Följ oss

Nyheter

INRG ETF med fokus på ESG och ren energi

Publicerad

den

INRG ETF, iShares Global Clean Energy UCITS ETF (INRG ETF) är en europeisk version av den börshandlade fond som handlas under kortnamnet ICLN. IShares Global Clean Energy UCITS ETF investerar i aktier med fokus på ren energi med ett globalt ESG-fokus

INRG ETF, iShares Global Clean Energy UCITS ETF (INRG ETF) är en europeisk version av den börshandlade fond som handlas under kortnamnet ICLN. IShares Global Clean Energy UCITS ETF investerar i aktier med fokus på ren energi med ett globalt ESG-fokus. INRG är en utdelande ETF. Utdelningen i fonden delas ut till investerarna (halvårsvis). Även indexbalanseringen sker halvårsvis.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,65% p.a .. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexkomponenter (full replikering). IShares Global Clean Energy UCITS ETF är en mycket stor ETF med 4 398 miljoner euro i förvaltning. Denna börshandlade fond är äldre än 5 år och har hemvist i Irland.

Varför INRG?

  1. Investera i företag som är involverade i ren energiproduktion eller tillhandahåller utrustning för ren energi & teknik från både utvecklade marknader och tillväxtmarknader
  2. Utesluter företag som överskrider ett tröskelvärde för koldioxidutsläpp som bestäms av indexet
  3. Uttrycker en medellång till långsiktig syn på sektorn för ren energi

Investeringsmål

Fonden eftersträvar att uppnå en avkastning på din investering, genom en kombination av kapitaltillväxt och intäkter från fondens tillgångar, som återspeglar avkastningen för S&P Global Clean Energy Index, fondens jämförelseindex

Fondöversikt

Fonden är en börshandlad fond (ETF) som syftar till att följa S&P Global Clean Energy Index så nära som möjligt. ETF investerar i fysiska indexpapper. S&P Global Clean Energy Index erbjuder exponering för de 30 största och mest likvida börsnoterade företagen globalt som är involverade i ren energi. Indexet vägs av modifierat marknadsvärde. iShares ETF: er är fonder som förvaltas av BlackRock. De är transparenta, kostnadseffektiva, likvida fordon som handlas på börser som vanliga värdepapper. iShares ETF:er erbjuder flexibel och enkel tillgång till ett brett utbud av marknader och tillgångsslag.

Handla INRG ETF

iShares Global Clean Energy UCITS ETF (INRG) handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

BörsKortnamnValuta
Bolsa Institucional de ValoresINRGMXN
Borsa ItalianaINRGEUR
Deutsche Boerse XetraIQQHEUR
London Stock ExchangeINRGGBP
SIX Swiss ExchangeINRGUSD

Innehav

KortnamnISINNamn SektorVikt (%)
VWSDK0061539921VESTAS WIND SYSTEMSIndustrivaror och -tjänster7,88
ORSTEDDK0060094928ORSTEDAllmännyttiga företag6,14
ENPHUS29355A1079ENPHASE ENERGY INCInformationsteknologi5,14
XELUS98389B1008XCEL ENERGY INCAllmännyttiga företag4,70
PLUGUS72919P2020PLUG POWER INCIndustrivaror och -tjänster4,48
IBEES0144580Y14IBERDROLA SAAllmännyttiga företag4,45
ENELIT0003128367ENELAllmännyttiga företag4,26
NEEUS65339F1012NEXTERA ENERGY INCAllmännyttiga företag4,25
SEDGUS83417M1045SOLAREDGE TECHNOLOGIES INCInformationsteknologi3,65
SSEGB0007908733SSE PLCAllmännyttiga företag3,38

Innehaven kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Techfond om fem år av framgång och framtidsprognoser

Publicerad

den

Anthony Ginsberg, VD för GINSGLOBAL Index Fund träffar Steve Darling från Proactive för att dela nyheter om fem år av framgång för Tech Megatrend Fund. Fonden, som lanserades 2018, har utvecklats avsevärt och omfattar ett brett utbud av teknikrelaterade underteman bortom traditionell teknik, inklusive elfordon, molnberäkning, onlinespel, streaming och cybersäkerhet.

