Följ oss

Nyheter

H4ZX ETF följer 30 teknikaktier listade i Hong Kong

Publicerad

den

HSBC Hang Seng TECH UCITS ETF HKD (H4ZX ETF) syftar till att så nära som möjligt följa avkastningen för Hang Seng TECH Index (”Indexet”). Fonden kommer att investera i eller få exponering mot aktier i företag som utgör indexet.

HSBC Hang Seng TECH UCITS ETF HKD (H4ZX ETF) syftar till att så nära som möjligt följa avkastningen för Hang Seng TECH Index (”Indexet”). Fonden kommer att investera i eller få exponering mot aktier i företag som utgör indexet.

Investeringspolicy

Indexet består av de 30 största teknikföretagen i Hong Kong SAR, enligt definitionen av indexleverantören. Fonden kommer att förvaltas passivt och kommer att sträva efter att investera i bolagens aktier i generellt sett samma proportion som i indexet. Det kan dock finnas omständigheter då det inte är möjligt eller praktiskt för fonden att investera i alla beståndsdelar i indexet. Det kan också investera i företag utanför indexet, men som förväntas ge liknande prestanda och riskegenskaper som vissa indexbeståndsdelar.

Om fonden inte kan investera direkt i de företag som utgör indexet kan den få exponering genom att använda andra investeringar såsom depåbevis, derivat eller fonder. Fonden kan investera i penningmarknadsinstrument. Fonden kan investera upp till 10 % i andra fonder, inklusive HSBC-fonder. Fonden kan investera upp till 35 % i värdepapper från en enda emittent under exceptionella marknadsförhållanden. Fonden kan investera upp till 10 % i totalavkastningsswappar och differenskontrakt. Se prospektet för en fullständig beskrivning av investeringsmålen och användningen av derivat.

Beskrivning av HSBC Hang Seng TECH UCITS ETF HKD

HSBC Hang Seng TECH UCITS ETF HKD investerar i aktier med fokus på Technology, Hong Kong. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,50 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). HSBC Hang Seng TECH UCITS ETF HKD har tillgångar på 185 miljoner GBP under förvaltning. H4ZX ETF är äldre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Handla H4ZX ETF

HSBC Hang Seng TECH UCITS ETF HKD (H4ZX ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURHSTE
Euronext ParisEURHSTE
London Stock ExchangeGBPHSTC
London Stock ExchangeUSDHSTE
SIX Swiss ExchangeUSDHSTE
XETRAEURH4ZX

Största innehav

VärdepapperVikt %
KUAISHOU TECHNOLOGY ORD SHS (PROPOSED)9.34% 
MEITUAN ORD8.95% 
JD.COM INC ORD8.38% 
TENCENT HOLDINGS ORD SHS8.27% 
ALIBABA GROUP HOLDING LTD ORD8.15% 
SUNNY OPTICAL TECHNOLOGY ORD7.39% 
XIAOMI CORP ORD7.06% 
SEMICONDUCTOR MANUFACTURING INTERNATIONAL ORD SHS5.34% 
JD HEALTH INTERNATIONAL ORD4.17% 
HAIER SMART HOME CO H3.80% 

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.