Följ oss

Nyheter

INRG ETF med fokus på ESG och ren energi

Publicerad

den

INRG ETF, iShares Global Clean Energy UCITS ETF (INRG ETF) är en europeisk version av den börshandlade fond som handlas under kortnamnet ICLN. IShares Global Clean Energy UCITS ETF investerar i aktier med fokus på ren energi med ett globalt ESG-fokus

INRG ETF, iShares Global Clean Energy UCITS ETF (INRG ETF) är en europeisk version av den börshandlade fond som handlas under kortnamnet ICLN. IShares Global Clean Energy UCITS ETF investerar i aktier med fokus på ren energi med ett globalt ESG-fokus. INRG är en utdelande ETF. Utdelningen i fonden delas ut till investerarna (halvårsvis). Även indexbalanseringen sker halvårsvis.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,65% p.a .. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexkomponenter (full replikering). IShares Global Clean Energy UCITS ETF är en mycket stor ETF med 4 398 miljoner euro i förvaltning. Denna börshandlade fond är äldre än 5 år och har hemvist i Irland.

Varför INRG?

  1. Investera i företag som är involverade i ren energiproduktion eller tillhandahåller utrustning för ren energi & teknik från både utvecklade marknader och tillväxtmarknader
  2. Utesluter företag som överskrider ett tröskelvärde för koldioxidutsläpp som bestäms av indexet
  3. Uttrycker en medellång till långsiktig syn på sektorn för ren energi

Investeringsmål

Fonden eftersträvar att uppnå en avkastning på din investering, genom en kombination av kapitaltillväxt och intäkter från fondens tillgångar, som återspeglar avkastningen för S&P Global Clean Energy Index, fondens jämförelseindex

Fondöversikt

Fonden är en börshandlad fond (ETF) som syftar till att följa S&P Global Clean Energy Index så nära som möjligt. ETF investerar i fysiska indexpapper. S&P Global Clean Energy Index erbjuder exponering för de 30 största och mest likvida börsnoterade företagen globalt som är involverade i ren energi. Indexet vägs av modifierat marknadsvärde. iShares ETF: er är fonder som förvaltas av BlackRock. De är transparenta, kostnadseffektiva, likvida fordon som handlas på börser som vanliga värdepapper. iShares ETF:er erbjuder flexibel och enkel tillgång till ett brett utbud av marknader och tillgångsslag.

Handla INRG ETF

iShares Global Clean Energy UCITS ETF (INRG) handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

BörsKortnamnValuta
Bolsa Institucional de ValoresINRGMXN
Borsa ItalianaINRGEUR
Deutsche Boerse XetraIQQHEUR
London Stock ExchangeINRGGBP
SIX Swiss ExchangeINRGUSD

Innehav

KortnamnISINNamn SektorVikt (%)
VWSDK0061539921VESTAS WIND SYSTEMSIndustrivaror och -tjänster7,88
ORSTEDDK0060094928ORSTEDAllmännyttiga företag6,14
ENPHUS29355A1079ENPHASE ENERGY INCInformationsteknologi5,14
XELUS98389B1008XCEL ENERGY INCAllmännyttiga företag4,70
PLUGUS72919P2020PLUG POWER INCIndustrivaror och -tjänster4,48
IBEES0144580Y14IBERDROLA SAAllmännyttiga företag4,45
ENELIT0003128367ENELAllmännyttiga företag4,26
NEEUS65339F1012NEXTERA ENERGY INCAllmännyttiga företag4,25
SEDGUS83417M1045SOLAREDGE TECHNOLOGIES INCInformationsteknologi3,65
SSEGB0007908733SSE PLCAllmännyttiga företag3,38

Innehaven kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *