Följ oss

Nyheter

Värdet på Europas krypto-ETP uppgår till mer än en miljard euro

Publicerad

den

Värdet på Europas krypto-ETP uppgår till mer än en miljard euro

Kryptovalutabaserade börshandlade produkter i Europa har översteg 1 miljard euro i tillgångar i år. Det är en nivå som vi tror betecknar kategorin som en allvarlig drivkraft för branschens tillväxt. Stark efterfrågan på strategierna övervinner åtkomsthinder. Till detta skall adderas ett nyligen föreskrivet förbud mot att sälja sådana ETP:er till privatinvesterare i Storbritannien. Av värdet på Europas krypto-ETP hade BTCE ett värde på mer än 250 MUSD.

”Nytt aktivt” för att driva ETF-tillväxt genom att fylla luckor i strategier

Börshandlade fonder ”nya aktiva” kategorier – smart beta, ESG, tematik och aktivt förvaltat – bör växa snabbt de närmaste åren. Det beror på att de fyller klyftan mellan billiga indexerade ETF: er och dyrare fonder, tror vi. Emittenterna håller på att utveckla sådana strategier, som redan står för 30% av alla ETF-tillgångar.

I veckan kommunicerade HANetf att deras börshandlad Bitcoin produkt BTCE ETF samlat mer än 250 MUSD under förvaltning.

Var och hur kan BTCetc handlas?

BTCE handlas i dag på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i BTCetc Bitcoin Exchange Traded Crypto (BTCE) i genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel Nordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.