Följ oss

Nyheter

WisdomTree lanserar Emerging Markets ex-State-Owned Enterprises Fund

Publicerad

den

WisdomTree lanserar Emerging Markets ex-State-Owned Enterprises Fund

WisdomTree lanserar Emerging Markets ex-State-Owned Enterprises Fund När du investerar i  tillväxtmarknader, accepterar du som investerare alltid en viss geopolitisk risk. I vissa länder och regioner, som Kina, Ryssland och Brasilien, kan denna risk vara ännu mer uttalad, och när det gäller företag som helt eller delvis ägs av staten, så kallade ”statsägda företag”, kan risken vara ännu mer uttalad eftersom regeringen kan påverka företagens beslut på ett sätt som inte nödvändigtvis är det som är det som bäst passar investerarnas intressen.

Nu, för första gången, erbjuder WisdomTree en lösning: WisdomTree Emerging Markets ex-State-Owned Enterprises Fund (XSOE), en ETF som ger investerare ett sätt att kapitalisera på de möjligheter tillväxtmarknaderna utan politiken som följer med statligt ägda företag. Denna börshandlade fond är konstruerad för att replikera utvecklingen för WisdomTree Emerging Markets ex-State-Owned Enterprises Index (EMXSOE)efter kostnader.

Det första steget i ett försök att undvika statsägda företag är att förstå var de är vanligast. Koncentrationen av statligt ägda företag tenderar att vara störst i länder som Kina, Brasilien och Ryssland, som står för cirka 65 procent av den totala statsägda företagsmarknaden.

Branschvis, tenderar ägandet att vara koncentrerade till allmänheten goda sektorer, såsom Financials, Energy, Telecom och Utilities, som är bland de mest viktiga sektorer för den ekonomiska utvecklingen. Baksidan är det statsägda företagen inte förekommer lika ofta i många andra sektorer. För närvarande är dessa regeringar sällan involverade i Sällanköpsvaror, Dagligvaror, informationsteknologi och Health Care sektorerna, eftersom dessa anses vara mindre viktiga för den strategiska ekonomiska utvecklingen och regeringens välfärd.

I ett försök att begränsa eventuell landspecifika risker och urvalssektorn efter avlägsnandet av statligt ägda företag, använder indexet en modifierad float-justerat marknadsvärdeskapitalisering viktningsprocessen för att rikta vikterna av länderna före avlägsnandet av statligt ägda företag samtidigt begränsar avvikelser sektorn till tre procent av det float-justerat marknadsvärdet. Denna unika indexviktningsprocess och sektorn differential ger en typ av beta exponering mot tillväxtmarknaderna efter avlägsnande av statligt ägda företag.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.