Följ oss

Nyheter

HSBC GAM lanserar Hang Seng tech ETF i Europa

Publicerad

den

HSBC GAM lanserar Hang Seng tech ETF i Europa

HSBC Global Asset Management har lanserat HSBC Hang Seng TECH UCITS ETF. Hang Seng tech ETF är den första UCITS ETF som spårar Hang Seng TECH Index. Fonden noterades den 11 december 2020 på London Stock Exchange (LSE) med en total kostnadsprocent (TER) på 0,50 procent. Ytterligare europeiska listningar förväntas ske över hela Europa under de kommande veckorna.

Den nya ETF har utformats för att ge investeringsåtkomst till Kinas snabbväxande teknologisektor. Detta gör den genom att följa utvecklingen av Hang Seng TECH Index. Hang Seng tech ETF syftar till att fånga potentialen för de 30 största teknikföretagen som är noterade på Hong Kongs börs. Indexet innehåller företag från fem olika sektorer inklusive informationsteknik, industri, hälso- och sjukvård, konsumenters diskretion och ekonomi.

Hög affärsexponering för minst ett av fem teknologiteman

Bland de olika behörighetskriterierna måste de företag som ingår i indexet ha hög affärsexponering för minst ett av fem teknologiteman. Företagen är också skyldiga att klara en innovationspotential screening. Kriterierna att de använder en teknikaktiverad affärsmodell levererad via internet eller en mobil plattform. Ha starka forsknings- och utvecklingsinvesteringar eller en omsättningstillväxt på årsbasis minst 10 procent.

Olga de Tapia, global chef för ETF-försäljning på HSBC Global Asset Management, säger. ”Kinas teknologisektor har haft en explosiv tillväxt de senaste åren. Regionen är det näst största globala navet för enhörningar. Dessa drar nytta av tillgång till statliga incitament och den snabbt växande inhemska marknaden för medelklassiga, tekniskt kunniga konsumenter. HSBC Hang Seng TECH UCITS ETF erbjuder europeiska investerare ett öppet och kostnadseffektivt sätt att investera i denna växande sektor. ”

Daniel Wong, chef för Head of Research & Analytics på Hang Seng Indexes Company, tillägger: ”Vi är mycket glada att en ny ETF som spårar Hang Seng TECH Index har sin debut på europeiska marknaderna. Vi lanserade Hang Seng TECH Index för att göra det möjligt för investerare att få tillgång till den innovativa och allt viktigare teknologisektorn i Kina. Vi är glada att se lanseringen av denna ETF som den första som erbjuder denna möjlighet till UCITS-investerare. ”

HSBC Global Asset Management har stark erfarenhet och expertis som investerar på asiatiska marknader, vilket återspeglas i ETF-sortimentet. Företaget erbjuder den mest kostnadseffektiva fysiskt optimerade MSCI Emerging Market ETF i Europa och fysiskt replikerade China A UCITS ETF, som lanserades 2011 respektive 2018. Tidigare i år lanserade det också HSBC Asia Pacific ex Japan Sustainable Equity UCITS ETF, den första hållbara UCITS ETF på marknaden som ger exponering mot ett riktmärke för Asien och Stillahavsområdet. Den nya börshandlade fonden utvidgar och kompletterar detta starka erbjudande ytterligare.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.