Följ oss

Nyheter

ZPRW ETF för europeiska värdeaktier

Publicerad

den

SPDR MSCI Europe Value UCITS ETF (ZPRW ETF) är en europeisk ETF som satsar på europeiska värdeaktier. Fondens investeringsmål är att spåra utvecklingen för europeiska aktier med en högre viktning mot aktier som har låga värderingsegenskaper.

SPDR MSCI Europe Value UCITS ETF (ZPRW ETF) är en europeisk ETF som satsar på europeiska värdeaktier. Fondens investeringsmål är att spåra utvecklingen för europeiska aktier med en högre viktning mot aktier som har låga värderingsegenskaper. Utdelningen i fonden återinvesteras (ackumuleras). Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,20% p.a . Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexkomponenterna (provtagningsteknik). SPDR MSCI Europe Value UCITS ETF är en liten ETF med 23 miljoner euro tillgångar under förvaltning. ETF är äldre än 5 år och har hemvist i Irland.

MSCI Europe Value Exposure Select index spårar stora och medelstora europeiska företag som har en relativt högre kvalitet inom det ursprungliga indexet, MSCI Europe Index, samtidigt som de försöker undvika företag av dålig kvalitet, baserat på deras grundläggande redovisningsdata såsom avkastning på investering, gearing och variation i resultaten.

Indexbeskrivning

Indexet mäter resultatet för de aktier som uppvisar relativt högre värdexponering inom MSCI Europe Index samtidigt som man försöker undvika företag av dålig kvalitet, mätt med deras grundläggande redovisningsdata inklusive avkastning på eget kapital, skuld till eget kapital och vinstvariation

Fondöversikt

Fondens mål är att spåra utvecklingen för europeiska aktier med en högre viktning för aktier som har låga värderingsegenskaper. Det syftar till att göra detta genom att spåra MSCI Europe Value Exposure Select Index så nära som möjligt.

Handla ZPRW ETF

SPDR MSCI Europe Value UCITS ETF (ZPRW ETF) handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaListningsdatumKortnamn
Deutsche Börse (Primary)EUR19 Feb 2015ZPRW
London Stock ExchangeGBP20 Feb 2015EVAL
SIX Swiss ExchangeCHF20 Aug 2015EVAL

Största innehav

NamnVikt %
British American Tobacco p.l.c.4,78%
Roche Holding Ltd3,64%
Rio Tinto plc3,39%
Compagnie de Saint-Gobain SA2,95%
SAP SE2,88%
BNP Paribas SA Class A2,82%
Stellantis N.V.2,71%
Novartis AG2,63%
Imperial Brands PLC2,61%
Koninklijke Ahold Delhaize N.V.2,52%

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *