50 Index. Fonden kommer alltid att investera minst 80% av sina tillgångar i värdepapper i dess underliggande index och i depåbevis som representerar värdepapper i dess underliggande index. Det underliggande indexet är ett fritt floatjusterat marknadsvärderat viktat index med en begränsningsmetod som tillämpas på emittentvikter så att ingen enskild emittent överstiger 25% av den underliggande indexvikten och alla emittenter med en vikt över 5% överstiger inte kumulativt 50 % av den underliggande indexvikten. Fonden är icke-diversifierad.

iShares MSCI Mexico ETF har en MSCI ESG Fund Rating på BBB baserat på en poäng på 4,54 av 10. MSCI ESG Fund Rating mäter portföljernas motståndskraft mot långsiktiga risker och möjligheter till följd av miljömässiga, sociala och styrande faktorer. ESG-fondens betyg varierar från bästa (AAA) till värsta (CCC). Högt rankade fonder består av företag som tenderar att visa stark och / eller förbättrad förvaltning av ekonomiskt relevanta miljö-, social- och styrfrågor. Dessa företag kan vara mer motståndskraftiga mot störningar till följd av ESG-händelser.

Fondens Peer Rank återspeglar rankningen av en fonds MSCI ESG Fund Quality Score mot poängen för andra fonder inom samma peer-grupp, enligt definitionen i Thomson Reuters Lipper Global Classification. iShares MSCI Mexico ETF rankas i 20: e percentilen inom sin peer-grupp och i den 70:e percentilen inom det globala universum av alla fonder som omfattas av MSCI ESG Fund Ratings.

Avgifter

iShares MSCI Mexico ETF (NYSEArca: EWW ETF) har en årlig förvaltningskostnad på 0,59 procent. Denna börshandlade fond lämnar årligen utdelning.

Handla EWW ETF

iShares MSCI Mexico ETF (NYSEArca: EWW ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i iShares MSCI Mexico ETF (NYSEArca: EWW ETF).

Största innehav

TickerNamnSektorVikt (%)
AMXLAMERICA MOVIL LKommunikation14.79
WALMEX*WALMART DE MEXICO VKonsumtionsvaror10.07
FEMSAUBDFOMENTO ECONOMICO MEXICANOKonsumtionsvaror9.49
GFNORTEOGPO FINANCE BANORTEFinancials9.16
CEMEXCPOCEMEX CPOMaterials4.63
GMEXICOBGRUPO MEXICO BMaterials4.20
TLEVISACPOGRUPO TELEVISAKommunikation3.19
GAPBGRUPO AEROPORTUARIO DEL PACIFICOIndustri2.68
FUNO11FIBRA UNO ADMINISTRACION REIT SAFastigheter2.51
ASURBGRUPO AEROPORTUARIO DEL SURESTE BIndustri2.46

Sektorfördelning

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.