Följ oss

Nyheter

Vinnare och förlorare ETFer vecka 12 2015

Publicerad

den

Vinnare och förlorare ETFer vecka 12 2015 Tillhör Du dem som anser att det går för långsamt med fonder? Med rätt börshandlad fond kan det gå snabbt, nedan har vi listat

Vinnare och förlorare ETFer vecka 12 2015 Tillhör Du dem som anser att det går för långsamt med fonder? Med rätt börshandlad fond kan det gå snabbt, nedan har vi listat Vinnare och förlorare ETFer vecka 12 2015 på den amerikanska marknaden. Observera att i sammanställningen inte ingår några så kallade hävstångs-ETFer.

Bland veckans vinnare ser vi hur den börshandlade fond från iShares som replikerar utvecklingen av den brasilianska aktiemarknaden. Brasiliens aktiemarknad är en mycket volatil sådan, och det råder en minst sagt politiskt oro i Latinamerikas största ekonomi för tillfället. Dilma Rousseff, president i Brasilien har nyligen inlett ett program som skall avslöja den kick back skandal som ägt rum i landets oljebolag Petrobras (NYSE:PBR). Det ironiska i sammanhanget är att under de år detta ägde rum var Dilma Rousseff medlem av Petrobras styrelse.

Rousseffs förslag omfattar kriminalisering av kampanj/mutfonder, beslag av tillgångar från regeringstjänstemän som dömts för korruption och genomförande ac den anti-mutlag som antogs i Brasilien för mer än ett år sedan. Under den förra söndagen var mer än en miljon personer i Brasilien ute på landets gator och protesterade mot den brasilianska regeringen.

Vinnare

iShares MSCI Brazil Capped (NYSEArca : EWZ) +7,61 procent
Market Vectors Junior Gold Miners ETF (NYSEArca: GDXJ) +7,54 procent
iShares Silver Trust (NYSEArca: SLV) +7,38 procent
ETFS Physical Silver (NYSEArca: SIVR) +7,17 procent
Market Vectors Gold Miners ETF (NYSEArca: GDX) +6,97 procent

Förlorare

iPath S&P 500 VIX ST Futures ETN (NYSEArca: VXX) -8,36 procent
Market Vectors Vietnam ETF (NYSEArca: VNM) -3,49 procent
PowerShares DB US Dollar Bullish ETF (NYSEArca: UUP) -2,52 procent
iPath S&P GSCI Crude Oil TR ETN (NYSEArca: OIL) -2,39 procent
United States Oil ETF (NYSEArca: USO) -2,2 procent

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.