Följ oss

Nyheter

Vinnare och förlorare ETFer vecka 8 2015

Publicerad

den

Vinnare och förlorare ETFer vecka 8 2015 Tillhör Du dem som anser att det går för långsamt med fonder? Med rätt börshandlad fond kan det gå snabbt, nedan har vi listat

Vinnare och förlorare ETFer vecka 8 2015 Tillhör Du dem som anser att det går för långsamt med fonder? Med rätt börshandlad fond kan det gå snabbt, nedan har vi listat Vinnare och förlorare ETFer vecka 8 2015 på den amerikanska marknaden. Observera att i sammanställningen inte ingår några så kallade hävstångs-ETFer.

Denna vecka återfinns vinnarna i i råvarusektorn, närmare bestämt naturgas som för andra veckan i rad rusar. Även de börshandlade fonderna med fokus på den japanska aktiemarknaden har haft en mycket god utveckling efter en vecka när Tokyobörsen nådde den högsta nivån på 15 (femton) år efter det att januari månads exportstatistik visade att världens tredje största ekonomi verkar vara på väg ur sin extremt långa lågkonjunktur.

Bland förlorarna dominerade Silver, men också olja och VXX  fanns med bland förlorarna. Att VXX finns med bland de börshandlade fonder som gick sämst kan tyda på att investerarna har ett fortsatt förtroende för aktiemarknaden eftersom VXX replikerar utvecklingen av det så kallade ”skräckindexet” VIX.

Vinnare

iPath DJ-UBS Natural Gas SubTR ETN (NYSEArca: GAZ) + 7,63 procent
United States Natural Gas ETF (NYSEArca: UNG) +5,83 procent
iShares MSCI Japan (NYSEArca: EWJ) 3,27 procent
Global X Uranium ETF (NYSEArca: URA) +2,96 procent
Health Care Select Sector SPDR ETF (NYSEArca: XLV) + 1,99 procent

Förlorare

iPath S&P 500 VIX ST Futures ETN (NYSEArca: VXX) -6,16 procent
iShares Silver Trust (NYSEArca: SLV) -5,98 procent
ETFS Physical Silver (NYSEArca: SIVR) -5,94 procent
iPath S&P GSCI Crude Oil TR ETN (NYSEArca: OIL)
Sprott Physical Silver Trust ET (NYSEArca: PSLV)

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.