Följ oss

Nyheter

Letar du efter en utdelande ETF?

Publicerad

den

Letar du efter en utdelande ETF?

I samband med att MIFIDII infördes var det många utdelningssökande investerare som helt plötsligt insåg att de stängdes av från den betydligt större marknaden för börshandlade fonder som finns i Nordamerika. Det gick då inte att köpa de så kallade utdelningsaristokraterna i en form av en ETF. Många letar därför efter en utdelande ETF som kan ersätta dessa.

Det problemet är emellertid löst genom SPDR S&P U.S. Dividend Aristocrats UCITS ETF (Dist) (Xetra: SPYD). Denna ETF strävar efter att replikera resultatet för S&P High Yield Dividend Aristocrats Index före kostnader. Fonden spårar den amerikanska aktiemarknadsutvecklingen för vissa värdepapper med hög utdelning. Indexet består av de 60 högsta utdelningsavkastande beståndsdelarna i S&P Composite 1500 Index som har ökat utdelningen varje år i minst 25 år i rad. Dessa aktier har både kapitaltillväxt och utdelningsegenskaper, i motsats till andra aktier som endast erbjuder direktavkastning eller ren kapitalinriktad värdetillväxt.

Långsiktig horisont

Investerare med en långsiktig horisont bör överväga vikten av aktier med stort kapital och de fördelar de kan ge till en välbalanserad portfölj inklusive utdelning och stabil stabilitet. Företag inom detta segment anses ofta vara några av de säkraste företagen i världen och tenderar också att vara i mer stabila branscher, vilket eventuellt kan vrida vissa portföljer som har stora värdepapper.

Värdepapper väljs för att ingå i fonden baserat på deras nuvarande avkastning. Endast de företag som ger bäst avkastning väljs och dessa företag måste ha ökat utdelningen varje år i minst 25 år i rad. Tack vare detta fokus investerar SPYD bara i företag som sannolikt fortsätter att betala ut utdelningar i framtiden, vilket gör det till ett solit val för utdelningsfokuserade investerare även om diversifieringen saknas.

Denna ETF handlas på tyska Xetra som är en del av Deutsche Boerse, vilket gör att det går att köpa och sälja andelar dagligen genom sin vanliga bank eller Internetmäklare, till exempel Nordnet och Avanza. Denna börshandlade fond är utdelande.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *