Följ oss

Nyheter

Utdelande ETFer för européer

Publicerad

den

Det är inte bara utdelningsskatt som gör det svårt att vara en europeisk utdelningsinvesterare. Tyvärr saknar vi också tillgång till många populära och bra utdelande ETFer som de från Vanguard eller Schwab.

Det är inte bara utdelningsskatt som gör det svårt att vara en europeisk utdelningsinvesterare. Tyvärr saknar vi också tillgång till många populära och bra utdelande ETFer för européer som de från Vanguard eller Schwab.

Ändå ger vi inte upp!

Det är därför vi skulle vilja dela med oss idag av mina tankar om flera av de utdelande ETFer som vi tittat på. Den goda nyheten är: alla dessa bör vara tillgängliga för dig som europeisk utdelningsinvesterare. Utdelningarna kommer kvartalsvis.

iShares EM Dividend UCITS ETF

TickerEUNYDividend Yield9.81%
ISINIE00B652H904Total Expense Ratio0.65%
EmittentiSharesUtdelningsfrekvensKvartalsvis

iShares EM Dividend UCITS ETF är en av de dyrare Dividend ETFerna i dey här segmentet. En total kostnadskvot på 0,65 % är dyrt, speciellt när du inser hur stor inverkan detta kan ha på din framtida avkastning. Därför är det bättre att detta är en utmärkt utdelningstillväxt-ETF så att den motiverar sin kostnadsnivå.

Så först och främst, som investerare i utdelningstillväxt, gillar vi att se utdelningstillväxt.

SPDR S&P US Dividend Aristocrats ETF

TickerSPYD/ LON:UDVDDividend Yield2.27%
ISINIE00B6YX5D40Total Expense Ratio0.35%
EmittentSPDRUtdelningsfrekvensKvartalsvis

S&P High Yield Dividend Aristocrats Index består av aktierna i S&P Composite 1500® Index som har ökat utdelningarna varje år under minst 20 år i rad. Dessa aktier har både kapitaltillväxt och utdelningsinkomstegenskaper, till skillnad från aktier som är ren avkastning eller rent kapitalorienterade.

Med en TER på 0,35 % är denna ett slags genomsnitt för de utdelande ETFer som listas i den här artikeln. Utdelningsavkastningen är också relativt låg på 2,27 procent.

VanEck Vectors Ms Developed Markets Dividend Lead

TickerVDIVDividend Yield5.86%
ISINNL0011683594Total Expense Ratio0.38%
EmittentVan EckUtdelningsfrekvensKvartalsvis

VanEck Vectors Ms Developed Markets Dividend Lead ETF har funnits sedan 2016. Fondens mål är att noggrant följa utvecklingen av Morningstar® Developed Markets Large Cap Dividend Leaders Index™.

Detta index är fokuserat på totalavkastande investerare som också är intresserade av utdelningsintäkter.

Fidelity US Quality Income ETF (USD)

TickerFUSDDividend Yield2.38%
ISINIE00BYXVGX24Total Expense Ratio0.25%
EmittentFidelityUtdelningsfrekvensKvartalsvis

Fidelity US Quality Income UCITS ETF existerar sedan 2016 och den är fokuserad på amerikanska utdelningsbetalande företag. Fondens mål är fokuserat på totalavkastning, vilket innebär både intäkter och kursuppgång. Det syftar till att uppnå detta genom att spåra Fidelity US Quality Income Index. Indexet exkluderar bankaktier.

Å andra sidan är det fokuserat på den ESG-känsliga investeraren genom att vara tydlig i sina uteslutningskriterier det vill säga inga militära, termiska kol eller tobaksaktier.

Ur utdelningssynpunkt utesluter det företag som inte betalar utdelning eller har en negativ utdelningstillväxt under de senaste 5 åren.

Fidelity Global Quality Income UCITS USD Inc ETF

TickerFGQIDividend Yield3.07%
ISINIE00BYXVGZ48Total Expense Ratio0.40%
EmittentFidelityUtdelningsfrekvensKvartalsvis

Fidelity Global Quality Income UCITS USD Inc ETF finns sedan 2017. Denna utdelnings-ETF har ett liknande fokus som dess amerikanska motsvarighet som diskuterades lite tidigare.

I det här fallet spårar den Fidelity Global Quality Income Index som också är fokuserat på totalavkastning och använder en nästan identisk uppsättning kriterier. Den största skillnaden är dess geografiska omfattning. Till skillnad från FUSD, investerar denna utdelning UCITS ETF över hela världen. Dessutom är den totala kostnadskvoten 0,40% vilket är dyrare än FUSD.

iShares UK Dividend UCITS ETF GBP (Dist)

TickerIUKDDividend Yield6.63%
ISINIE00B0M63060Total Expense Ratio0.40%
EmittentiSharesUtdelningsfrekvensKvartalsvis

iShares UK Dividend UCITS ETF är en av de äldsta ETFerna i denna lista eftersom den har funnits sedan slutet av 2005. Målet med denna fond är att spåra FTSE UK Dividend+-index. Detta index är utformat för att spåra de 50 högstavkastande företagen i FTSE 350-indexet, med uteslutning från investeringsfonder. Indexet tar inte heller hänsyn till några ESG-krav. Andra viktiga uteslutningskriterier är:

Ingen utdelning har lämnats under de senaste 12 månaderna

De nedersta 5 % med en negativ totalavkastning på 6 och 12 månader

Mycket låga handelsvolymer (dvs < 3 miljoner GBP)

Indexet rankas sedan efter vissa kriterier och de 50 bästa väljs ut för att ingå i indexet.

