Följ oss

Nyheter

Xact sänker förvaltningsavgifterna

Publicerad

den

Xact sänker förvaltningsavgifterna

Xact sänker förvaltningsavgifterna Den 14 april sänkte Xact förvaltningsavgifterna för de tre börshandlade fonderna XACT OMXS30, XACT OMXSB Utdelande och XACT Norden 30.

Xact sänker förvaltningsavgifterna

FondNy förvaltningsavgiftTidigare förvaltningsavgift
XACT OMXS300,10%0,30%
XACT OMXSB Utdelande0,15%0,30%
XACT Norden 300,15%0,40%

– Vi ser en internationell trend som pekar på att ETF:er som följer de vanligaste indexen blivit billigare. Med avgiftssänkningen hoppas vi att Xacts position som det naturliga valet av ETF-leverantör i Norden stärks ytterligare, säger Carl Cederschiöld ansvarig för börshandlade fonder i Handelsbanken.
ETF:er är ett snabbt växande segment internationellt inom fondmarknaden. De används av alla typer av investerare, från privatpersoner till de allra största institutionerna. Xact vill med prissänkningen bidra till ännu bättre långsiktig avkastning för våra investerare avslutar Carl Cederschiöld.

Om Xact

Xact lanserade den första ETF:en i Norden redan år 2000 då XACT OMXS30 noterades på NASDAQ OMX Stockholm. Xact blev dessutom först i världen med att ge ut börshandlade fonder med hävstång, då XACT Bull och XACT Bear lanserades 2005. Xact är idag den största utgivaren av ETF:er i Norden och globalt i termer av nordisk exponering.

Xacts Sverige-registrerade ETF:er förvaltas av Handelsbanken Fonder AB. Dessa är XACT OMXS30, XACT OMXSB Utdelande, XACT Norden 30 samt Xacts ETF:er med hävstång som är noterade på NASDAQ OMX Stockholm.

Xacts Luxemburg-registrerade ETF:er förvaltas av SHB SICAV.

De ETF:er som är registrerade i Norge förvaltas av Handelsbanken Kapitalforvaltning AS. Dessa är XACT OBX, XACT Derivat Bull och XACT Derivat Bear, vilka är noterade på Oslo Børs

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.