Följ oss

Nyheter

Goldman Sachs tror på fortsatt stora aktieåterköp

Publicerad

den

Goldman Sachs tror på fortsatt stora aktieåterköp

Goldman Sachs tror på fortsatt stora aktieåterköp Flera analytiker förutspår att 2015 kommer att innebära ett slut på de massiva aktieåterköpen vi sett under en lång rad år. Den amerikanska investmentbanken Goldman Sachs räknar emellertid med att vi i år får se hur de amerikanska företagen som ingår i S&P 500 indexet återköper aktier för 604 miljarder dollar, en ökning om 12 procent jämfört med 2014.

Detta är emellertid inte något rekord. 2007 innehar fortfarande rekordet, det året återköpte S&P 500 företagen egna aktier för 639 miljarder dollar.

Återköpsaktiviteten hittills i år har varit stark och bör fortsätta öka säger David Kostin på Goldman Sachs, vars återköpsdesk har sett en ökning på 60 procent i fråga om återköp och bemyndiganden under januari jämfört med 2014. Det är annars februari som brukar vara en av de mest hektiska månaderna för återköpsbemyndiganden, något som kan förklara varför PowerShares Buyback Achievers ETF (NYSEARCA: PKW) har gett sina ägare en avkastning på 3,8 procent under denna månad under de senaste fem åren. Under samma period och samma månad har S&P 500 gett sina ägare en avkastning på 3,1 procent årligen.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.