Anthony Ginsberg, VD för GINSGLOBAL Index Fund träffar Steve Darling från Proactive för att dela nyheter om fem år av framgång för sin Tech Megatrend Fund. Fonden, som lanserades 2018, har utvecklats avsevärt och omfattar ett brett utbud av teknikrelaterade underteman bortom traditionell teknik, inklusive elfordon, molnberäkning, onlinespel, streaming och cybersäkerhet.

Ginsberg lyfte fram de imponerande användningsfrekvenserna för dessa underteman, med hänvisning till tillväxten av elfordon, datormoln och cybersäkerhet. Han betonade konvergensen av dessa teknologier, vilket skapar nya möjligheter och marknadsdynamik. Ginsberg diskuterade också effekterna av pandemin, som accelererade trender som distansarbete, molnberäkning och cybersäkerhet.

När det gäller resultat har Tech Megatrend Fund uppnått en avkastning på 45 % sedan starten, med anmärkningsvärda uppgångar de senaste åren trots vissa inflationsrelaterade utmaningar. Ginsberg uttryckte optimism för framtiden, med hänvisning till pågående framsteg inom AI och robotik, särskilt i Asien. När det gäller fusioner och förvärv förutsåg Ginsberg en ökning av teknikrelaterade megaaffärer, särskilt inom molnberäkning, cybersäkerhet och AI. Han betonade att dessa affärer nu är globala i omfattning, med företag som söker möjligheter över hela världen.

Tech Megatrend Fund har upplevt stark tillväxt under sin femåriga resa, driven av olika tekniska underteman och globala trender. Anthony Ginsberg är fortfarande optimistisk om fondens framtidsutsikter och lyfter fram den transformativa potentialen hos framväxande teknologier.

Handla T3KE ETF

HANetf HAN-GINS Tech Megatrend Equal Weight UCITS ETF (T3KE ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Fortsätt läsa

Nyheter

Kryptomingel hos Virtune på Kungsgatan 26

Publicerad

den

Oavsett om du är en erfaren investerare eller bara nyfiken på krypto som tillgångsslag så är detta kryptomingel en givande och informativ upplevelse. Träffa branschexperter, utbyt idéer och utvidga ditt nätverk.

Oavsett om du är en erfaren investerare eller bara nyfiken på krypto som tillgångsslag så är detta kryptomingel en givande och informativ upplevelse. Träffa branschexperter, utbyt idéer och utvidga ditt nätverk.

Virtune bjuder in till en kryptomingelkväll på vårt kontor på Kungsgatan 26! Kvällen är den perfekta möjligheten att nätverka med likasinnade entusiaster, diskutera de senaste trenderna, utforska den spännande kryptomarknaden samt att få höra mer om Virtune och företagets produkter.

Denna kvällar är avsedd för den som vill lära sig mer om kryptoregleringar, blockkedjeteknik, decentraliserad finans och mycket mer.

Hoppas vi ses där!

Vänliga hälsningar,

Virtune-teamet

Tid: Torsdagen den 10 oktober, klockan 18,00 till 22,00

Plats: Kungsgatan 26, 2 trappor, 111 35 Stockholm

Fortsätt läsa

Nyheter

EL41 ETF investerar i amerikanska mid cap företag

Publicerad

den

Deka MSCI USA MC UCITS ETF (EL41 ETF) investerar i aktier med fokus Mid Cap, USA. Utdelningarna i fonden delas ut till investerarna (kvartalsvis).

Deka MSCI USA MC UCITS ETF (EL41 ETF) investerar i aktier med fokus Mid Cap, USA. Utdelningarna i fonden delas ut till investerarna (kvartalsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,30 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). Deka MSCI USA MC UCITS ETF är en liten ETF med tillgångar på 33 miljoner euro under förvaltning. ETFen är äldre än 5 år och har sin hemvist i Tyskland.

Mål

Deka MSCI USA MC UCITS ETF är en UCITS IV-kompatibel offentlig fond som följer utvecklingen för MSCI USA Mid Cap-index (prisindex). Indexet representerar mid cap-segmentet på amerikanska aktiemarknader.

Investeringsstrategi

Deka MSCI USA MC UCITS ETF försöker följa MSCI USA Mid Cap-index. MSCI USA Mid Cap-index följer amerikanska medelstora aktier.

Handla EL41 ETF

Deka MSCI USA MC UCITS ETF (EL41 ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

Fortsätt läsa

Populära