Följ oss

Nyheter

Världens första centralt clearade, helt fungibla Bitcoin-börshandlade produkt

Publicerad

den

Världens första centralt clearade, helt fungibla Bitcoin-börshandlade produkt

I den här produktöversikten tittar vi på BTCetc Bitcoin Exchange Traded Cryptocurrency utgiven av ETC Group, och distribueras via HANetfs plattform. Det är världens första centralt clearade, helt fungibla Bitcoin-börshandlade produkt.

BTCETC, under sin börs tickersymbol BTCE, är världens första centralt godkända, helt fungibla Bitcoin-börshandlade produkt som listas på en större europeisk börs. Detta gör det möjligt för investerare att köpa, hålla och sälja Bitcoin på samma sätt som en normal aktie.

Investerare drar nytta av de mekanismer för investerarskydd som erbjuds genom säker handel på en större, reglerad börs, med stöd av ett institutionellt likviditetsekosystem. BTCE hjälper också till att undvika de normala problemen som är förknippade med att investera i Bitcoin, nämligen: kryptoplånböcker, oreglerade börser och avvecklingsrisk.

Den är noterad på Deutsche Boerse Xetra-börsen och har sitt säte i Tyskland. Det betyder att det går att handla denna Bitcoin produkt genom en vanlig nätmäklare.

För varje utfärdad BTCE-enhet förvaras fysisk Bitcoin i försäkrad specialinställning av institutionell kvalitet hos BitGo, ett reglerat förtroende och marknadsledare inom kylförvaringsteknik.

BTCE riktar sig till investerare som är intresserade av att bli exponerade för Bitcoin men har haft oro över komplexitet, säkerhet eller är begränsade av lokala regler eller mandatbegränsningar.