Följ oss

Nyheter

Brasilien söker en fast hand och stabilitet

Publicerad

den

Brasilien söker en fast hand och stabilitet

Brasilien söker en fast hand och stabilitet Såväl den brasilianska aktiemarknaden som den börshandlad fond som replikerar utvecklingen av denna latinamerikanska ekonomi, iShares MSCI Brazil Capped ETF (NYSEArca: EWZ), söker något som saknats de senaste månaderna. Brasilien söker en fast hand och stabilitet, men också ett positivt momentum. Brasilien söker en fast hand och stabilitet.

Efter uppgifter om att professionella investerare har dumpat sina aktier i Petrobras (NYSE: PBR), ett av EWZs största innehav, föll denna börshandlade fond under torsdagen, dock till volymer som understeg genomsnittet. Detta till trots är EWZ fortfarande upp den senaste veckan. Kroniskt problematiska Petrobras fortsätter att ställa till problem för EWZ, föga förvånande då två av Petrobras värdepapper tillsammans svarar för nästan sju procent av denna börshandlade fonds kapital, vilket gör det till EWZs näst största innehav. Det finns emellertid tekniska indikatorer på att de brasilianska ETFerna börjar återhämta sig.

Tidigare i februari noterade vi hur EWZ testade sin decemberbotten, och studsade högre. Vid detta test nådde den tidigare låga RSI-nivån en ny, lägre nivå. Denna haussedivergens är ett positiv tecken för de som är haussade till den brasilianska aktiemarknaden. Kan RSi bryta sitt motstånd på 58 är detta ett tecken på att momentum har stärkts.

Bland de stora ETFerna som fokuserar på ett enskilt land i Latinamerika är det,bara Global X FTSE Colombia 20 ETF (NYSEArca: GXG) och iShares MSCI All Peru Capped ETF (NYSEArca: EPU) som har presterat sämre än EWZ i år. Vi ser också att den enda landspecifika ETF som sett större utflöden ärn EWZ är iShares MSCI Mexico Capped ETF (NYSEArca: EWW)en ETF som replikerar utvecklingen av den börsen i Latinamerikas näst största ekonomi, Mexiko. EWW har noterat utflöden om cirka 276 MUSD under 2015.

Men som sagt, EWZ dansar nära visa tekniska områden, och frågan är om denna sambainriktade ETF kommer att våga sig vidare ut på dansgolvet? Vi ser hur denna ETF just nu befinner sig marginellt under sitt 20-dagars glidande medelvärde och bara drygt två procent under sitt 200-dagars glidande medelvärde.

När kursen på denna brasilianska fond närmar sig sitt 50-dagars glidande medelvärde och den sjunkande trendlinjen kan det vara intressant att titta närmare på denna ETF. De mer haussade placerarna kommer att försöka få EWZ att stiga över denna trendlinje och det glidande medelvärdet v vilket gör att kursen kommer att testa sin tidigare nivå på 38 USD. Även fundamentalt är det intressant att titta på brasilianska aktier, det nuvarande konjunkturrensade P/E-talet, eller CAPE, på brasilianska aktier är 8, under det historiska genomsnittet för CAPE som ligger på 8,6.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.