Följ oss

Nyheter

Avgifter har betydelse, ETFer är Disruptiva

Publicerad

den

Avgifter har betydelse, ETFer är Disruptiva

Steve Hawkins, VD för kanadensiska Horizons ETFs, skräder inte på orden när det gäller finansindustrins framtid. Inte heller när det gäller börshandlade fonder i förhållande till vanliga aktiefonder. Han säger att avgifter har betydelse och det håller de flesta av oss med om.

”Människor börjar bli medvetna. De senaste 5, 10 åren har de förstått att vvgifter har betydelse, och att detta påverkar deras investeringsresultat och mål. ETFer är en helt ny och störande teknik som verkligen tar en bit av fondmarknaden” säger Hawkins. ”Jag tror att i slutändan kommer vanliga fonder att vara döda. Vi är en produktproducent av börshandlade fonder, vi tror att ETF är framtiden, och fonder kommer inte att vara här.”

Vår diskussion fortsätter när vi diskuterar den nya föreslagna lagstiftningen som innebär att göra bort med inbäddade provisioner (DSC-avgifter), liksom annan reglering som har trätt i kraft de senaste 5 åren.

”Reglering är en annan drivkraft för varför ETF-försäljningen kommer att fortsätta att eskalera. Vi har haft över 20% sammansatt tillväxt i ETF-industrin, på ett år över år, de senaste 5 åren”, säger Hawkins.

Under 2017 lanserade Horizons framgångsrikt den första indexerade marijuana ETFen. Hawkins berättar om några av de innovativa ETF-er som hans företag har tagit till marknaden i år.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.