Följ oss

Nyheter

Nedgradering av kreditbetyget kan vänta för Petrobras

Publicerad

den

Nedgradering av kreditbetyget kan vänta för Petrobras

Nedgradering av kreditbetyget kan vänta för Petrobras, det är i alla fall vad den amerikanska investmentbanken JP Morgan tror. Enligt JP Morgan är den brasilianska oljejätten Petrobras (NYSE: PBR) nära att få sitt kreditbetyg sänkt. JP Moran spår att kreditratingföretaget Moodys kommer att vara den första aktören som kommer sänka sina utsikter för oljeföretaget.

Moodys ger Petrobas till slutet av månaden att offentliggöra siffror som visar på en förbättrad ekonomi, inklusive förväntade nedskrivningar. Petrobras har redan betyget investment grade hos de tre stora kreditvärderingsinstituten, så är oljebolagets skulder redan behäftade med en hög avkastning, något som skulle innebära att en nedgradering kan vara förestående. En sådan skulle kunna innebära att kreditbetyget faller ytterligare.

I Brasilien ser vi nu hur den pågående korruptionsskandalen rullas upp och de federala åklagarna säger att de letar efter de 1,5 miljarder USD som betalats i ersättning från sex företag som anklagas ha betalat mutor till Petrobas. De brasilianska åklagarmyndigheterna vill nu förbjuda dessa bolag att delta i statliga upphandlingar och från att teckna avtal med de brasilianska myndigheterna.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.