Vanguard FTSE Developed Europe UCITS ETF

TickerVGEUDividend Yield3.63%
ISINIE00B945VV12Total Expense Ratio0.10%
EmittentFTSEUtdelningsfrekvensKvartalsvis

Vanguard FTSE Developed Europe UCITS ETF har funnits sedan 2013 och det är den enda ETF från Vanguard på den här listan. De är kända för att vara väldigt billiga och det gör oss inte besvikna med denna Dividend UCITS ETF eftersom du kan få den till en totalkostnadskvot på 0,10 %.

Fondens mål är att spåra FTSE Developed Europe-index som är en kombination av stora och medelstora europeiska aktier. Fonden har en stor spridning över Europa.

Handla utdelande ETFer

Det går att handla andelar i dessa ETFer genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Techfond om fem år av framgång och framtidsprognoser

Publicerad

den

Anthony Ginsberg, VD för GINSGLOBAL Index Fund träffar Steve Darling från Proactive för att dela nyheter om fem år av framgång för Tech Megatrend Fund. Fonden, som lanserades 2018, har utvecklats avsevärt och omfattar ett brett utbud av teknikrelaterade underteman bortom traditionell teknik, inklusive elfordon, molnberäkning, onlinespel, streaming och cybersäkerhet.

Anthony Ginsberg, VD för GINSGLOBAL Index Fund träffar Steve Darling från Proactive för att dela nyheter om fem år av framgång för sin Tech Megatrend Fund. Fonden, som lanserades 2018, har utvecklats avsevärt och omfattar ett brett utbud av teknikrelaterade underteman bortom traditionell teknik, inklusive elfordon, molnberäkning, onlinespel, streaming och cybersäkerhet.

Ginsberg lyfte fram de imponerande användningsfrekvenserna för dessa underteman, med hänvisning till tillväxten av elfordon, datormoln och cybersäkerhet. Han betonade konvergensen av dessa teknologier, vilket skapar nya möjligheter och marknadsdynamik. Ginsberg diskuterade också effekterna av pandemin, som accelererade trender som distansarbete, molnberäkning och cybersäkerhet.

När det gäller resultat har Tech Megatrend Fund uppnått en avkastning på 45 % sedan starten, med anmärkningsvärda uppgångar de senaste åren trots vissa inflationsrelaterade utmaningar. Ginsberg uttryckte optimism för framtiden, med hänvisning till pågående framsteg inom AI och robotik, särskilt i Asien. När det gäller fusioner och förvärv förutsåg Ginsberg en ökning av teknikrelaterade megaaffärer, särskilt inom molnberäkning, cybersäkerhet och AI. Han betonade att dessa affärer nu är globala i omfattning, med företag som söker möjligheter över hela världen.

Tech Megatrend Fund har upplevt stark tillväxt under sin femåriga resa, driven av olika tekniska underteman och globala trender. Anthony Ginsberg är fortfarande optimistisk om fondens framtidsutsikter och lyfter fram den transformativa potentialen hos framväxande teknologier.

Handla T3KE ETF

HANetf HAN-GINS Tech Megatrend Equal Weight UCITS ETF (T3KE ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Fortsätt läsa

Nyheter

Kryptomingel hos Virtune på Kungsgatan 26

Publicerad

den

Oavsett om du är en erfaren investerare eller bara nyfiken på krypto som tillgångsslag så är detta kryptomingel en givande och informativ upplevelse. Träffa branschexperter, utbyt idéer och utvidga ditt nätverk.

Oavsett om du är en erfaren investerare eller bara nyfiken på krypto som tillgångsslag så är detta kryptomingel en givande och informativ upplevelse. Träffa branschexperter, utbyt idéer och utvidga ditt nätverk.

Virtune bjuder in till en kryptomingelkväll på vårt kontor på Kungsgatan 26! Kvällen är den perfekta möjligheten att nätverka med likasinnade entusiaster, diskutera de senaste trenderna, utforska den spännande kryptomarknaden samt att få höra mer om Virtune och företagets produkter.

Denna kvällar är avsedd för den som vill lära sig mer om kryptoregleringar, blockkedjeteknik, decentraliserad finans och mycket mer.

Hoppas vi ses där!

Vänliga hälsningar,

Virtune-teamet

Tid: Torsdagen den 10 oktober, klockan 18,00 till 22,00

Plats: Kungsgatan 26, 2 trappor, 111 35 Stockholm

Fortsätt läsa

Nyheter

EL41 ETF investerar i amerikanska mid cap företag

Publicerad

den

Deka MSCI USA MC UCITS ETF (EL41 ETF) investerar i aktier med fokus Mid Cap, USA. Utdelningarna i fonden delas ut till investerarna (kvartalsvis).

Deka MSCI USA MC UCITS ETF (EL41 ETF) investerar i aktier med fokus Mid Cap, USA. Utdelningarna i fonden delas ut till investerarna (kvartalsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,30 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). Deka MSCI USA MC UCITS ETF är en liten ETF med tillgångar på 33 miljoner euro under förvaltning. ETFen är äldre än 5 år och har sin hemvist i Tyskland.

Mål

Deka MSCI USA MC UCITS ETF är en UCITS IV-kompatibel offentlig fond som följer utvecklingen för MSCI USA Mid Cap-index (prisindex). Indexet representerar mid cap-segmentet på amerikanska aktiemarknader.

Investeringsstrategi

Deka MSCI USA MC UCITS ETF försöker följa MSCI USA Mid Cap-index. MSCI USA Mid Cap-index följer amerikanska medelstora aktier.

Handla EL41 ETF

Deka MSCI USA MC UCITS ETF (EL41 ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

Fortsätt läsa

Populära