Följ oss

Nyheter

H4Z9 ETF för den som tror på den sydkoreanska börsen

Publicerad

den

HSBC MSCI Korea Capped UCITS ETF USD (H4Z9 ETF) syftar till att så nära som möjligt följa avkastningen för MSCI Korea Capped Net Index ("Indexet"). Fonden kommer att investera i eller få exponering mot aktier i företag som utgör indexet.

HSBC MSCI Korea Capped UCITS ETF USD (H4Z9 ETF) syftar till att så nära som möjligt följa avkastningen för MSCI Korea Capped Net Index (”Indexet”). Fonden kommer att investera i eller få exponering mot aktier i företag som utgör indexet.

Investeringspolicy

Indexet består av de största börsnoterade företagen i Sydkorea, enligt definitionen av indexleverantören. Fonden kommer att förvaltas passivt och kommer att sträva efter att investera i bolagens aktier i generellt sett samma proportion som i indexet. Det kan dock finnas omständigheter då det inte är möjligt eller praktiskt för fonden att investera i alla beståndsdelar i indexet. Om fonden inte kan investera direkt i de företag som utgör indexet kan den få exponering genom att använda andra investeringar såsom depåbevis, derivat eller fonder.

Fonden kan investera upp till 35 % av sina tillgångar i värdepapper från en enda emittent under exceptionella marknadsförhållanden. Fonden kan investera upp till 10 % av sina tillgångar i totalavkastningsswappar och differenskontrakt. Fonden kan investera upp till 10 % av sina tillgångar i andra fonder, inklusive HSBC-fonder. Se prospektet för en fullständig beskrivning av investeringsmålen och användningen av derivat.

Beskrivning av HSBC MSCI Korea Capped UCITS ETF USD

HSBC MSCI Korea Capped UCITS ETF USD investerar i aktier med fokus på Sydkorea. Utdelningen i fonden delas ut till investerarna (halvårsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,50 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). HSBC MSCI Korea Capped UCITS ETF USD är en liten ETF med tillgångar på 36 miljoner GBP under förvaltning. H4Z9 ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Handla H4Z9 ETF

HSBC MSCI Korea Capped UCITS ETF USD (H4Z9 ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXHKOR
Borsa ItalianaEURHKOR
London Stock ExchangeUSDHKOD
SIX Swiss ExchangeUSDHKOR
XETRAEURH4Z9

Största innehav

VärdepapperVikt (%)
Samsung Electronics Co Ltd32.96
SK Hynix Inc5.03
NAVER Corp4.48
Samsung SDI Co Ltd4.09
LG Chem Ltd3.70
Kakao Corp3.49
Hyundai Motor Co3.12
Kia Corp2.01
KB Financial Group Inc2.00
POSCO1.96

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.