Följ oss

Nyheter

Vinnare och förlorare ETFer vecka 38 2015

Publicerad

den

Vinnare och förlorare ETFer vecka 38 2015. Tillhör Du dem som anser att det går för långsamt med fonder? Med rätt börshandlad fond kan det gå snabbt,

Vinnare och förlorare ETFer vecka 38 2015. Tillhör Du dem som anser att det går för långsamt med fonder? Med rätt börshandlad fond kan det gå snabbt, nedan har vi listat Vinnare och förlorare ETFer vecka 38 2015 på den amerikanska marknaden. Observera att i sammanställningen inte ingår några så kallade hävstångs-ETFer. Samtliga dessa börshandlade fonder kan handlas genom både Nordnet och Avanza.

Guldpriset steg till sin högsta nivå på två veckor $ 1130 per troy ounce i veckan som en effekt av en deprecierande dollar. Som vi hade väntat valde den amerikanska Federal Reserve att inte höja räntorna ännu. Den senaste oron på tillväxtmarknaderna, den ökade volatiliteten på finansmarknaderna och den låga inflationen i USA var utan tvekan vad som bidrog till att FED lämnade räntorna oförändrade. Detta märktes direkt på de börshandlade fonderna, samtliga de fem ETFer som utvecklades bäst denna vecka var sådana som replikerar utvecklingen av ädelmetaller.

Oljemarknaden fortsätter att kännetecknas av höga nivåer av volatilitet, oljepriserna fluktuerade upprepade gånger fluktuerande med $ 1-1,5 under handeln igår. Det är nästan omöjligt att identifiera någon tydlig trend just nu, men enligt vår mening är de haussefaktorer som börjar synas som kommer att dominera prissättningen på medellång sikt. Samma sak gäller för naturgas.

Vi noterar också att VIXX, den ETN som replikerar utvecklingen av det så kallade ”skräckindexet” VIX är ned för andra veckan i rad, något som kan tyda på att aktiemarknaden nu är lugnare då den vet vad som händer. Att inte veta om FED skulle höja räntan eller inte har skapat en oro bland börsens aktörer.

Vinnare

Market Vectors Gold Miners ETF (NYSEArca: GDX) +9,62 procent
Market Vectors Junior Gold Miners ETF (NYSEArca: GDXJ) +9,59 procent
Sprott Physical Silver Trust ETF (NYSEArca: PSLV) +4,76 procent
iShares Silver Trust (NYSEArca: SLV) +3,72 procent
ETFS Physical Silver (NYSEArca: SIVR) +.3,69 procent

Förlorare

iPath S&P 500 VIX ST Futures ETN (NYSEArca: VXX) -5,22 procent
iPath Bloomberg Natural Gas SubTR ETN (NYSEArca: GAZ) -3,67 procent
Market Vectors Rare EarthStrat Mtls ETF (NYSEArca: REMX) -3,59 procent
United States Natural Gas (NYSEArca: UNG) -3,29 procent
Guggenheim Solar ETF (NYSEArca: TAN) -2,62 procent

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.